بریدههایی از کتاب هنر پیش بینی
نویسنده:فیلیپ تتلاک، دن گاردنر
مترجم:محمد حسن جعفری سهامیه
انتشارات:انتشارات دنیای اقتصاد تابان
دستهبندی:
امتیاز:
۳.۵از ۴۲ رأی
۳٫۵
(۴۲)
چرا مردم نمیبینند که «حدس و گمان» بهتنهایی نمیتواند پایه محکمی برای نتیجهگیری باشد؟
نارگیل
بهطور کلی میتوان گفت که ابرپیشگویی نیازمند ذهن و اندیشهای باز، محتاط، کنجکاو و - از همه مهمتر- خودنقاد است و البته به تمرکز نیاز دارد.
نارگیل
هنگامی که پزشکان پذیرفتند که تجربهها و برداشتهای آنها ابزار قابل اتکایی برای تعیین کارایی یک روش درمانی نیست، به آزمایشهای علمی روی آوردند و از آن پس دانش پزشکی مسیر پیشرفتهای سریع را یافت. همین انقلاب هم میبایست در حوزه پیشبینی رخ دهد و البته کار سادهای نیست.
نارگیل
پیشگویی هدیهای رازآلود نیست که از شکم مادر به کسی داده شود بلکه محصول روشهای خاص تفکر، گردآوری اطلاعات و بهروز کردن یافتهها است.
نارگیل
«همه الگوها، اشتباه هستند. اما برخی مفیدند».
Amir akhlaghi
جرج پَتن بود. وی مینویسد: «هرگز به افراد نگویید که کارشان را چگونه انجام دهند». وی با فشرده کردن روح آموزشهای ورماخت مینویسد: «به آنها بگویید که چه کاری انجام دهند و آنها با نبوغ خود شما را شگفتزده خواهند کرد.»
Dr.lector
ویلیام بایرز، استاد ریاضیات و آمار مینویسد: «بیشتر مردم علم را با قطعیت میشناسند. این برداشت را دارند که قطعیت حالتی از امور است که نقصانی در آن راه ندارد، بنابراین دلخواهترین وضعیت حالتی است که با قطعیت مطلق همراه است. اینطور به نظر میآید که نتایج و نظریههای علمی چنین قطعیتی را نوید میدهند.»
Dr.lector
هر کس کار رسانهای انجام داده است میداند که قاعده اول این کار این است که «آسان و احمقانه» باشد
Dr.lector
ریچارد فینمن فیزیکدان اشاره کرده است: «تردید چیز ترسناکی نیست بلکه بسیار هم ارزشمند است». [۱۰] تردید موجب میشود که دانش به پیش رانده شود.
Dr.lector
جمعآوری همه شواهد و مرور آنها، احتمالا بهترین راه برای رسیدن به پاسخ درست است اما آن شکارچی که پیش از تصمیم به حذر کردن از سایه در حال حرکت در میان علفها، میخواهد با برآوردهای آماری درباره شیرها کلنجار برود، احتمالا به آن اندازه زنده نمیماند که ژنهای دقتافزای خود را به نسل بعدی منتقل کند. داوریهای آنی گاهی اساسی هستند.
احسان رضاپور
آنها سالها پیش ورشکست شده بود. پس بیشتر واقعیتهای زندگی ما تا حدودی قابل پیشبینی هستند. ساعت طلوع و غروب خورشید فردا در کانزاسسیتی واقع در میسوری را در گوگل چک میکنید و وقت آن را به دقیقه بهدست میآورید. این پیشبینیها،
reza
وضعیت در هر مورد دیگری هم صادق است. حتی آن پیشبینیهای پنجاه ساله در مورد زمان طلوع و غروب خورشید هم میتواند درست از آب در نیایند، مثلا اگر در پنجاه
reza
هم میتواند درست از آب در نیایند، مثلا اگر در پنجاه سال آینده برخورد یک سنگ بسیار حجیم فضایی، زمین را از مدار چرخش خود به دور خورشید، جابهجا کند.
همچنین اگر احتمال اختراع فنآوریهایی را منتفی ندانیم که به ما اجازه میدهند محتوی اطلاعاتی
reza
عدم قطعیت مبتنی بر بخت و اقبال گویای این است که زندگی، صرفنظر از اینکه ما با چه دقتی برنامهریزی کنیم، همیشه شگفتیهایی خواهد داشت.
mohamad6300
همه ما شتابان تصمیم میگیریم و به کندی آن را تغییر میدهیم
farnaz3000
آیا بال زدن پروانهای در برزیل، میتواند در تگزاس یک توفان بهپا کند؟» یک دهه پیش از آن، لورنز تصادفا کشف کرد که تفاوتهای بسیار جزیی در دادههای جوی که به شبیهسازهای رایانهای الگوهای آبوهوا وارد میشود -مثلا جایگزین کردن ۰/۵۰۶۱۲۷ با ۰/۵۰۶ میتواند پیشبینیهای درازمدت بسیار متفاوتی را موجب شود. این بینشی است که الهامبخش «نظریه آشوب» بود: در سامانههای غیرخطی همچون جو زمین، حتی تغییرات کوچک در شرایط اولیه، میتواند بهسرعت موجب شکلگیری قرینههای بسیار بزرگ شود. بنابراین، پروانهای تنها در برزیل میتواند بالهای خود را بر هم زند و موجب بروز طوفانی در تگزاس شود -هرچند ممکن است دستههای بزرگی از پروانههای برزیلی همه عمر بال بزنند بدون اینکه حتی نسیمی در اطرافشان وزیدن بگیرد.
کاربر ۳۰۸۴۶۷۴
ابرپیشگویی نیازمند ذهن و اندیشهای باز، محتاط، کنجکاو و - از همه مهمتر- خودنقاد است و البته به تمرکز نیاز دارد
amir
سرجمع داوری افراد زیادی که هیچ چیزی نمیدانند، «هیچ» خیلی زیادی تولید میکند.
صدرا
در واقع یک پیشبینی دوراندیشانه که نسبت به یک فاجعه یا فرصت هشدار میدهد، حاصل نمیشود مگر اینکه کسی برای طرح پرسش، اندیشه کند. اما پرسش خوب چه ویژگیهایی دارد؟ پرسشی است که ما را به صرافت میاندازد درباره چیزی اندیشه کنیم که ارزش اندیشیدن را دارد.
shahram naseri
در واقع یک پیشبینی دوراندیشانه که نسبت به یک فاجعه یا فرصت هشدار میدهد، حاصل نمیشود مگر اینکه کسی برای طرح پرسش، اندیشه کند. اما پرسش خوب چه ویژگیهایی دارد؟ پرسشی است که ما را به صرافت میاندازد درباره چیزی اندیشه کنیم که ارزش اندیشیدن را دارد.
shahram naseri
حجم
۵۸۰٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۴۰۶ صفحه
حجم
۵۸۰٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۴۰۶ صفحه
قیمت:
۳۰,۰۰۰
۱۵,۰۰۰۵۰%
تومان