بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب توحید؛ داروی دردها | صفحه ۹ | طاقچه
تصویر جلد کتاب توحید؛ داروی دردها

بریده‌هایی از کتاب توحید؛ داروی دردها

۴٫۹
(۴۳)
شود آسان ز عشق کاری چند که بود نزد عقل بس دشوار یار گو بالغُدوّ و الآصال یار جو بالعشی و الإبکار صد رهت لَنْ تَرانی ار گوید باز میدار دیده بر دیدار تا به جائی رسی که می‌نرسد پای أوهام و پایه أفکار بار یابی به محفلی کآنجا جبرئیل امین ندارد بار
کاربر ۲۸۶۷۰۹۸
«هُوَ الْأَوَّلُ وَ الْآخِرُ وَ الظَّاهِرُ وَ الْباطِنُ وَ هُوَ بِکلِّ شَی‌ءٍ عَلیمٌ» (اوست اول و اوست آخر و اوست ظاهر و اوست باطن و او به هر چیزی داناست.) و این همان عالی‌ترین مرتبه از توحید است که در آن اعتراف می‌کنیم مخلوقات در برابر خداوند متعال از خود هیچ استقلالی ندارند و همه با تمام وجود به او وابسته هستند. این مرتبه از توحید را «توحید صمدی»، «توحید وجودی» و گاه توحید ذاتی نیز می‌نامند.
کاربر ۲۸۶۷۰۹۸
وقتی می‌خواهیم در عالم بیرون کاری انجام داده و چیزی بسازیم حتماً باید مادهٔ اولیه‌ای باشد که با کار کردن روی آن، چیز جدیدی به وجود آوریم، مثلاً چوبی را تبدیل به یک میز نماییم. ولی رابطه ما با درون خود چنین نیست؛ ما بر درون خود «ولایت» داریم و هر وقت اراده کنیم که تصویری در درون خود خلق کنیم، با یک اراده، آن تصویر ایجاد می‌شود و نیازی به ماده‌ای که بر روی آن کار کنیم نمی‌باشد. خداوند نیز مخلوقات خود را با یک اراده ایجاد می‌فرماید و برای ایجاد آنها نیاز به ماده‌ای ندارد.
کاربر ۲۸۶۷۰۹۸
و خدا را نمی‌بینند؛ گل و سبزه و انسان و حیوان می‌بینند و بس! چنان به این اسامی پوچ و بدون اعتبار که هستی آنها از خداوند است، عنوان استقلال داده‌اند که خدا در میان این‌ها محجوب و پنهان گشته است؛ در حالی که در میانه، خداوند است و بس
کاربر ۲۸۶۷۰۹۸
وَ کأَینْ مِنْ آیةٍ فِی السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ یمُرُّونَ عَلَیها وَ هُمْ عَنْها مُعْرِضُونَ* وَ ما یؤْمِنُ أَکثَرُهُمْ بِاللَّهِ إِلَّا وَ هُمْ مُشْرِکونَ (و چه بسیار آیات و نشانه‌هایی در آسمان‌ها و زمین وجود دارند که ایشان پیوسته بر آن مرور می‌کنند و می‌گذرند درحالی‌که از آن نشانه‌ها و علامت‌های توحید حقّ اعراض دارند و اکثریت مردمی که ایمان به خدا آورده‌اند، ایمان نیاورده‌اند مگر آنکه مشرک هستند.)
کاربر ۲۸۶۷۰۹۸
زیبایی از ذاتیات گل و از لوازم لاینفک و ماهیت و إنّیت آن نبود، عَرَضی بود از عوارض؛ آمد و رفت. سیراب شد و تشنه، با طراوت شد و پلاسیده‌تر، تر و تازه شد و خشک گردید، زنده شد و اینک مرده، سرافراز شد و سر فرو برده، راست و دارای قد و قامت شد و اینک خمیده. مثال یک گل بر سر یک شاخ گل، بر فراز یک گلبن، فقط از باب نمونه و تمثیل بود؛ و گرنه هر بلبلی که بر روی گل می‌نشیند و نغمه‌سرایی می‌نماید و شب را تا به صبح به حمد و ستایش و تمجید و تحسین از گل به پایان می‌رساند نیز اسمی بیش نیست،
کاربر ۲۸۶۷۰۹۸
گل جلوه‌ای از جلوه‌های خداست. ظهوری از مظاهر خداست. تو اسم گل بر روی آن نهاده‌ای! در زیر حجاب این اسم، خدا را پنهان نموده‌ای! اسم را بردار! غیر خدا چیزی نیست!
کاربر ۲۸۶۷۰۹۸
وقتی در نماز «الحمد للّه» می‌گوییم باید با تمام وجود به این حقیقت اعتراف کنیم که همه خوبی‌ها از آنِ خداوند است و بگوییم: خداوندا! هر چه از خوبی‌ها به ظاهر دارم مال توست و من در هیچ یک از آن‌ها مستقل نیستم و سزاوار هیچ حمد و مدحی نمی‌باشم و هر چه در مدح من گفته می‌شود، در حقیقت از آن توست و من نیستم، مگر! بسان آینه‌ای که تو به اراده‌ات گوشه‌ای از جمالت را در آن به نمایش گذاشته‌ای و خود را نمایانده‌ای. و در یک جمله «الحمد لله» مظهر توحید صفاتی است.
کاربر ۲۸۶۷۰۹۸
هر زیبائی و کمالی را که می‌بینیم در حقیقت اول متعلق به خداوند است و باید به جای دوست داشتن استقلالی مخلوقات، خداوند را در آینه وجود مخلوقات دوست داشته و مدح و ثناء بگوئیم
کاربر ۲۸۶۷۰۹۸
به همین جهت کسی که توحید را میفهمد هر قدر که چیزی به خدا نزدیک باشد و بیشتر او را نشان دهد بیشتر هم به او محبت می‌ورزد و از همین رو بعد از خدا اولیاء خدا در نزد او محبوب‌ترین‌ها خواهند بود.
کاربر ۲۸۶۷۰۹۸
کسی که توحید را می فهمد نمی‌تواند به غیر خدا محبت بورزد؛ چون می‌فهمد که همه خوبیها و کمالات از خداست و همگی بسان آینه‌هائی هستند که جمال الهی را در خود نشان می‌دهند.
کاربر ۲۸۶۷۰۹۸
توحید در محبت محبت چند عامل دارد: گاهی کسی را بخاطر خودش دوست داریم یعنی چون از نظر روحی با هم متناسب هستیم و احساس می کنیم یک کشش درونی ما را به هم پیوند می‌دهد ولی گاهی کسی را به خاطر صفاتش دوست داریم معمولاً محبت محصول دیدن کمال و زیبائی و نیکوکاری در دیگران است.
کاربر ۲۸۶۷۰۹۸
باید روی نیازهای ما، در همه حالات، فقط به سوی درگاه خداوند باشد و اگر هم زمانی از کسی کمک می‌گیریم او را مظهر خداوند دیده و نگاه استقلالی به او نداشته باشیم، مانند کمک گرفتن از پدر و مادر یا معلم یا طبیب یا حاجت خواستن از ائمه (علیهم‌السلام)، در همه این موارد باید حاجت و مقصودمان را قلباً فقط از خدا بخواهیم و دیگران را واسطه قرار دهیم و وقتی حاجت‌هایمان برآورده شد بدانیم که خداوند کار را انجام داده و بندگانش فقط واسطه هستند.
کاربر ۲۸۶۷۰۹۸
گمان می‌کنیم در نور داشتن با خداوند شریک هستیم و فقط نور خداوند نامتناهی و نور ما محدود و کوچک است، اما این‌ها همه توهّم است.
کاربر ۲۸۶۷۰۹۸
مثال ما در برابر خداوند مانند شمعی نیست که از خود نور دارد، ولی در برابر نور خورشید نورش گم می‌شود و هیچ به حساب نمی‌آید؛ بلکه مثال ما، مثال همان آینه‌هاست. تمام صفات کمالی که در ماست پرتو صفات خداوند است که در ما می‌تابد و لحظه به لحظه به ما منعکس می‌شود و ما هر کدام به قدری که خداوند به ما ظرفیت داده، آن نور را نشان می‌دهیم.
کاربر ۲۸۶۷۰۹۸
مثال ما در برابر خداوند مانند شمعی نیست که از خود نور دارد، ولی در برابر نور خورشید نورش گم می‌شود و هیچ به حساب نمی‌آید؛ بلکه مثال ما، مثال همان آینه‌هاست. تمام صفات کمالی که در ماست پرتو صفات خداوند است که در ما می‌تابد و لحظه به لحظه به ما منعکس می‌شود و ما هر کدام به قدری که خداوند به ما ظرفیت داده، آن نور را نشان می‌دهیم
کاربر ۲۸۶۷۰۹۸
اگر دقت کنیم آینه‌ها با هم شریک هستند، اما با خورشید شریک نیستند و در برابر خورشید هیچ نوری ندارند. در حقیقت همه نورها، نور خورشید است و هیچ آینه‌ای از خودش نوری ندارد و کار آنها فقط منعکس کردن نور خورشید است. تا خورشید می‌تابد آنها نورانی هستند و تا خورشید می‌رود، همه تاریک می‌شوند. پس می‌توانیم بگوییم: همه نورها، نور خورشید است و او در نور داشتن یکتا و بی‌شریک است.
کاربر ۲۸۶۷۰۹۸
بنابراین ذکر شریف «لا إله إلا الله» که آن را کلمه توحید می‌خوانند در حقیقت هر گونه استقلال را از غیر خدا نفی می‌کند
کاربر ۲۸۶۷۰۹۸
پرستش و عبادت یعنی اظهار عبودیت و بندگی و کسی سزاوار عبادت است که ما واقعا عبد او باشیم و ما عبد کسی هستیم که او واقعاً رب ماست؛
کاربر ۲۸۶۷۰۹۸
بنابراین ربوبیت الهی چیزی جز تفسیر دقیق همان خالقیت الهی نیست و معنای درست خالقیت همین است که خداوند همواره در حال خلق کردن است و لحظه به لحظه به مخلوقات خود مدد می‌رساند، پس حیات و موت، صحت و مرض، غنی و فقر، غم و شادی همواره از اوست که آن به آن همه موجودات را خلق می‌فرماید.
کاربر ۲۸۶۷۰۹۸

حجم

۵۵۷٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۸۸ صفحه

حجم

۵۵۷٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۸۸ صفحه

قیمت:
۲۰,۰۰۰
۱۰,۰۰۰
۵۰%
تومان