بریدههایی از کتاب سرنوشت انسان: برزخ و نفخه صور (به انضمام مباحث رجعت)
۴٫۶
(۳۴)
ائمه (ع) در کنار قبور مطهرشان حاضرند، زائرشان را میبینند، صدایشان را میشنوند و سلامش را پاسخ میدهند، ولی ما نمیتوانیم بشنویم.
هدی✌
وهابیها، هم زیارت قبور و سلام بر اموات را شرک میدانند و هم توسل و کمک خواستن از پیامبر (ص) و اولیای الهی را حرام میدانند
هدی✌
کنار قبر پدر و مادر و شهدا و علماء دعا بیشتر مستجاب میگردد.
هدی✌
چه خوب است هفتهای یک بار آدم به زیارت اهل قبور برود.
هدی✌
محمد بن مسلم از امام صادق (ع) میپرسد: وقتی به زیارت قبور میرویم «فَیَعْلَمُونَ بِنا اِذا اَتْیناهُم؛ آیا آنها متوجه میشوند؟» فرمود:
ای وَاللهِ اِنَّهُمْ لَیَعْلَمونَ بِکُمْ وَ یَفْرَحُونَ بِکُمْ وَ یَسْتَأْنِسونَ اِلَیْکُمْ؛ آری به خدا سوگند! آنها متوجه آمدن شما میشوند و از عمل شما خوشحال میگردند و به شما انس میگیرند.
در روایت دیگر فرمود:
وَ یَسْتَوْحِشُونَ لَهُ اِذا انصَرَفَ عَنْهُمْ؛ و هنگامی که بر میگردند، وحشت میکنند.
هدی✌
بهترین و نزدیکترین جا برای ارتباط برقرار کردن با میت از طریق همین قبر خاکی اوست که محل جسم متوفی میباشد و مورد علاقه و توجه او است.
هدی✌
از امام صادق (ع) روایت شده است:
تَهادَوْا تَحابُّوا؛ به هم هدیه دهید تا محبتها بیشتر شود.
هدی✌
وقتی ما عملی را به معصوم و ولیّ خدا ربط میدهیم، این عمل ارزش مضاعف پیدا میکند.
هدی✌
هرکس ثواب نماز خود را برای پیامبر (ص) و یا امامان معصوم (ع) قرار دهد، خداوند آنقدر ثواب این نماز را افزایش میدهد که نفس از شمارش آن قطع میگردد. (یعنی دیگر قابل شمارش نیست.) و قبل از مرگ به او گفته میشود: فلانی هدیۀ تو به ما رسید، امروز روز پاداش و تلافی کردن خوبیهای توست. «فَطِبْ نَفْساً وَ قَرَّ عَیْناً بِما اَعَدَّ اللهُ!؛ دلت خوش و چشمت روشن باد به آنچه خدا برایت مهیا نموده است!»
هدی✌
هر خوبی را با خوبی بهتر از آن جواب دهید، یا دستکم به همان اندازه باشد. این یک دستور الهی قرآنی است
هدی✌
توصیههای دین برای بزرگ کردن انسان است. برای دریایی شدن آدمهاست، که فقط خود را نبینند.
هدی✌
در دعاها به ما گفتهاند که فقط برای خودتان نخواهید، روحتان بزرگ و همّتتان بلند باشد، از خدا برای همه بخواهید. خدا اگر به همه بدهد از او چیزی کم نمیشود.
هدی✌
اگر خودمان بزرگ باشیم، تنگنظر و بخیل و خودخواه نباشیم، مثل خود خدا برای دیگران هم بخشش و ریزش داشته باشیم، آن وقت بیشتر گیر خودمان میآید.
هدی✌
در زمان پیامبر اکرم (ص) شخصی از دنیا رفت و انبار خرمایی از او به جای ماند که بازماندگان به نیت او صدقه دادند. یک دانه خرما مانده بود. پیامبر اکرم آن یک دانه را در دست گرفتند و فرمودند: اگر خود میت در زمان حیاتش همین یک دانه را خودش انفاق میکرد، بهتر از این انبار بود که پس از او دیگران برایش انفاق کردند و صدقه دادند. خود شخص باید ملکه سخاوت و گذشت را در دنیا در روح خود درست میکرد.
هدی✌
هر عمل خیری برای میت انجام شود، فوری اثرش در عالم برزخ ظاهر میشود و به او میرسد.
هدی✌
امام صادق (ع) هم فرمودند: «اگر هزار نفر را هم در حج خود شریک کنی، برای هر یک حجی خواهد بود، بدون اینکه از ثواب حج تو چیزی کاسته شود.»
هدی✌
آنچه برای میت انجام میدهیم باید عمل صالح باشد. عمل صالح حداقل باید دو خصوصیت داشته باشد: یکی مفید و به درد بخور باشد. ارزشی داشته باشد و گرهای باز کند. دوم به نیت الهی باشد
هدی✌
نفس رفتن بر سر قبر آنها برایشان یک انس و لذتی فراهم میکند، تا چه برسد به اینکه دعا و استغفار و صلوات و تلاوت قرآنی هم هدیه کند.
هدی✌
یکی از گناهان کبیره این است که آدم کاری کند که برای پدر و مادرش مایه نفرین و فحش باشد.
هدی✌
تلقینِ پس از دفن و مدتی سر قبر نشستن و خواندن قرآن و دعا و استغفار برای او بسیار مهم است. و این اولین هدیه ارزشمند به میت است و چه بسا همین، سختی سؤال نکیرین را دفع میکند. چنانکه قبلاً گفتیم، بعد از این تلقین، دو ملک به هم میگویند: برویم «فَقَدْ لُقِّنَ حُجَّتَهُ؛ حجتش به او تلقین شد.»
هدی✌
حجم
۲۱۶٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۳۴۲ صفحه
حجم
۲۱۶٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۳۴۲ صفحه
قیمت:
۳,۵۰۰
تومان