بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب اسرار اربعین موسوی (ع)؛ ادب حضور (دفتر چهارم) | صفحه ۶ | طاقچه
تصویر جلد کتاب اسرار اربعین موسوی (ع)؛ ادب حضور (دفتر چهارم)

بریده‌هایی از کتاب اسرار اربعین موسوی (ع)؛ ادب حضور (دفتر چهارم)

دسته‌بندی:
امتیاز:
۴.۹از ۷۲ رأی
۴٫۹
(۷۲)
سالک در اربعینیات باید بیشترین اهتمام را بر شب‌های آن بنهد؛ که هر آنچه از علم و حکمت و اسرار توحید نصیب کسی می‌شود، از برکت احیای شبانه و نماز شب است.
عشق کتاب
«به درستی که به پا خاستن در شب (نماز شب) موجب ثبات قدم و استواری در گفتار است.»
عشق کتاب
در روزگار فعلی، به دلیل شرایط خاصی که به وجود آمده، برخی گناهان برای عموم بیشتر مبتلابه است و بهتر است در این ایام بر آن‌ها مراقبهٔ بیشتری شود؛ اموری از قبیل عصبانیت و یا بدخلقی در اثر خستگی و یا هرزه‌گردی چشم و گوش و خصوصاً وقت‌کشی در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌هایی که خواندن و دیدن مطالب آن‌ها سودی برای انسان ندارد و یا گناهان دیگری که در این زمان ابتلاء بیشتری برای جوانان ایجاد کرده.
saqqa
مرحوم آیت‌الله حسینی تهرانی دربارهٔ مراقبه در ماه ذی‌القعده می‌فرمود: «پرهیز رأس همهٔ دواهاست. هر دوایی بی‌پرهیز بی‌تأثیر است. سالک باید مراقبه را در گفتار، نیات، اعمال و مراوده‌اش و برخوردش با افراد، همه جا حفظ کند.
saqqa
سیرهٔ مرحوم علامهٔ طباطبایی نیز تا پایان عمر شریفشان، در درجهٔ اوّل مراقبه بود و اگر کسی دستور مراقبه‌ای را درست انجام می‌داد، ایشان دستورات بعدی را می‌فرمود. مرحوم علامه می‌فرمود: «اگر مراقبه درست نباشد، دستور ذکری فایده‌ای ندارد. چون اگر مراقبه درست نباشد و ظرف دل آلوده باشد، هر چه در این ظرف از اعمال صالح و فکر و ذکر قرار گیرد، آلوده می‌شود. مراقبه یعنی اول پاک کردن ظرف دل از نجاست گناه و سپس آراستن آن به ذکر الهی.»
saqqa
خداوند در ادامه می‌فرماید: «ای زمینیان، آنچه مانع دیدار می‌شود، غرور و فریب محبت‌های دروغین زخارف دنیا است. عزم و ارادهٔ جدی بر انس و مصاحبت با من داشته باشید؛ تا ببینید چگونه با شما انس می‌گیرم و همه جا با شما خواهم بود.»
saqqa
«ای داوود (ع)، به اهل زمینِ من خبر ده که من دوستدار کسی هستم که دوستم بدارد و همنشینِ کسی هستم که با من همنشینی کند و مونس کسی هستم که با یاد من اُنس گیرد و همراه کسی هستم که با من همراهی کند و برگزینندهٔ کسی هستم که مرا برگزیند و مطیع کسی هستم که از من اطاعت کند. هرکه به یقین بدانم که دوستم می‌دارد، او را می‌پذیرم و چنان دوستش خواهم داشت که هیچ‌یک از خلقم بر او پیشی نخواهد گرفت. هر که مرا به حق بجوید، مرا خواهد یافت و هر که جز مرا بجوید، مرا نخواهد یافت.»
saqqa
سالک در اربعینیات باید بیشترین اهتمام را بر شب‌های آن بنهد؛ که هر آنچه از علم و حکمت و اسرار توحید نصیب کسی می‌شود، از برکت احیای شبانه و نماز شب است.
haji
به این ترتیب، مراقبات اربعینی در اخلاق عملی یعنی «مداومت چهل منزلی بر ذکری و حفاظت از مراقبه‌ای نفسانی طی دورهٔ چهل گانه»
عشق کتاب
«کسی که چهل روز با اخلاص به سر ببرد، چشمه‌های حکمت از قلبش بر زبان او جاری می‌گردد
عشق کتاب
توفیق غلبه بر نفس و جنود آن منوط به دستگیری و عنایات خاصّهٔ حضرت ربّ‌الأرباب است؛ چه طی این مرحله بدون توفیق و دستگیری خاصّ او صورت نبندد. گویند: روزی مرحوم سید بحرالعلوم -رضوان اللّه علیه- را شاگردانش خندان و متبسّم یافتند، سبب پرسیدند، در پاسخ فرمود: پس از بیست و پنج سال مجاهده، اکنون که در خود نگریستم، دیدم دیگر اعمالم ریائی نیست و توانسته‌ام به رفع آن موفّق گردم. فتأمّل جیدا!»
کاربر ۱۴۶۳۷۰۴
ای دل! آن به که خراب از می گلگون باشی بی زر و گنج، به صد حشمت قارون باشی در مقامی که صدارت به فقیران بخشند چشم دارم که به جاه از همه افزون باشی کاروان رفت و تو در خواب و بیابان در پیش کی روی؟ ره ز که پرسی؟ چه کنی؟ چون باشی؟
alireza brujerdi
«مراقبه یعنی غافل از حضور حضرت حق-جل شأنه- نباشد؛ و این همان قلهٔ بزرگ و بالابرنده به سوی مقام مقرّبین است. و کسی که خواستار محبت و معرفت است، باید به این ریسمان محکم چنگ بزند؛ و سخن پیامبر (ص) نیز به همین معنا اشاره دارد که فرمود: «اعْبُدِ اللَّهَ کأَنَّک تَرَاهُ، فَإِنْ کنْتَ لَا تَرَاهُ فَإِنَّهُ یرَاک.» پس همواره باید حالش چنین باشد در باطن؛ که گویا در خدمت مولای خود ایستاده و او ملتفت به این است.»
alireza brujerdi
با توجه به تأکیدی که بر عدد چهل در برخی از آیات و روایات وجود دارد، روشن می‌شود که در این عدد خصوصیتی است که در سایر اعداد نیست؛
mohadeseh
«پس آیا دیدی آن کسی را که هوای نفس خود را خدای خود گرفت و خداوند او را، با وجود داشتن علم، گمراه کرد و بر گوش و قلبش مهر نهاد و بر چشمش پرده انداخت؛ دیگر بعد از خدا چه کسی او را هدایت می‌کند؟ آیا باز هم متذکر نمی‌شوید؟»
mohadeseh
«وَ أَسْأَلُک بِالْأَسْمَاءِ الَّتِی تَجَلَّیتَ بِهَا لِلْکلِیمِ عَلَی الْجَبَلِ الْعَظِیمِ فَلَمَّا بَدَا شُعَاعُ نُورِ الْحُجُبِ مِنْ بَهَاءِ الْعَظَمَةِ خَرَّتِ الْجِبَالُ مُتَدَکدِکةً لِعَظَمَتِک وَ جَلَالِک وَ هَیبَتِک وَ خَوْفاً مِنْ سَطْوَتِک رَاهِبَةً مِنْک فَلَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ، فَلَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ، فَلَا إِلَهَ إِلَّا أَنْت.» (فرازی از دعای حجب، منقول از رسول اکرم (ص
Yousef Jabery

حجم

۷۸٫۸ کیلوبایت

حجم

۷۸٫۸ کیلوبایت

قیمت:
رایگان
صفحه قبل۱
...
۵
۶
صفحه بعد