بریدههایی از کتاب مانیفست یک فمینیست در پانزده پیشنهاد
نویسنده:چیماماندا انگوزی آدیشی
مترجم:فاطمه باغستانی
انتشارات:کتاب کوله پشتی
دستهبندی:
امتیاز:
۴.۲از ۴۱۳ رأی
۴٫۲
(۴۱۳)
لطف کن و این عقیده را که مادریکردن با کارکردن منافات دارد، ببوس و دور بینداز.
وقتی ما کودک بودیم، مادرانمان تماموقت کار میکردند و ما هم بچههای خوبی از آب درآمدیم
flora
هر کسی عقیده و نظری دارد، اما آنچه اهمیت دارد کاری است که تو دوست داری برای خودت انجام دهی و یادت باشد قرار نیست همان کاری را انجام دهی که خوشایند دیگران است.
flora
راستش این جملهٔ خواهرشوهرت که به تو میگوید بهتر است مادری سنتی باشی و در خانه بنشینی و بچهداری کنی، چون شوهرت دوست ندارد زنش پابهپای خودش کار کند، خیلی هم مرا شگفتزده نکرد.
بگذار راحت بگویم که مردم برای توجیه کارها و عقاید خودشان آگاهانه کلمهٔ سنت را به بازی میگیرند تا به خواستههایشان برسند.
flora
تو حتی مجبور نیستی عاشق شغلت باشی، فقط میتوانی عاشق چیزهایی باشی که شغلت به تو هدیه میدهد؛ چیزهایی مثل اعتماد به خویشتن و عزتنفس که حاصل کار کردن و پول درآوردن است.
flora
مارلین سَندرز بهعنوان اولین زن گزارشگر جنگ ویتنام و کسی که فرزند پسری داشت، به گزارشگر جوانتری چنین توصیه کرد: «هرگز برای کار کردن از کسی عذرخواهی نکن. تو آنچه انجام میدهی دوست داری و دوست داشتنِ آنچه انجام میدهی، بزرگترین هدیه برای فرزندت است.»
flora
یک اساسِ فکری فمینیستی میگوید: «من مهم هستم. من نیز به اندازهٔ مردان ارزشمندم و این ارزشمندی تابع زمان و مکان و اگر و اما نیست. من نیز به همان اندازه مهم هستم.»
flora
ما نمیتوانیم و اصلاً قرار نیست همهچیز را در مورد زندگی بدانیم. هم مذهب و هم علم، فضاهای ناشناختهای دارند که ما هنوز آنها را نیافتهایم، اما همین دانستهها برای آرام بودن کافی است.
funny
«از تفاوتها برایش بگو.» تفاوتها را امری عادی برایش جلوه بده. به او یاد بده که هرگز ارزش را با تفاوت پیوند ندهد. به او یاد بده که ما همه انسان هستیم و قرار نیست مثل هم باشیم؛ زیرا تفاوت، حقیقت دنیای ماست و با آموزش تفاوتها، به او ابزار لازم برای لذت از زندگی در دنیایی متنوع و گوناگون را بده.
funny
یک بار از یک سیاستمدار آمریکایی شنیدم که در سخنرانیهایش از زنان حمایت میکرد و میگفت: «زنان باید قهرمان شوند.» این جمله احساس همگان را برانگیخته بود. به دخترت بگو که زنان نیازی به قهرمان شدن ندارند، بلکه باید بهعنوان یک انسانِ دارای حقوق مساوی، پذیرفته شوند. این دست جملات، تهمایهای از دلسوزی برای زنان دارند. این جملات از نظر من بیشتر از آنکه به حقوق زنان اشاره کنند، به گونهای بر جوانمردی مردی که جمله را گفته است، اشاره دارند و اساس فکری این جوانمردی این است که زنان ضعیف هستند و باید از آنها حمایت کرد.
sayna.s
پرنسس تداعیکنندهٔ ظرافت و شکنندگی دخترانه است و دختری را القا میکند که دیگران باید به او خدمت کنند.
sayna.s
شوهر، همراه است. زن نیز دخترمدرسهای نیست. تا وقتی اجازه گرفتن و اجازه دادن یکسویه استفاده میشود، که اغلب نیز به همینگونه است، زندگی مشترکِ برابر را تداعی نخواهد کرد.
sayna.s
لطفاً دخترت را قبل از هر چیز، یک انسان بدان. او را دختری با ویژگیهای معین در نظر نگیر. ضعفها و قوتهای او را بهعنوان یک انسان ببین. او را بر مقیاس بهترین نسخهٔ خودش ارزیابی کن.
sayna.s
دانش آشپزی از قبل در رحم خانمها کار گذاشته نشده است؛ آشپزی یاد گرفته میشود. آشپزی نیز مانند بیشتر کارهای خانهداری مهارتی برای زندگی بهتر است که هم مردان و هم زنان بهتر است آن را بیاموزند، البته هم مردان و هم زنان میتوانند از یادگیری این مهارت طفره بروند.
sayna.s
«به دخترت بیاموز که چیزهایی به نام نقشهای جنسیتی، مزخرفاتی بیش نیستند.» هرگز به او نگو که باید این کار را انجام بدهد یا آن کار را انجام ندهد، چون او دختر است. عبارت «چون تو دختر هستی»، هرگز دلیلی برای هیچچیزی نیست؛ هیچچیزی!
sayna.s
این ایدهٔ مسخره که مردان، مرد هستند به این معناست که استانداردهای جامعه برای مردان آسانتر است.
sayna.s
«من مهم هستم. من نیز به اندازهٔ مردان ارزشمندم و این ارزشمندی تابع زمان و مکان و اگر و اما نیست. من نیز به همان اندازه مهم هستم.»
sayna.s
والدین، ناخودآگاه از همان اوایل کودکی به دخترانشان یاد میدهند که چگونه محدود شوند، به آنها فضای کمتری داده میشود و بایدها و نبایدهایشان نیز بیشتر است، اما پسرها فضای بیشتر و محدودیتهای کمتری دارند.
مامانِ لیلی و مهتاب و ارغوان
وقتی ما زنها میگوییم که پدرها کمک میکنند، ناخواسته این پیام را منتقل میکنیم که مراقبت از کودک در قلمرو زنان است که برخی از پدرها با شجاعت وارد آن میشوند؛ اما اینطور نیست.
مامانِ لیلی و مهتاب و ارغوان
مطمئن باش اگر دخترت در دستان پدرش باشد، نمیمیرد.
مامانِ لیلی و مهتاب و ارغوان
بیولوژی مردان هر کاری جز زایمان و شیر دادن را مجاز کرده است
مامانِ لیلی و مهتاب و ارغوان
حجم
۴۴٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۵۶ صفحه
حجم
۴۴٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۵۶ صفحه
قیمت:
۱۹,۵۰۰
۱۳,۶۵۰۳۰%
تومان