بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب ادیان در خدمت انسان | صفحه ۳ | طاقچه
تصویر جلد کتاب ادیان در خدمت انسان

بریده‌هایی از کتاب ادیان در خدمت انسان

۵٫۰
(۵)
علی (ع) خود این‌چنین می‌فرماید: "به خدا سوگند معاویه زیرک‌تر از من نیست لیکن شیوهٔ او پیمان‌شکنی و گنهکاری است. اگر پیمان‌شکنی ناخوشایند نمی‌نمود، زیرک‌تر از من کس نبود."
khanom mohandes
استاد عقاد در کتاب عبقریة الإمام این‌گونه به سؤال شما پاسخ می‌دهد که آنچه مسلم است و جای بحث ندارد، این است که علی چنان بهره‌ای از زیرکی و تیزهوشی داشت که هیچ انسان منصفی آن را انکار نمی‌کند. در هنگام قضاوت‌های مشکل به بهترین وجه عمر و عثمان را نصیحت و راهنمایی می‌کرد و بیشتر از همهٔ خلفا به بحث‌کنندگان و جویندگان و فرهیختگانِ مذاهب شبیه بود.
khanom mohandes
انسان در عصر امام حسین (ع) در نهایت درجهٔ انحراف عمومی به سر می‌برد، انحرافی که با انحراف حکومت آغاز و، سپس، به همهٔ بخش‌های جامعه و در نهایت به جان مردم کشیده شد و بر وجدان‌ها پیروز گردید یا آن‌ها را مسخر خویش کرد و به ملکیت خود درآورد یا بر آن چیره شد و تمایلاتشان را تغییر داد.
khanom mohandes
از سوی دیگر، این فضا و وضعیت در رشد و بلوغ زودهنگام فرزندان تأثیر می‌گذارد و رشد آنان را در مسائل جنسی سرعت می‌بخشد و، در مقابل، رشد بقیهٔ جنبه‌های کودک را تضعیف می‌کند. این پدیده، به سهم خود، در روابط والدین و فرزندان و پیوند خانوادگی تأثیرگذار است.
khanom mohandes
در بسیاری انواع تجارت‌ها، برای جلب مشتری و نیز در تبلیغات و اعلانات، از مسائل جنسی استفاده می‌شود. مد لباس زمان ما هم عمدتاً با توجه به مسائل جنسی تهیه و انتخاب می‌شود. این وسایل که در تحول زندگی خانوادگی و همهٔ زوایای آن نقش مهمی ایفا می‌کنند، در روابط جنسی میان زن و شوهر، که در حیات خانواده و ثبات آن و ایجاد وحدت تام خانوادگی عنصر بسیار مهمی است، تزلزل و اختلال و انواع آشفتگی به وجود می‌آورند و در موجودیت خانواده و سست‌کردن پایه‌های آن آثار نامطلوبی به جا می‌گذارند.
khanom mohandes
اسلام در روابط خانوادگی چارچوبی تعیین می‌کند تا بقای آن را تضمین و ایدئولوژی کلی اجتماعی را که از آن بحث کردیم، مصون دارد. به همین سبب، نگهداری از فرزندان را به شکل حضانت و سرپرستی و تربیت بر والدین واجب کرده و تأکید می‌ورزد که تربیت کودک با رسالت انسان در زندگی برابری می‌کند، زیرا فرد از طریق تربیت فرزند خویش، نمونه‌ای از خود می‌سازد تا تحقق رسالت را بر عهده گیرد. از طرفی، احسان و احترام به والدین را بر فرزند واجب کرده است.
khanom mohandes
مؤمن به خدا در خلال کار خود به کمال خود به مثابهٔ هدف نهایی می‌نگرد. بنابراین، کار او در حقیقت حرکت تکاملی اوست به سوی غایتی بالاتر. هدف این انسان از کار به دست آوردن مزدی نیست که جامعه به او می‌پردازد. این مزد وظیفهٔ جامعه در قبال اوست نه قیمت عمل و کار او.
khanom mohandes
نسل جدید نوگراست، در عین حال، در ادامهٔ وجود نسل‌های گذشته قرار دارد.
khanom mohandes
پیشرفت فقط حاصل تعامل مستمر میان انسان و جهانِ اطراف اوست.
khanom mohandes
این مسئله‌ای اساسی است. انسان وقتی احساس کند که خود او سازندهٔ جامعه است، می‌تواند باعث توسعهٔ جامعهٔ خود شود و طبق برنامهٔ مشخصی تعامل کند
khanom mohandes
در چارچوب‌های اخلاقی، همکاری افراد با یکدیگر آسان می‌شود.
khanom mohandes
اسلام در آموزه‌های تربیتی خود می‌خواهد به فرد این حقیقت را بباوراند که تو تنها نیستی،‌ بلکه جزئی از جامعهٔ انسانی هستی
khanom mohandes
پس از فرهنگ و ایمان و احکام، اینک به حوزهٔ اخلاق می‌پردازیم. به منظور ایجاد حسی گسترده در انسان و اینکه او وسیع‌تر از نفْسِ خود است،
khanom mohandes
این سه علت، یعنی تفاوت در استعدادها و وجود اهداف و مصالحی که نیل به آن‌ها فراتر از ظرفیت فرد است و نیز آسیب‌ها و تنگناهای قوی‌تر از توان فرد، بشر را به سوی تشکیل جامعه سوق می‌دهد.
khanom mohandes
هرگاه به بررسی اوضاع امت اسلام ادامه دهیم، به مسائل دهشت‌آوری برمی‌خوریم، چراکه دولت‌های اسلامی با دیگر ملت‌های مسلمان نه‌تنها مانند ملت‌های بیگانه رفتار می‌کنند، بلکه در برخی از موارد رفتار سخت‌گیرانه‌تری دارند.
khanom mohandes
(برترین عبادت سخنِ حق گفتن در برابر سلطان ستمکار است)؛ "عَدلُ ساعَةٍ خَیرٌ مِن عِبادَةِ سَبعینَ سَنَة" (ساعتی [اجرای] عدالت بهتر از هفتاد سال عبادت است.)
khanom mohandes
فرد مانند درختِ میوه است. درخت با شاخه‌ها و برگ‌ها و ریشه‌هایش در به‌وجودآوردن میوه سهیم بوده و در این راه از آب و هوا و خورشید و زمین و دیگر عوامل طبیعی و کوشش‌های مختلف بشری بهره گرفته است. به سخن دیگر، فرد امانت‌دارِ اموالِ خویش است و در پیشگاه جامعه و در برابر نسل‌های پیشین و آینده مسئول آن امانت است
khanom mohandes
اسلام ایمان بدون عدالت را به رسمیت نمی‌شناسد
khanom mohandes
مرگ پایان کار آدمی نیست. انسان می‌تواند از گذرگاه مرگ عبور کند، در حالی که از آنچه خدا به او داده است، خشنود و شادمان باشد، زیرا نزد پروردگار خویش، از روزی الهی ارتزاق می‌کند و، در عین حال، به آنانی که هنوز به او ملحق نشده‌اند، بشارت می‌دهد. او می‌تواند اعمال جاودانه از خود بر جای نهد و فعالیت‌های خود را ماندگار کند.
khanom mohandes
انسان تنها موجودی است که خداوند، او را به شرف علم آراسته و به او امکان برتری را بر نیروهای هستی و دیگر موجودات عطا فرموده است.
khanom mohandes

حجم

۳۵۵٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۴۰۸ صفحه

حجم

۳۵۵٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۴۰۸ صفحه

قیمت:
۵۸,۵۰۰
تومان