بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب قدم زدن روی ماه با اینشتین | صفحه ۱۴ | طاقچه
تصویر جلد کتاب قدم زدن روی ماه با اینشتین

بریده‌هایی از کتاب قدم زدن روی ماه با اینشتین

۳٫۶
(۱۲۰)
«فراموشی» و نه به‌خاطرسپردن، ماهیت آن چیزی است که از ما یک انسان می‌سازد. برای اینکه دنیا را بشناسیم، باید آن را پالایش کنیم. خورخس می‌نویسد: «اندیشیدن، فراموش‌کردن است».
philodendron
اگر هدف از خواندن را تنها انباشت اطلاعات در نظر بگیریم، شاید این ناکارآمدترین فعالیتی بود که من در آن دست داشتم
philodendron
کسب تجربه‌های تازه باعث می‌شود زمان برایمان کِش بیاید و آن‌هم باعث می‌شود که ما درک طولانی‌تری از زندگی داشته باشیم.
شراره
ما رویدادها را با نسبت‌دادن زمان وقوع آن‌ها به رویدادهای دیگر به‌یاد می‌آوریم.
شراره
زندگی ما بر اساس خاطره‌های ما از رویدادها شکل می‌گیرد.
شراره
چون خوشی‌های زندگی باعث گذر سریع زمان می‌شود، مطمئن‌ترین راه برای اینکه روند آن را آهسته‌تر کنیم، این است که تا آنجا که می‌توانیم سعی کنیم زندگی روند ملال‌آوری داشته باشد.
شراره
این ذخیره‌های ذهنی ماست که تعیین می‌کند چه‌چیزهایی را می‌توانیم یاد بگیریم.
شراره
مانند یک رایانه، توانایی فکری ما هم محدود به میزان اطلاعاتی است که می‌توانیم در آنِ واحد پردازش کنیم.
شراره
بخش‌بندی حافظه به دو بخش درازمدت و کوتاه‌مدت، روشی آن‌چنان هوشمندانه برای مدیریت اطلاعات است که بیشتر رایانه‌ها را هم بر مبنای همین مدل ساخته‌اند.
شراره
حافظه‌ی در حال ‌کار، به‌عنوان فیلتری میان ادراک ما از دنیا و حافظه‌ی درازمدت عمل می‌کند و از این نظر، نقشی حیاتی دارد. اگر هر مفهوم و یا هر فکر در سر ما بی‌فاصله در پایگاه عظیم اطلاعاتی حافظه‌ی درازمدت ذخیره می‌شد، آنگاه ما مانند اس و فیونس در اطلاعات نامربوط غرق می‌شدیم.
شراره
«فراموشی» و نه به‌خاطرسپردن، ماهیت آن چیزی است که از ما یک انسان می‌سازد. برای اینکه دنیا را بشناسیم، باید آن را پالایش کنیم.
شراره
فرهنگ ما بنایی است که بر پایه‌ی حافظه‌هایی ساخته‌شده که تبلور آن‌ها در جهان بیرونی است.
شراره
حتی در یک کتاب آمده بود که نویسنده‌ی آن قادر است به خواننده نشان دهد که چگونه می‌تواند از ۹۰ درصد بخش بی‌استفاده‌ی ذهنش استفاده کند. این یک کلیشه‌‌ی دروغین علمی است و می‌تواند به‌همان‌اندازه قابل‌فهم باشد که برای مثال چگونگی استفاده از ۹۰‌درصد بی‌استفاده‌ی دست آموزش داده شود.
شراره
سیستم آموزشی کنونی مدرسه‌ها کاملاً اشتباه است. در سیستم‌ آموزشی کنونی، مقدار زیادی از اطلاعات را در ذهن دانش‌آموز می‌ریزند، اما به او آموزش نمی‌دهند که چگونه آن‌ها را در ذهن خود نگاه دارد. به‌همین‌دلیل، حفظ‌کردن مطلب‌ها مورد نکوهش قرار می‌گیرد؛ چراکه به‌نظر احمقانه می‌آید که با استفاده از آن، اطلاعات را تنها تا گذراندن امتحان در ذهن خود نگاه ‌دارند.
شراره
در قرن پانزدهم، «گوتنبرگ» آمد و با اختراع صنعت چاپ، کتاب‌ را تبدیل به کالایی با تولید انبوه کرد. به‌این‌ترتیب، دیگر به‌خاطرسپردن این‌همه اطلاعات ضرورتی نداشت، چون در صفحه‌های چاپی کتاب‌ها حفظ می‌شدند.
شراره
«در کل، موضوع این است که حافظه چگونه کار می‌کند و از چه تکنیکی می‌توان برای بهبود عملکرد آن استفاده کرد. وقتی این نکته را متوجه شوید، هر کسی می‌تواند همان کاری را بکند که من می‌کنم».
شراره
برخی از این فراموشی‌ها که باعث کلافگی ما می‌شود، لازم است و در راستای سلامتی ماست؛ زیرا اگر ما نمی‌توانستیم بسیاری از کارهای بی‌معنی‌ای که انجام داده‌ایم را فراموش کنیم، شاید تبدیل به آدم‌های وسواسی می‌شدیم که تحملشان بسیار دشوار است.
شراره
ازآنجاکه محتواهای ذهنی، تجربه‌های ما را آشکار می‌سازند و مجموعه‌ی این تجربه‌ها دانش ما را تشکیل می‌دهند، بنابراین دارا بودن حافظه‌ای بهتر، نه‌تنها به‌معنای داشتن اطلاعات بیشتر در مورد دنیاست، بلکه باعث می‌شود ما خود را بهتر بشناسیم.
شراره
یک آدم، با هوشِ متوسط، ۴۰ روز از زندگی یک‌ساله خود را تلف می‌کند تا چیزهایی که فراموش کرده را دوباره یاد بگیرد.
شراره
تونی بازان در این‌مورد به من گفته بود: «بعضی از شرکت‌کنندگان در مسابقه، وقتی‌که آمادگی خوبی پیدا می‌کنند، سه‌روز پیش از مسابقه به‌هیچ‌عنوان با کسی صحبت نمی‌کنند. آن‌ها معتقدند ممکن است هرگونه تداعی معانی در ذهنشان با تداعی معانی که در جریان مسابقه‌ها صورت می‌گیرد، تداخل پیدا کند».
شاهین

حجم

۶۰۴٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۳۹۰ صفحه

حجم

۶۰۴٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۳۹۰ صفحه

قیمت:
۸۷,۰۰۰
۲۶,۱۰۰
۷۰%
تومان