بریدههایی از کتاب چگونه یک نماز خوب بخوانیم؟
۴٫۶
(۱۸۹۹)
نماز مؤدبانه خواندن یعنی چه؟ یعنی موقع نماز بگویی: «خدایا، اگر من حال دارم یا ندارم، اگر عشق به تو دارم یا ندارم، اگر از تو میترسم یا نمیترسم، اگر زورم میآید نماز بخوانم یا زورم نمیآید، به هر حال من باید ادب را رعایت کنم.»
مهدی نادریان
ما معمولاً آنطور که باید، خودمان را در برابر خدا کوچک و حقیر احساس نمیکنیم. تا وقتی انسان خودش را بزرگ بداند، و به کوچک بودن خودش در برابر خدا نرسیده باشد و عظمت خداوند را درک نکرده باشد، تمام تلاشهایش برای برقراری ارتباط با خدا بیثمر بوده و هیچ ارتباط مؤثری شکل نمیگیرد.
مهدی نادریان
من نه بیقدرم که عالم در سجود
از برای من به خاک افتاده بود
جعفری
عشق به خدا از رؤیت عظمت مقام ربوبی آغاز میشود. چه کسانی خدا را ملاقات میکنند؟ «وَ أَمَّا مَنْ خافَ مَقامَ رَبِّهِ» هر کس از حضور در پیشگاه عزّ ربوبیت بترسد.
مهدی نادریان
اگر خداوند میخواست، خودش میتوانست نماز را برای همۀ آدمها شیرین و لذتبخش قرار دهد تا همه جذب نماز شوند. امّا اتفاقاً خدا حال آدمها را با نماز گرفته است و البته این کار خدا هم مانند تمام کارهایش حکیمانه است.
مهدی نادریان
پرسید:
ـ حاج آقا! چه جوری از نماز لذت ببرم؟
ـ بنا نیست تو از نماز لذت ببری، بناست تو خوب نماز بخوانی تا خدا از نماز تو لذت ببرد و خوشش بیاید. بعد که خوشش آمد، ممکن است انشاءالله با تو رفیق شود و تو را بغل بگیرد و کمکم همه چیز درست شود و لذت هم ببری.
مهدی نادریان
تصور رایج از نماز خوب این است که نماز خوب، همان نماز عاشقانهای است که وصفش را در مورد اولیاء خدا شنیدهایم. خیلیها تصور میکنند نماز خوب یعنی نمازی که از اول تا آخر آن اشک بریزی، از اول تا آخر در نماز از خوف خدا بترسی و بلرزی. تا گفته میشود نماز خوب، خیلیها فکر میکنند یعنی نمازی که انسان در آن مستقیماً با خدا صحبت میکند؛ خدا را میبیند، به خدا و اولیاء خدا سلام میدهد و جوابشان را میشنود؛ در صورتیکه منظور نماز خوب این نیست و معیار نماز خوب هم چنین چیزهایی نیست.
جعفری
نماز در ابتدا سختی دادن به خود است، نه رسیدن به لذت معنوی.
مهدی نادریان
ما برخی اوقات به قلههای نماز - مانند اهلبیت (ع)- نگاه میکنیم و به جای انگیزه یافتن برای جدیت در ادامۀ مسیر، خودمان را ناامید میکنیم. باید جلوی پای خودمان را نگاه کنیم تا بتوانیم یک قدم به سمت جلو برداریم. راه برای نماز خوب خواندن باز است.
مهدی نادریان
یادم هست یکبار که در جبهههای جنگ، با بعضی از این رزمندگانی که عبادتهایشان خیلی برای خدا عزیز بود، گفتگو میکردیم و میگفتیم که: «راستی بچهها تا حالا سر سجادۀ عبادت، رنگتان از خوف خدا پریده است؟» همان رزمندگان نازنین میگفتند: «نه!» ولی همانها بعداً شهید میشدند. یعنی نباید ملاک خوب بودن نماز را فقط اشک و گریه و لرزیدن از خوف خدا سر نماز، بدانیم.
مهدی نادریان
شما فکر میکنید، بزرگان و عرفای ما که به جایی رسیدند با چه چیزی رسیدند؟ با همین نماز! رفتن پیش خدا که اختصاص به علما و عرفا ندارد. رفتن به سوی خدا که تخصصی نیست.
مهدی نادریان
اگر بدانیم اصلاح امور انسان به اصلاح عبادت، و در رأس آنها نماز است، که به واسطۀ خضوع و خشوع و آن هم به اِعراض از لغو محقّق میشود، کار تمام است!
مهدی نادریان
چقدر خوب است آدم، استادی داشته باشد که دردهای او را تشخیص بدهد و بگوید: باید فلان کار را انجام دهی تا مشکلت حل شود.
مهدی نادریان
چقدر خوب است آدم، استادی داشته باشد که دردهای او را تشخیص بدهد و بگوید: باید فلان کار را انجام دهی تا مشکلت حل شود.
مهدی نادریان
راه تبلیغ دین این است که آنهایی که به مسیر دین وارد شدهاند، تا آخر راه را بروند و برای جذب بقیۀ آدمها الگو و اسوه شوند؛ و شاهدی بر حقانیت دین باشند. راه اینکه بینمازها، نمازخوان شوند این است که عدهای در نماز، تا آخرِ راه را بروند.
مهدی نادریان
ما گناه تمام بینمازها را به گردن نمازخوانها میاندازیم چرا که اگر نمازخوانها قشنگ نماز بخوانند، اگر نمازخوانها از نمازشان لذت کافی و بهرۀ وافی ببرند، طبیعتاً اکثر بینمازها هم به سمت نماز گرایش پیدا خواهند کرد. راه تبلیغ دین همین است.
مهدی نادریان
اساساً مهمترین دلیل حقانیت یک مؤمن این است که دیگران ببینند او چقدر از ایمانی که دارد در تقویت احساس خوشبختی خودش بهره برده است و دین و ایمان او چقدر توانسته او را شاد و سرزنده نگه دارد. این سرزندگی و نشاط مهمترین عامل جذب دیگران به ایمان شماست.
مهدی نادریان
اساساً مهمترین دلیل حقانیت یک مؤمن این است که دیگران ببینند او چقدر از ایمانی که دارد در تقویت احساس خوشبختی خودش بهره برده است و دین و ایمان او چقدر توانسته او را شاد و سرزنده نگه دارد.
مهدی نادریان
امام صادق (ع) فرمودند: «پروردگار شما بسیار مهربان است که از عمل کوچکی هم تقدیر میکند
Hadim222
هر کسی که انسان مؤمن و معتقدی است بداند که امام باقر (ع) فرمود: «مَنْ کسِلَ عَنْ أَمْرِ دُنْیاهُ فَهُوَ عَنْ أَمْرِ آخِرَتِهِ أَکسَل؛ هرکس در امور زندگیاش بیحال باشد و سرزنده نباشد در امور اخروی و معنویاش بیحالتر و کسلتر است»
مهدی نادریان
حجم
۱۲۸٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۲۲۰ صفحه
حجم
۱۲۸٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۲۲۰ صفحه
قیمت:
۲۷,۰۰۰
۱۳,۵۰۰۵۰%
تومان