بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب مهارت‌های تربیت کودک ۲ تا ۷ سال با رویکرد طیب‌گزینی | صفحه ۳ | طاقچه
تصویر جلد کتاب مهارت‌های تربیت کودک ۲ تا ۷ سال با رویکرد طیب‌گزینی

بریده‌هایی از کتاب مهارت‌های تربیت کودک ۲ تا ۷ سال با رویکرد طیب‌گزینی

۴٫۳
(۴۹)
نطق، کلام، حواس و طیبات چهار کلیدواژه اصلی در چیدمان اصول و مهارت‌های تربیتی دوره اول رشد می‌باشند.
آرزو
کودک در این دوره به شدت تحت تأثیر حواس قرار دارد و هرآنچه را تجربه کند، از آن اثری مستقیم می‌گیرد؛ مثلا دیدن دعوا و مشاجره ممکن است منجربه اضطراب و لکنت در او شود.
mm.r mmm
نطق کودک، فشارشکنی از جنس تفکر و تحلیل ندارد و به راحتی به تحلیل‌های سطحی و ظاهری و غلط دست یافته و واقعیت را تحریف می‌کند. مثلا هر بلند حرف زدنی را نشانه ناراحتی فرد می‌داند. داستانهایی سر هم می کند که نشان از بافتن‌هایی است که بین اتفاقات و بروز احساسات بیان می‌شود. از دعوای والدین خود فکر می‌کند که او مقصرّ است یا خودش را موجودی بد و دوست نداشتنی می‌پندارد و مانند این‌ها. به همین دلیل مواجهه کودک با صحنه‌های ترسناک، مشاجرات، گناهان، مناظر شهوت‌آلود و داد و فریاد، اثرات عمیق و پایداری بر تصاویر ذهنی یا خیالات، گزاره‌ها، باورها و صفات برآمده از آن‌ها خواهد گذاشت.
mm.r mmm
حواس در ابتدا مساوی عمل یا واکنش است به همین دلیل، آسیب‌پذیری روان کودک در این دوره بیشتر است چون هر محرکی بلافاصله بر رفتار او، اثر می‌گذارد.
mm.r mmm
تعلیم حواس مقدمه‌ای برای فعال شدن توان‌های دیگری از انسان است.
mm.r mmm
خوب دیدن و خوب شنیدن گام اول تصدیق واقعیات و حقیقت‌های عالم است.
mm.r mmm
حواس، دروازه شکل‌گیری ادراکات، تخیلات، باورها و اعتقادات است. حواس پنج‌گانه از ابتدای تولد و حتی قبل از آن و در دوران جنینی فعال می‌شوند. به عبارت دیگر از همان سنین جنینی، انسان قابلیت تعلیم‌پذیری را پیدا می‌کند
mm.r mmm
حسّ به عنوان قابلیت و نعمتی ویژه، مسیر فهم، درک و ثبت را برای انسان فراهم کرده است
mm.r mmm
متأسفانه برخی والدین با تصور اینکه کودک در این سنین قدرت فهم پایینی دارد، از سر احترام و تکریم با او برخورد نکرده و مراقبت و دقت کافی در خطاب‌های خود و نحوه تکلم خود با او ندارند. هرقدر والدین در این تکریم موفق‌تر باشند و در کلام گویشی کریمانه‌تر و خطابی عالمانه‌تر و حکیمانه‌تر داشته باشند، طفل در مراحل بلوغ خود دارای قوتی بیشتر خواهد بود و مراتب رشد خود را بهتر طی خواهد کرد.
mm.r mmm
با کلام طیبه و مؤثر می‌توان نطق و سپس کلام طفل را ضابطه‌مند کرد. در این صورت با آموزش کلمات سودمند به او، ضمن فعال کردن ذخیره‌های فطری‌اش به تدریج می‌توان سطح نیازهای او را از نیازهای طبیعی به نیازهای فطری،‌ عقلی و شرعی افزایش داد
mm.r mmm
دوره اول زندگی سال‌های طلایی یادگیری کلام است. کودکان به راحتی هر آنچه را می‌شنوند یادگرفته و بروز می‌دهند. همانطور که نوع زبان و گویش یادگرفته می‌شود، محتوای کلمات چه سخیف و چه زیبا نیز ثبت شده و در نطق کودک اثرات پایداری را برجای می‌گذارد.
mm.r mmm
منظور از کلام تنها سخن گفتن نیست بلکه شامل هر مطلب، محتوا و مسأله‌ای است که بین متکلم و مخاطبی با غرض مشخص انتقال می‌یابد
mm.r mmm
بروزاتش اغلب مبتنی بر ظاهر است و درکی از نیت حاکم بر رفتارها ندارد؛ در برابر فردی که با نیت خیرخواهانه چیزی را از او دریغ می‌کند پرخاش می‌کند.
mm.r mmm
کودک نسبت به نیازها و بروزاتش آگاهی کاملی نداشته و هوشیار نیست؛ (کودک پاسخی برای چراهای والدین ندارد. چرا می‌خواهی بازی کنی؟)
mm.r mmm
تا ۷ سالگی، دوران شکل‌گیری تخیلات، افکار و باورهای محدود عینی و مبتنی بر حواس است.
mm.r mmm
هدف تأدیب نطق در این دوره باید شکل‌دهی به درونیات و نیمه پنهان ساختار وجودی به گونه‌ای باشد که در مراحل رشدی بعد بتواند به قول سدید همراه با اعتقادات و ایمانی محکم تبدیل شود.
mm.r mmm
با دانستن توانمندی‌های کودک در هر سن، انتظاراتمان را تعدیل کرده و نه بیش از اندازه توان او انتظار داریم و نه به کمتر از آن راضی می‌شویم.
mm.r mmm

حجم

۵۶۱٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۲۲۴ صفحه

حجم

۵۶۱٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۲۲۴ صفحه

قیمت:
۵۵,۰۰۰
تومان
صفحه قبل۱۲
۳
صفحه بعد