بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب اگر فریدا بود، چه می کرد؟ | صفحه ۴ | طاقچه
تصویر جلد کتاب اگر فریدا بود، چه می کرد؟

بریده‌هایی از کتاب اگر فریدا بود، چه می کرد؟

ویراستار:عطیه طائب
امتیاز:
۲.۹از ۳۶ رأی
۲٫۹
(۳۶)
تاریخ پر از داستان‌های معروف و همچنین ناگفته‌ای است که قدرت بی‌بدیل زنان را ثابت می‌کند. نام‌های آشنایی چون جوآن آرکها، رزا پارکها، میشل اوباماها و هیلاری کلینتونها در جهان وجود دارند، و سپس کسانی که کمتر شناخته‌شده هستند: چهره‌های گمنامی که تاریخ و فرهنگ را دگرگون کرده‌اند و ممکن است اصلاً نامشان را ندانیم.
zohreh
حقیقت این است که درواقع شناختن فریدا کالو غیرممکن است. حتی زمانی که زنده بود، اطرافیانش - و احتمالاً همسرش دیه‌گو - فقط بخشی از او را می‌شناختند، نقابی که از طریق نقاشی‌هایش آن را انتخاب کرده و به مردم نشان می‌داد. درواقع من معتقدم بزرگ‌ترین موفقیت خلاقانهٔ او به‌هیچ‌وجه نقاشی‌هایش نبود، بلکه نمایش هنرمندانهٔ زندگی‌اش بود.
zohreh
اگر چیزی بود که فریدا آن را بیشتر از تصویر خودش و داستان زندگی‌اش می‌ستود، عشق بود.
zohreh
کلماتی که او روی یکی از آخرین نقاشی‌هایش نوشته، علاقهٔ مرا به او دوچندان می‌کند: «زنده باد زندگی!» این زن، فریدا، برای من نماد قدرت و شجاعت است - یک انسان واقعی که با رفتارش نشان داد مهم نیست زندگی چه موانعی سر راه ما قرار می‌دهد، همهٔ ما این قدرت را داریم که نویسندهٔ داستان خود باشیم.
zohreh
بدیهی است که دستیابی به شهرت و تحسین پس از مرگ، برای هنرمندان غیرعادی نیست. گاهی طول می‌کشد تا یک فرهنگ، کاملاً به تأثیر واقعی یک انسان پی ببرد.
zohreh
وقتی فریدای بیست‌ویک‌ساله برای اولین‌بار در سال ۱۹۲۸ کار هنری‌اش را به دیه‌گو ریورا - نقاش معروف مکزیکی که بعداً با او ازدواج کرد - نشان داد، به او گفت: «من برای تعریف و تمجید پیش شما نیومدم، می‌خوام از یه آدم جدی انتقاد بشنوم، من نه عاشق هنرم نه یه تازه‌کار، فقط یه دخترم که باید برای زندگی‌ش کار کنه.»
zohreh
هیچ‌کس نمی‌داند چقدر دیه‌گو را دوست دارم، همین‌طور که نمی‌دانند زندگی کردن با این مرد چقدر سخت است. روش زندگی او خیلی عجیب است و باید فکر کنم ببینم دوستم دارد یا نه؛ البته فکر می‌کنم دوستم دارد حتی اگر به روش خودش. هر بار که بحث ازدواجمان می‌شود، این جمله را می‌گویم که ما با میل به غذا در گرسنگی سهیم شدیم.
zohreh
مهم نیست ما چه کسی هستیم، حتی اگر قدرت فریدا را داشته باشیم، هیچ‌کداممان نمی‌توانیم به‌تنهایی از پس چیزی که زندگی نام دارد بربیاییم. اگر دورمان را با کسانی که هوایمان را دارند پر کنیم، حتی تاریک‌ترین لحظات هم می‌توانند روشن‌تر شوند.
zohreh
مهم نیست چقدر مقاوم باشیم؛ می‌توانیم مثل فریدا از یک شالودهٔ محکم برای سرپا ماندن خود استفاده کنیم، چه در یک گروه چت و چه در جمعی به صرف نوشیدنی. می‌توانیم برای نیازهای مختلفمان دوستان مختلف داشته باشیم.
zohreh
وقتی به زندگی چهره‌های تاریخی توجه می‌کنیم، اغلب روی شریک زندگی آنها تمرکز می‌کنیم. اما فریدا اثباتی بر این ادعاست که ما به اندازهٔ کسانی که خود را با آنها احاطه کرده‌ایم، قوی هستیم.
zohreh
امیدوارم نقاشی‌هایم در شأن مردمی که به آنها باور دارم و عقایدی که به من قدرت می‌بخشند، باشد.
zohreh
فریدا به ما می‌آموزد نه‌تنها پذیرش آن دسته از عقایدمان که برخلاف اصول و معیارهاست هیچ اشکالی ندارد، بلکه اهمیت دادن به تفاوت‌هایمان است که باعث خاص بودن ما می‌شود. اگر کسی نظرات فریدا را زیر سؤال می‌بُرد، او از آنها پیروی نمی‌کرد - همان‌طور که نظر دیگران را درمورد اینکه هنرش چگونه و حاوی چه پیامی باشد، قبول نمی‌کرد.
zohreh
فریدا با نقاشی‌ها و اعتراضات و عقایدش پیام مهمی را می‌رساند: اینکه فقط خودتان باشید کافی نیست، صریح باشید و به خودتان افتخار کنید.
zohreh
با توجه به تمام آثار فریدا، یک چیز واضح است: اگر اعتقادات راسخ فریدا نبود، از منحصربه‌فرد بودن و معنای آثارش کاسته می‌شد. برخی از شناخته‌شده‌ترین آثارش حاصل اندیشه‌های کمونیستی و مارکسیستی است و افتخار او به هویت مکزیکی‌اش در تک‌تک آثارش دیده می‌شود. در تمام مدت زندگی‌اش، او شدیداً به مکزیکی بودنش افتخار می‌کرد، همین‌طور به زن بودن، آزادی و عقاید سیاسی‌اش.
zohreh
من باید با تمام توان مبارزه کنم تا با همین اقدامات مثبت اندکی که وضع سلامتی‌ام اجازه می‌دهد، به انقلاب، تنها دلیل زنده بودنم، کمک کنم.
zohreh
نقاشی‌هایم، بدون توجه به قضاوت‌ها و پیش‌داوری‌های دیگران، عقاید مرا به‌وضوح بیان می‌کنند.
zohreh
آرام، بی‌انتها ـ تو... تو به همه‌چیز شور و هیجان می‌بخشی. تو آتشی هستی که هرآنچه را از قلبم باقی مانده می‌سوزاند.
zohreh
آیا کسی می‌تواند فعل‌ها را اختراع کند؟ می‌خواهم به تو بگویم: «تو را آسمان می‌کنم تا بال‌هایم برای بی‌اندازه دوست داشتنت باز شوند.»
zohreh
یک‌بار نوشت که دیه‌گو به او گفته بود: «ارادهٔ تو باید بیانگر خودت باشد.» و برای همین «من شروع به کشیدن چیزهایی کردم که دیه‌گو دوست داشت. از آن به بعد، او مرا تحسین می‌کرد و دوستم داشت.»
zohreh
من معتقدم فریدا فکر می‌کرد مُد به‌جای اینکه جدی گرفته شود باید سرگرم‌کننده و لذت‌بخش باشد.
zohreh

حجم

۴۲۳٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۲۴۰ صفحه

حجم

۴۲۳٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۲۴۰ صفحه

قیمت:
۵۵,۰۰۰
۳۸,۵۰۰
۳۰%
تومان