بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب دوپامین، مولکولی با خواص شگفت انگیز | صفحه ۳۳ | طاقچه
تصویر جلد کتاب دوپامین، مولکولی با خواص شگفت انگیز

بریده‌هایی از کتاب دوپامین، مولکولی با خواص شگفت انگیز

۴٫۰
(۳۷۸)
بیش از ۹۹۹/۹۹ درصد سلول‌های مغز انسان را سلول‌هایی تشکیل می‌دهند که توانایی ترشح دوپامین را ندارند.
mehdi
فرد روحانی و معنویت‌گرا ممکن است بگوید اساس انسانیت «توانایی استعلا و فراروی» است، یعنی فراتر رفتن از واقعیت‌های مادی. مهم‌ترین بخش وجود از دید او روح نامیرای انسان‌هاست که فراتر از حدود زمان و مکان وجود دارد. روحی که نمی‌توان آن را دید، شنید، بویید، چشید یا لمس کرد و فقط در عالم خیال می‌توان با آن روبرو شد. این نیز برخاسته از دوپامین است.
mehdi
سلول‌های تولیدکننده دوپامین ۰.۰۰۰۵ درصد سلول‌های مغز را تشکیل می‌دهند.
mehdi
در آمریکا و سایر جوامع مهاجر با بیشترین میزان ژن‌های دوپامینی وجود دارند، اما باید توجه کنیم که رویکرد دوپامینی با یا بدون وجود ژن‌های پشتیبان آن به یکی از اجزای ناگسستنی فرهنگ مدرن تبدیل شده است.
mehdi
آمریکایی‌ها تمایل بیشتری به کاربرد نیروی نظامی یا تحمیل تغییر از راه ابراز قدرت برای رسیدن به اهداف ملی دارند و در این راه کمتر مایل هستند از سازمان ملل اجازه بگیرند. همچنین نقش مذهب در زندگی آمریکایی‌ها پر رنگ است و ۵۰ درصد آمریکایی‌ها مذهب را بسیار مهم می‌دانند. اما در اروپا کمتر از ۵۰ درصد افراد نسبت به مذهب چنین نظری دارند: در اسپانیا ۲۲ درصد، در آلمان ۲۱ درصد، در بریتانیا ۱۷ درصد و در فرانسه ۱۳ درصد برای مذهب اهمیت زیادی قائل هستند.
mehdi
کسانی که سیستم دوپامین بسیار فعال دارند در دنیا نادرند. بنابراین وقتی این عده مهاجرت می‌کنند کشور مبدأ بازنده و کشور مقصد برنده می‌شود. بسیاری از آمریکایی‌ها از اروپا به آنجا مهاجرت کردند. این موضوع سبب غنی‌تر شدن ذخایر ژنی دوپامینی در آمریکا شد و در اروپا جماعتی ماندند که رویکرد «اینجا و اکنون» به زندگی را ترجیح می‌دادند.
mehdi
فقط آمریکا نیست که با تلاش مهاجران پیشرفت کرد، در پروژه‌ای به نام «پایش کارآفرینی در سطح جهان» که با حمایت کالج بابسون و مدرسه اقتصاد لندن در حال انجام است روشن شده که چهار ملت دنیا دارای بالاترین آمار تأسیس شرکت‌های جدید هستند و این‌ها عبارتند از: آمریکا، کانادا، اسرائیل و استرالیا. سه تا از این کشورها دارای بالاترین درصد مهاجران دنیا هستند و چهارمین کشور یعنی اسرائیل کمتر از ۳ نسل پیش به عنوان کشوری مهاجر پدید آمد.
mehdi
مهاجران آمریکا در ایجاد قریب یک چهارم کسب و کارهای جدید دخالت دارند و این میزان دو برابر حضور آمریکایی‌های بومی در عرصه‌های یاد شده است. خود مسئله کارآفرینی رابطه نزدیکی با دوپامین دارد.
mehdi
در سال ۲۰۰۵، پنجاه و دو درصد از استارت آپ‌ها یا مشاغل نوپای دره سیلیکون توسط کارآفرینان مهاجر به وجود آمده بودند. اگر توجه کنیم که فقط ۱۳ درصد جمعیت آمریکا مهاجر هستند بزرگی این رقم بیشتر جلوه می‌کند. بیشتر کارآفرینان قلمرو فناوری از هند به آمریکا می‌آیند.
mehdi
برخی از مهم‌ترین شرکت‌های اقتصادی آمریکا مانند گوگل، اینتل، پی‌پال، ئی‌بی و اسنپ‌چت توسط مهاجران تأسیس شده‌اند.
mehdi
بین سال‌های ۱۹۰۱ الی ۲۰۱۳، چهل و دو درصد کسانی که برنده نوبل شدند به آمریکا مهاجرت کردند. علاوه بر این تعداد زیادی از برندگان جایزه نوبل آمریکایی، مهاجر بودند. سه کشوری که در رأس فهرست برندگان نوبل قرار دارند به ترتیب کانادا (۱۳%)، آلمان (۱۱%) و انگلیس (۱۱%) هستند.
mehdi
آمریکایی‌ها به عنوان ملتی مهاجر به توفیق‌های دوپامینی چشمگیری دست یافته‌اند.
mehdi
توکویل در فصل بعدی کتابش با عنوان «علل ناآرامی روح آمریکایی‌ها در عین دستیابی به موفقیت» به موضوع «ناخرسندی دائمی» مربوط به سیستم دوپامین پرداخت و گفت «با وجودی که آمریکایی‌ها در بهترین جا و شرایط دنیا زندگی می‌کنند اما باز هم با شوری آتشین دنبال دستیابی به زندگی بهترند.»
mehdi
در ژاپن که تقریباً هیچ مهاجری ندارد ۷/۰ درصد افراد مبتلا به اختلال دوقطبی هستند و این پایین‌ترین آمار دنیاست. افراد مبتلا به اختلال دوقطبی در آمریکا بیماری دوقطبی در سن پایین‌تر بروز می‌کند که گواه شدیدتر بودن بیماری است. در دوسوم این افراد نشانه‌های بیماری قبل از سن ۲۰ سالگی بروز می‌کند. حال آنکه در اروپا فقط در حدود یک چهارم افراد، نشانه‌ها در این محدوده سنی ظاهر می‌شوند. این نکته ثابت می‌کند که خزانه ژنی آمریکا دارای تراکم بالاتری از ژن‌های ریسک‌پذیری است.
mehdi
ژن‌های دوقطبی تمایل به مهاجرت را افزایش می‌دهند. افراد جاه طلب حامل این ژن‌های ریسک‌پذیری هستند. در کشورهایی که مهاجران زیادی دارند شاهد تراکم حضور این ژن‌های دوقطبی هستیم. تقریباً همه ساکنان آمریکا از مهاجران و نسل‌های بعدی آن‌ها تشکیل شده‌اند. به همین دلیل آمریکا دارای بالاترین درصد ژن‌های دوقطبی است یعنی ۴/۴ درصد معادل دوبرابر باقی دنیا. آیا می‌توان گفت مهاجرت و بیماری دوقطبی با هم ارتباط دارند؟
mehdi
مسمومیت با کوکائین حالتی شبیه مانیا به وجود می‌آورد تا حدی که تشخیص آن از مانیای دوقطبی برای پزشکان نیز دشوار است.
mehdi
چه عاملی باعث اختلال در کار ناقل می‌شود؟ باید به رفتار کسانی که مبتلا به سوءمصرف کوکائین هستند توجه کنیم. کوکائین درست مثل جورابی که داخل لوله جاروبرقی فرو کنند مانع فعالیت ناقل دوپامین می‌شود و به این ترتیب زمان واکنش دوپامین با گیرنده‌ها را افزایش می‌دهد. بدنبال آن کسی که کوکائین مصرف کرده دچار افزایش سطح انرژی و فعالیت معطوف به هدف و تمایلات جنسی می‌شود. اینگونه افراد احساس سرخوشی و اعتماد به نفس بیشتری دارند و دچار پرش افکار هستند و مدام از این شاخ به آن شاخ می‌پرند.
mehdi
ناقل دوپامین مثل یک جاروبرقی عمل می‌کند و کارش این است که زمان تحریک سلول توسط دوپامین را کوتاه کند. وقتی سلول مولد دوپامین شلیک می‌کند ذخایر دوپامین آزاد می‌شوند و دوپامین رهاشده به سلول‌های مغزی متصل می‌شود. سپس ناقل دوپامین برای پایان بخشیدن به واکنش، دوپامین را به داخل سلولی که آن را ترشح کرده بود می‌مکد تا برای دور بعدی ترشح ذخیره شود.
mehdi
بیش‌فعالی سیستم دوپامین تنها مشکل مبتلایان به مانیای دوقطبی نیست، اما این بیش‌فعالی در پیدایش بیماری دوقطبی نقش مهمی دارد. چنانکه گفتیم علت این اختلال، فعالیت زیاد آلل گیرنده DRD۴ نیست. بلکه دانشمندان معتقدند این بیماری به دلیل مشکلی در ناقل دوپامین (شکل ۵) به وجود می‌آید:
mehdi
می‌توان مغز انسان‌های نخبه را با خودروهای مسابقه‌ای پیشرفته قیاس کرد. این موتورها می‌توانند کارهای شگفتی را انجام دهند اما خیلی زود خراب می‌شوند. دوپامین محرک هوش و خلاقیت و سخت‌کوشی است اما باعث می‌شود که افراد رفتارهای عجیب از خود بروز دهند.
mehdi

حجم

۳۶۸٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۲۲۴ صفحه

حجم

۳۶۸٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۲۲۴ صفحه

قیمت:
۵۰,۰۰۰
۲۵,۰۰۰
۵۰%
تومان