دانلود رایگان کتاب ایران در عصر امامان احسان ناظم‌بکایی

کتاب ایران در عصر امامان

انتشارات:نشر سایان
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب ایران در عصر امامان

کتاب ایران در عصر امامان نوشته‌ی احسان ناظم بکایی و با تصویرگری حسن روح الامین، توسط نشر سایان در سال ۱۴۰۱ به چاپ رسیده است. همان‌طور که از نام این کتاب پیداست، نویسنده در این اثر به توصیف و بررسی وضعیت ایران فرهنگی پس از فروپاشی حکومت ساسانی و دوره زندگی ائمه پرداخته است. در این کتاب وقایع مهم تاریخی، نهضت‌های فکری و اشخاص مهم ایران در دوره مذکور مورد بررسی قرار گرفته است.

درباره کتاب ایران در عصر امامان اثر احسان ناظم بکایی

اگر بخواهیم دوره‌های مهم تاریخی در شکل‌گیری هویت فرهنگی ایران را نام ببریم، سال‌ها و قرن‌های آغازین پس از فتح ایران توسط مسلمانان، از جمله دوره‌های حائز اهمیت خواهد بود. اگر می‌خواهید بدانید که چرا این دوره در این حد مهم است، جواب دقیق و موشکافانه آن را می‌توانید در کتاب ایران در عصر امامان بیابید. مولف این کتاب تاریخی-مذهبی با بررسی جنبه‌های مختلف تأثیرپذیری جامعه فرهنگی ایران از مکتب فکری ائمه و بررسی رویدادهای‌ مهم در این چارچوب، تا حدود زیادی فضای کلی جامعه ایرانی در میان شهرها و اقوام مختلف را برای مخاطبین روشن می‌کند.

در این کتاب تلاش شده‌ است تا با توصیف و تشریح مواردی مانند تاثیر ایرانیان بر بنیان‌های سیاسی حکومت‌های اسلامی، نهضت ابومسلم خراسانی، اهمیت خاندان برمکی، سفر امام رضا(ع) به خراسان و تاثیر موارد فرهنگی متقابل ایران و اسلام و مواردی از این قبیل، به سوالات مهم و متداول مخاطبین درباره این دوره از تاریخ پاسخ داده شود.

نویسنده کتاب ایران در عصر امامان تشریح و بررسی اتفاقات این دوره تاریخی را دقیقا از پایان حکومت ساسانیان و شروع دوره اسلامی در ایران، آغاز می‌کند. او با نظمی تاریخی و با بیانی شیرین اتفاقات مختلف را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. همین نظم ساختاری، حالت روایی منظمی به کتاب بخشیده است و به‌نوعی دریافت مطالب را برای مخاطبین ساده و شیرین کرده است.

با وجود اعتبار و دقت تاریخی این کتاب در زمینه گزینش محتوا، نویسنده توانسته است به واسطه قلم گیرا و بیان شفاف و بدون ابهام، این اثر را به کتابی جذاب برای طیف‌های مختلف مخاطبین تبدیل کند. کیفیت چاپ و استفاده از تصویرگری و تصاویر باکیفیت از دیگر مزایای مهم کتاب ایران در عصر امامان به حساب می‌آید.

چرا باید کتاب ایران در عصر امامان را بخوانیم؟

بخش مهمی از هویت انسان ایرانی در عصر کنونی را بخش اسلامی و شیعی این هویت فرهنگی تشکیل می‌دهد. نکته آن است که با توجه به منابع محدود و فعالیت نه‌چندان زیاد رسانه‌ای اکثر ما ایرانی‌ها به درستی از نحوه شکل‌گیری و سرچشمه‌های این بخش از هویت خود اطلاع چندانی نداریم. در واقع مهم‌ترین ویژگی کتاب ایران در عصر امامان این است که به شکلی ساده و روان به تشریح ارتباطات تاریخی جامعه ایرانی و مبانی فکری اسلام و ائمه و بررسی اتفاقات تاریخی و اجتماعی مهم در این زمینه می‌پردازد و تلاش می‌‌کند ما را از مراحل مختلف و نحوه شکل‌گیری هویت «شیعی‌_ایرانی» تا حدود قابل قبولی آگاه کند.

خواندن و خرید کتاب یاران در عصر امامان را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

به‌نوعی می‌شود گفت خواندن این کتاب می‌تواند برای هر فرد ایرانی که دغدغه شناخت دقیق از هویت ملی و دینی خود را دارد راهگشا باشد. قلم روان و استفاده از زبانی ساده، این امکان را فراهم کرده است که این اثر علاوه‌بر مخاطبین جدی مطالعات تاریخی و مذهبی، برای عموم اهل کتاب نیز کتابی ارزشمند و جذاب باشد.

معرفی احسان ناظم بکایی

احسان ناظم بکایی در سال ۱۳۶۰ در تهران به دنیا آمد. او در رشته مطالعات فرهنگی و رسانه تا مقطع کارشناسی ارشد تحصیل کرد و به دلیل علاقه بسیاری که به نوشتن در حوزه مطبوعات داشت رفته‌رفته به‌صورت حرفه‌ای به سراغ این حوزه رفت. او از سال ۱۳۷۹ و با نشریه سروش جوان فعالیت خود را در زمینه نویسندگی و خبرنگاری آغاز کرد و تاکنون با مطبوعات مطرحی از جمله همشهری، ایران، اعتماد، جام جم و... همکاری داشته است.

نکته جالب در مورد ناظم بکایی فعالیت گسترده‌اش در زمینه نقد سینما، همکاری با ماهنامه تخصصی فیلم و ساخت مستند است. از این نویسنده علاوه‌بر کتاب ایران در عصر امامان، دو کتاب داستانی با نام‌های «من و باباشاهم» و «داستان‌های کوتاه از بزرگان ایران» نیز به چاپ رسیده است.

نقد کوتاهی بر ایران در عصر امامان

کتاب ایران در عصر امامان از آن دست کتاب‌هایی محسوب می‌شود که در آن تلاش شده است تا محتوای‌ تخصصی تاریخی و مذهبی از طریق بهره‌گیری از جلوه‌های بصری، تصویرگری، کیفیت چاپ و بیان ساده وقایع و مفاهیم، برای عموم مخاطبین اهل کتاب جذاب و قابل استفاده شود. البته نباید از این نکته غافل شد که همین موضوع باعث شده است که در برخی از موضوعات و بخش‌ها مولف از تشریح دقیق و تخصصی پرهیز کند و شاید نیاز باشد مخاطب تخصصی این حوزه علاوه‌بر مطالعه این کتاب به منابع دیگر برای کسب اطلاعات تکمیلی نیز مراجعه کند.

در مجموع می‌توان این کتاب را به‌عنوان یک کتاب راهگشا در بررسی این دوره تاریخی به شمار آورد که می‌تواند در آینده سنگ بنای مطالعات و تالیف بیشتر در این حوزه باشد.

بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

نسخهٔ الکترونیکی این کتاب هنوز به طاقچه نیامده.