بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب حکمت‌ها و اندرزها؛ جلد ۱ | صفحه ۴ | طاقچه
تصویر جلد کتاب حکمت‌ها و اندرزها؛ جلد ۱

بریده‌هایی از کتاب حکمت‌ها و اندرزها؛ جلد ۱

نویسنده:مرتضی مطهری
انتشارات:انتشارات صدرا
امتیاز:
۴.۸از ۲۲ رأی
۴٫۸
(۲۲)
غلام همّت آنم که زیر چرخ کبود ز هرچه رنگ تعلق پذیرد آزاد است
Hassan Sedaghat
از سخنان حضرت امام حسن مجتبی علیه‌السلام است که می‌فرماید: عجب است از کسانی که درباره مأکولات و خوردنیهای خود فکر می‌کنند اما درباره معقولات و یادگرفتنیهای خود هیچ‌گونه زحمتِ اندیشه‌ای به خود راه نمی‌دهند.
Mahla
آن قوّه و قدرتی که می‌تواند چنین اعجازی بکند و شیر باطن را در قید کند و رام و تسلیم نماید، اهریمن نهفته در باطن را به صورت فرشته صلح درآورد، آشفتگیها و اختلالهای ضمیر را تبدیل کند به انتظام و استحکام، عمل انسان را منظم و یکنواخت و بر راه راست کند همانا دین است.
کاربر ۳۵۷۸۱۴۱
دل گفت مرا علم لدنّی هوس است تعلیمم کن اگر تو را دسترس است گفتم که الف، گفت دگر، گفتم هیچ در خانه اگر کس است یک حرف بس است
محمد صالح الهی دوست
خداشناسی یگانه منطق صحیح و درست و مستحکم انسانیت است، پایه اصلی تقوا و پاکدامنی و راستی و درستی و شجاعت و شهامت و فداکاری است، مبنای انسانیت و منشأ امتیاز واقعی انسان از حیوان است. تنها خداشناسی است که می‌تواند جانشین منطق منفعت‌پرستی و خودپرستی گردد.
کاربر ۵۲۳۴۷۵۳
«خداوند خوشی و آسایش را در دو چیز قرار داده: یقین و رضایت خاطر، و ناراحتی و رنج را در دو چیز دیگر قرار داده: تردید و خشم». «یقین» همان ایمان محکم و پابرجاست به اینکه جهان مدبّری دارد حکیم و آنچه انبیاء به عنوان بشارت و انذار گفته‌اند، یعنی نسبت به نیکوکاری نوید داده‌اند و نسبت به بدکاری اعلام خطر کرده‌اند، همه راست و درست است و دیر یا زود واقع می‌گردد؛
s590hu
آیا باور می‌کنید که این روحیه تنبل و جامد و سرد و خشک ما معلول همان متاعهای تقلبی روحی است؟!
soltani
پیغمبر اکرم فرمود: «مثَل مسلمانان از لحاظ همدردی و حساسیت نسبت به یکدیگر مثَل یک بدن است که چون عضوی به درد می‌آید همه اعضای دیگر با تب و بی‌خوابی اظهار بی‌تابی می‌کنند»
soltani
دین جزو متن زندگی و اساس روح زندگی است نه جزو ابزار زندگی که قابل تعویض و تبدیل به چیز دیگر باشد.
علیرضا بهشتی
معمولاً افرادی که از لحاظ روح و روان سالم و بانشاط‌اند و انحرافی پیدا نکرده‌اند کمتر به تخیل و به هم بافتن آرزوهای دور و دراز و نامعقول می‌پردازند، همیشه عملی فکر می‌کنند و عملی آرزو می‌کنند یعنی آرزوهای آنها در جهت همان مداری است که در زندگی دارند، روی بال و پر خیال نمی‌نشینند و آرزوی امور ناشدنی را نمی‌کنند؛ ولی افراد ضعیف که مبتلا به بیماری روانی هستند و نشاط عمل ندارند و در وجودشان همت و اراده‌ای موجود نیست بیشتر بر مرکب سریع‌السیر خیال سوار می‌شوند و با خیالاتْ خود را سرگرم می‌سازند و کمتر به عمل و فعالیت توجه می‌کنند و به اصطلاح دینی مبتلا به طول امل می‌شوند و آرزوهای نامعقول می‌کنند؛ همان طوری که افراد ضعیف یک خاصیت دیگر هم دارند و آن اینکه زیاد آه و ناله می‌کشند، در فکر چاره و اصلاح کار خود نیستند.
محمدحسین
امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام می‌فرماید: اگر نیکی کنی به کسی و او را مشمول انعام و خوبی قرار دهی آن کس هرکه باشد رهین احسان تو و در فرمان تو و تو نسبت به او فرمانده خواهی بود؛ و اگر نسبت به کسی استغنا و بی‌نیازی بورزی آن کس هرکه باشد و دارای هر مقام باشد تو نیز مانند او و شخصی مثل او خواهی بود و اگر نسبت به کسی نیاز بورزی و از او حاجت بخواهی و استمداد کنی آن کس هرکه باشد تو بنده او و رهین او و زیردست او خواهی بود.
محمدحسین
دل گفت مرا علم لدنّی هوس است تعلیمم کن اگر تو را دسترس است گفتم که الف، گفت دگر، گفتم هیچ در خانه اگر کس است یک حرف بس است
محمدحسین
دل گفت مرا علم لدنّی هوس است تعلیمم کن اگر تو را دسترس است گفتم که الف، گفت دگر، گفتم هیچ در خانه اگر کس است یک حرف بس است
Soroush Khaniki
قرآن کریم در سوره کوچکی که به نام «سوره عصر» نامیده می‌شود ضمن تأکید با یک قسَم می‌فرماید: «بشر جز با داشتن چهار خصلت زیانکار و بدبخت است: اول ایمان، دوم عمل درست و صحیح، سوم تشویق و وادار کردن افرادْ یکدیگر را به حق، چهارم تشویق و توصیه افرادْ یکدیگر را به خویشتن‌داری و استقامت و صبر». اینها چهار رکن و چهار ستون کاخ سعادت بشر می‌باشند.
فاطمه خسرو پور
«از خصوصیات حق این است که به نفع احدی جاری نمی‌شود مگر آن که علیه او نیز جاری می‌شود و علیه کسی جاری نمی‌شود مگر آنکه به نفع او نیز جاری می‌شود.»
dell_seporde
برخی دیگر از مردم که در جستجوی وسیله ظفر و موفقیت هستند این قدر می‌فهمند که به یک عامل موهوم و غیرواقعی تکیه نکنند، تکیه خود را روی عوامل موجود می‌اندازند ولی در میان عوامل موجود، خود را فراموش می‌کنند و فقط دیگران را به حساب می‌آورند، چشم طمع به دیگران دارند، می‌خواهند پارتی و توصیه همواره کارشان را روبراه کند. داستان این اشخاص داستان همان فردی است که ماری بر سکویی خفته دید و گفت دریغ از مردی و سنگی؛ چیزی را که به حساب نمی‌آورند همان شخصیت خودشان است؛
Mohammad Salehi

حجم

۱۹۳٫۶ کیلوبایت

تعداد صفحه‌ها

۲۶۴ صفحه

حجم

۱۹۳٫۶ کیلوبایت

تعداد صفحه‌ها

۲۶۴ صفحه

قیمت:
۲۳,۰۰۰
۹,۲۰۰
۶۰%
تومان
صفحه قبل۱
...
۳
۴
صفحه بعد