بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب راه و رسم گوش دادن | صفحه ۳ | طاقچه
تصویر جلد کتاب راه و رسم گوش دادن

بریده‌هایی از کتاب راه و رسم گوش دادن

۳٫۷
(۷)
چنان غرق گفت‌وگو شده بودیم که جایی حرفمان کشیده شد به ردوبدل کردن استعاره‌های آب‌وهوایی برای حالات روحی: نگرش آفتابی، درک مه‌آلود، آذرخش الهام، خشکسالی خلاقیت، طوفان اشتیاق.
Mahnaz agha alikhani
یافتن شنونده‌ای تمام‌عیار این روزها حکم کیمیا را دارد.
یافتن شنونده‌ای تمام‌عیار این روزها حکم کیمیا را دارد.
با شور و شوق قرار دوستانه‌ای را هماهنگ می‌کنیم و دور هم جمع می‌شویم، اما دقایقی پس از احوالپرسی و صحبت‌های پیش‌پاافتاده یا سرمان در گوشی فرو می‌رود و با تلفن حرف می‌زنیم یا در بهترین حالت لطیفه تعریف می‌کنیم، پست‌های اینستاگرام را به هم نشان می‌دهیم و اخبار و وقایع روز کشور را مرور می‌کنیم. این‌طور می‌شود که با کوله‌بار حرف‌هایی که روی دلمان سنگینی می‌کند، بدون یافتن گوشی شنوا یا روحی که حقیقتاً ما را درک کند، به غار تنهایی‌مان برمی‌گردیم
بیشتر کاربران فعال در رسانه‌های اجتماعی و نظردهندگان در وب‌سایت‌ها شخصیت‌های بسیار خاص __و نمونه‌های استثنایی__ دارند که الف) فکر می‌کنند دنیا بر مبنای نظر آنها می‌چرخد و ب) همیشه وقت دارند نظر بدهند. البته، خشم، بی‌حرمتی و اغراق بیشترین علاقه و توجه آنلاین را به وجود می‌آورد. پست‌های خنثی، جدی یا سنجیده به اشتراک میلیونی نمی‌رسند یا در رسانه‌ها نقل نمی‌شوند.
علی اردانی زاده
چارلز ریگان ویلسون، استاد ممتاز بازنشستهٔ تاریخ و مطالعات آمریکای جنوبی در دانشگاه می‌سی‌سی‌پی، به خاطر می‌آورد که از یودورا وِلتیِ داستان‌نویس پرسید چرا جنوب آن‌قدر نویسنده‌های بزرگ پرورش می‌دهد. او گفت، «عزیزم، ما هیچ کاری نداشتیم جز اینکه در ایوان بنشینیم و حرف بزنیم و بعضی‌هایمان آن حرف‌ها را می‌نوشتند.»
علی اردانی زاده
تقریباً از سال ۱۹۸۰ میلادی، تمام پیشرفت‌های شغلی در شغل‌هایی رخ داده است که به تعاملات اجتماعی بیشتری نیازمند بوده‌اند؛ درحالی‌که موقعیت‌هایی که غالباً به استدلال تحلیلی و ریاضی نیاز دارند __که می‌توانند به الگوریتم تبدیل شوند__ در حال از بین رفتن‌اند. (۳)
علی غ
دنیل کانمنِ روان‌شناس با نثری به‌یادماندنی نوشته است، «عبارت اغلب استفاده‌شدهٔ “دقت به خرج بدهید” بجاست: شما برای هر فعالیت، میزان محدودی توجه خرج می‌کنید و اگر بخواهید بیشتر هزینه کنید ورشکست می‌شوید.»(۲۲)
علی غ
تنها قطعیتی که با گوش ندادن به آدم‌ها نصیبتان می‌شود این است که هم خودتان کسل‌کننده می‌شوید و هم دیگران را کسل می‌کنید، چون هیچ چیز تازه‌ای یاد نمی‌گیرید.
علی غ
آدم‌ها در روابط بلندمدت کنجکاوی‌شان را به یکدیگر از دست می‌دهند که لزوماً دلیلش بی‌مهری نیست، فقط مطمئن می‌شوند که آنها را بهتر از خودشان می‌شناسند.
toktam noori
گوش دادن به چیزهایی که در آن اشتراک دارید و به‌تدریج رابطهٔ دوستانه‌ای شکل دادن، راه‌ورسم همراه شدن با آدم‌هاست.
toktam noori
گوش دادن یعنی علاقه‌مند شدن و نتیجهٔ آن گفت‌وگوهای دلچسب‌تری است. هدف این است که بعد از پایان گفت‌وگو چیزی آموخته باشیم.
toktam noori
اگر کسی را در زندگی‌تان داشته باشید که به حرف‌هایتان گوش بدهد و با او احساس نزدیکی کنید، برای قدم گذاشتن در جهان و تعامل با دیگران امنیت بیشتری را احساس می‌کنید.
toktam noori
خوب گوش دادن یعنی پی بردن به فکری که در ذهن یک نفر می‌گذرد و نشان دادن اینکه آن فکر آن‌قدر برایتان اهمیت دارد که می‌خواهید بدانید.
toktam noori
صحنهٔ مأنوس زندگی در قرن بیست‌ویکم این‌چنین رقم می‌خورد: مردم به‌جای اینکه در کافه‌ها، رستوران‌ها، قهوه‌خانه‌ها و سر میز غذای خانه با همدیگر حرف بزنند، به گوشی‌هایشان خیره می‌شوند. اگر هم با یکدیگر حرف بزنند گوشی را انگار که بخشی از ملزومات محیط باشد روی میز می‌گذارند، در فواصلی __مانند استفادهٔ گاه‌وبی‌گاه از چاقو یا چنگال__ آن را برمی‌دارند و تلویحاً نشان می‌دهند که مصاحبت کنونی به قدر کافی دلچسب نیست. درنتیجه، مردم بدون اینکه کاملاً علتش را بدانند به‌طرز رنج‌آوری احساس تنهایی می‌کنند.
علی غ
احساس تنهایی و نبود ارتباطْ به اندازهٔ وجودِ توأمان چاقی و اعتیاد به مشروبات الکلی خطر مرگ زودهنگام را افزایش می‌دهد. (۳) اثر منفی آن بر سلامت از کشیدن روزی چهارده نخ سیگار مخرب‌تر است. درحقیقت، در مطالعات همه‌گیرشناسی، میان تنهایی و بیماری قلبی، سکته، زوال عقل و کارکرد ضعیف سیستم ایمنی روابطی یافت شده است.
علی غ
«حرف‌های آدم‌ها همیشه درونشان را نشان می‌دهد.»
Sima Abdollahi
گوش دادن مثل توپ‌بازی با تکه‌ای گِل است. (۱) هر نفر آن را می‌گیرد و، قبل از انداختن، با تصوراتش شکل می‌دهد.
خاطره
طبیعت یک زبان اما دو گوش به انسان داده است، به این امید که دوبرابر بیشتر از آنچه حرف می‌زنیم حرف‌های دیگران را بشنویم.
علی
«پی بردن به اینکه می‌توانید حال و هوای گفت‌وگو را مطابق با ظرفیتتان تعیین کنید، احساس حیرت‌انگیزی است. تا وقتی آدم‌ها گوش دادن را یاد نگیرند متوجه نمی‌شوند چه قدرتی دارند.»
خاطره

حجم

۳۰۳٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۱

تعداد صفحه‌ها

۲۶۴ صفحه

حجم

۳۰۳٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۱

تعداد صفحه‌ها

۲۶۴ صفحه

قیمت:
۷۸,۰۰۰
۵۴,۶۰۰
۳۰%
تومان