بریدههایی از کتاب سرنوشت انسان: برزخ و نفخه صور (به انضمام مباحث رجعت)
۴٫۶
(۳۴)
باطن و حقیقت صلوات این است که تسلیم آنها باشیم.
هدی✌
مؤمن اهل رعایت حقوق دیگران است و خدا را در نظر دارد.
هدی✌
مگر از حقوق برادر ایمانی این نیست هرچه برای خود نمیپسندی، برای او هم نپسند. پس تو هنوز ایمانت کامل نیست.
هدی✌
نشانه ایمان یک فرد این است که صمیمی و با صداقت است و دیگران را از خود میداند. حق آنها را رعایت میکند و آنچه برای خود میپسندد برای آنها هم میپسندد.
هدی✌
در رابطه با اباعبدالحسین (ع) نیز آمده است:
اِنَّهُ لَیَنْظُرُ اِلی مَنْ یَبْکیهِ وَ یَسْتَغْفِرُ لَهُ وَ یَسْأَلُ اَباهُ الاِسْتِغْفارَ لَهُ؛ آن حضرت به گریهکنندگان مینگرد و برای آنان طلب آمرزش میکند و از پدر بزرگوارش طلب استغفار برای ایشان مینماید.
هدی✌
روایتهای متعددی در باب سؤال قبر آمده است که از دو دسته سؤال قبر میشود: «مَنْ مَحَضَ الإیمانَ مَحْضاً وَ مَنْ مَحَضَ الْکُفْرَ مَحْضاً.» یعنی آنها که موضع گیری دینی یا ضد دینی داشتهاند.
هدی✌
مرحوم فیض کاشانی در کتاب «علم الیقین» نقل کرده که برخی پس از مرگ قرنها بر آنها میگذرد و اسم پیامبر را یادشان نمیآید، از همین به ظاهر مسلمانها. چرا؟ چون عقیده به پیامبر در جان و دل آنها رسوخ نکرده بود.
هدی✌
زیبایی و نور همسران صالحه در بهشت، از زیبایی حورالعین بارها بالاتر است؛ چرا که نور آنها از نور نماز و نور حجاب و نور اعمال صالحه است که حورالعین این نور را ندارد.
هدی✌
در رابطه با کودکان مؤمنین که از دنیا میروند، در روایتهایی آمده است که تحت تکفّل حضرت ابراهیم و همسرش ساره در بهشت برزخی تربیت و تغذیه میشوند تا از نظر معرفتی به رشد لازم برسند.
هدی✌
پیامبر اکرم (ص) فرمودند: همه پیامبران قبل از رسالت چوپانی میکردهاند. من نیز قبل از زمان رسالت گوسفند و شتر را به چرا میبردم. گاه در حالی که در اطراف آنها هیچ چیزی نبود که از آن بترسند و تحریک شوند، میدیدم ناگهان از جا میجهند و میترسند. با خود میگفتم: این چه قضیهای است و تعجب میکردم. تا آنکه جبرئیل به من گفت: وقتی کافری از دنیا میرود، او را چنان ضربهای میزنند که همه جنبندگان غیر از انسان و جن میفهمند و میترسند. پیش خود گفتم: آن وحشت و اضطراب حیوانات برای همین ضربهها بوده است.
هدی✌
پیامبر (ص) فرمود:
اِنَّ الْقَبْرَ اَوَّلُ مَنازِلِ الآخِرَهِ فَاِنْ نَجا مِنْهُ فَما بَعْدَهُ اَیْسَرُ مِنْهُ؛ قبر نخستین خانه آخرت است. اگر کسی از آن برهد، امور پس از آن آسانتر است.
هدی✌
اصلاً از جهت شرعی هم احضار روح و تسخیر روح به فتوای امام راحل و بسیاری از فقها از مصادیق سحر است و حرام است. علت حرام بودن هم ضررها و مفاسدی است که بر احضار و تسخیر روح مترتب میگردد.
هدی✌
اصل ارتباط با ارواح امکانپذیر است، منتهی برای انسانهای پاک و روحهای قوی که بتوانند با عالم برزخ که عالمی برتر است مرتبط شوند.
هدی✌
برادر مرحوم علامه طباطبایی، آیت الله سید محمد حسن الهی نقل کردیم که ایشان شاگردی به نام آقای ادیب داشتند که خیلی عجیب بود. دستی بر چشمش میکشید و با هر که میخواست در برزخ مرتبط میشد. ارسطو را که مربوط به حدود ۳۰۰۰ سال پیش است احضار کرده بود و پرسیده بود: میخواهم فلسفه بخوانم. او گفته بود: برو پیش سید محمد حسن الهی طباطبایی. یک بار هم روح افلاطون را احضار کرده بود. افلاطون گفته بود: قدر یک «لااله الاّ الله» خودتان را بدانید. ما در زمانی بودیم که اسلام هنوز نیامده بود و بتپرستی غلبه داشت.
هدی✌
اگر ما بتوانیم با تربیت و پاکی دل و روح و مراقبت از اعضا و جوارح یک تعالی و ارتقاء روحی پیدا کنیم، میتوانیم با عالم بالاتر، یعنی برزخ و ارواحی که در برزخ هستند، ارتباط برقرار کنیم و در خواب یا بیداری آنها را ببینیم و کلامشان را بشنویم.
هدی✌
اگر کسی با مراقبت از چشم و زبان و گوش و اعضا و جوارح خود آنها را از حرام و آلودگیها دور نگه داشت، و مراقب دل بود که اینقدر مشغول به غیر خدا نباشد و به قول مولوی دل باشد نه ده که در آن همه چیز و همه کس را راه میدهند، آن وقت صلاحیت دیدن و شنیدن و ارتباط پیدا کردن با عالم بالاتر را پیدا میکند.
هدی✌
خداوند عالمی را به نام عالم برزخ قرار داده است که برخی خصوصیات دنیا را دارد و برخی خصوصیات قیامت را تا انسانها آماده قیامت گردند.
هدی✌
در روایت دیگری آمده است که پیامبر گرامی اسلام (ص) فرمودند:
مَن زارَ قَبْرَ اَبَوَیْهِ اَوْ اَحَدِهِما فی کُلِّ جُمُعَهٍ غُفِرَ لَهُ وَ کُتِبَ بَرّاً؛ هرکس قبر پدر و مادر، یا یکی از آن دو را در روز جمعه زیارت کند، مورد مغفرت قرار میگیرد و از نیکان محسوب میشود.
هدی✌
ً از امام صادق (ع) نقل شده که پیامبر اکرم با برخی اصحابشان عصرهای پنجشنبه به بقیع میرفتند.
هدی✌
زیارت اولیای الهی، به خصوص از نزدیک، موجب میشود پاکی و نورانیت روح معصوم، انسان را نورانی کند.
هدی✌
حجم
۲۱۶٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۳۴۲ صفحه
حجم
۲۱۶٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۳۴۲ صفحه
قیمت:
۳,۵۰۰
تومان