برگ درختان سبز در نظر هوشیار هر ورقش دفتری است معرفت کردگار
Mehr
در دوره ما که معنویتگرایی افراطی در تقابل با مادهگرایی افراطی در سراسر جهان رواج یافته است و با صفت غربزدگی و مد روز غربی و با الفاظی چون یوگا، ذن، عرفان سرخ پوستی، زردپوستی و هندی و با مایههایی از اشعار مولوی، حافظ و عطار به جامعه ما سرایت کرده است، پاسخی به بحران معنویت و هویت میباشد و در حقیقت نوعی نیهیلیسم منفعلانه است و بلکه نوعی قد علم کردن دربرابر دین ناب و عرفان ناب است و این، صفتی شیطانی است که سکه تقلبی را به جای اصل به جوامع بشری عرضه میکند تا عرفان دروغین را که در حقیقت ضدعرفان و معنویت حقیقی است،
Mehr
حضرت امیرالمومنین علی علیهالسلام نیز در اینباره به کمیل فرمودهاند: ای کمیل! هیچ حرکت و کاری نیست جز اینکه در آن به شناختی نیازمندی.
Mehr
انسان امروزه گرفتار است و برونرفتی میجوید اما برونرفتی تا حد امکان، موافق با خواسته خود. از این رو روح حاکم بر مکاتب معنوی نوظهور، روح انسانمحورانه است. در این عرفانها یا خدا نیست و یا در حاشیه است.
Mehr
حضرت موسی بن جعفر علیهالسلام فرموده است که «لیس منا من لم یحاسب نفسه کل یوم مره» از ما نیست آن کس که روزی یک بار به حساب خود نرسد.
Mehr
«انسان به نهایات فنا و بقا و درنهایت توحید ناب نمیرسد؛ مگر این که بدایات را بهطور صحیح پشت سر گذارده باشد و طی کردن صحیح بدایات، تنها در صورتی است که اولا اخلاص کامل باشد و هر کاری تنها برای خدا انجام شود؛ ثانیاً از سنت و شریعت متابعت کامل شود و هیچ کاری انجام نشود؛ مگر این که در سنت وارد شده باشد؛ ثالثاً نهی الهی جدی گرفته شود؛ رابعاً در مواجهه با مردم، حرمت آنها رعایت شود و با شفقت و مهربانی، با آنها سخن گوید و نهتنها انگل آنها نباشد که باری از دوششان بردارد و خامساً از هر کس و هر چیز که وقت را از بین میبرد، فاصله گیرد و از هر کس که قلب را به فتنه میاندازد، دوری کند.»
عرفان دروغین
با این مقدمه روشن میشود
Mehr
ابزار علم و معرفت، چشم و گوش و دل است. شکر واقعی نعمت چشم و گوش تحصیل علم است، زیرا آیه ابتدا میفرماید: شما نمیدانستید، من به شما گوش و چشم دادم تا شکر کنید، یعنی علم بیاموزید.
Mehr