
کتاب چاپید شاه
معرفی کتاب چاپید شاه
کتاب چاپید شاه نوشتهٔ سپیده انوشه است. این کتاب با گردآوریهای انسیه جهانشاهلو تهیه و تنظیم شده است. انتشارات کتاب جمکران این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر «اندر احوالات امانتداری و مملکتداری پهلویها» است. این روایت اتفاقاتی از دوران حکومت پهلوی اول و دوم را روایت میکند.
درباره کتاب چاپید شاه
کتاب مستند روایی چاپید شاه به دوران حکومت رضاشاه پهلوی و محمدرضا پهلوی پرداخته است.
مطالب این کتاب را عکسهای مستند از این دو پادشاه، خانوادههای آنها و شخصیتهای تاریخی دیگر و تصویرسازیهایی همراهی میکنند. در انتهای هر فصل نیز اینفوگرافیهایی قرار دارد که نکات مهم و کلیدی هر فصل را بهصورت خلاصه توضیح میدهد.
در این کتاب وقایع مهم حکومتهای پهلوی اول و دوم، با زبانی ساده و صمیمانه، روایت و بازگویی شده است.
خواندن کتاب چاپید شاه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران تاریخ معاصر ایران پیشنهاد میکنیم.
بخشهایی از کتاب چاپید شاه
«نیروهای اشغالگر آذوقه مردم ایران را غارت كردند تا جایی كه در ایران قحطی بزرگی شد و جمعیت زیادی از مردم جان خود را از دست دادند. نیروهای قزاق در همه این مدت بهجای آنكه از مردم بیدفاع ایران حمایت كنند، آذوقه باقیمانده مردم را غارت میكردند. البته در جریان هستید كه نیش عقرب نه از ره كین است/ اقتضای طبیعتش این است! قزاق و قزاقخانه متعلق به نیروهای روسیه بود؛ قزاق به كسی میگفتند كه قلدر و خشن است و به هیچكس و هیچچیز اهمیت نمیدهد. نمیشد از قزاقجماعت انتظار رحم و مروت داشت. این صفات در رضا ماكسیم هم بود پس او در این اوضاعواحوال قمر در عقرب توانست در قزاقخانه بیشازپیش رشد كند.»
***
«قبل از شروع كودتا لازم بود چهره سران نهضت در افكار عمومی ایران مخدوش شود. گروه انگلیسی الحق و الانصاف در آبروریزی رقیب نداشت. آنها دستبهكار شدند. اسم عملیات روانی را «بدامن» گذاشتند. عملیات خود را با انتشار مقاله در مجلات و روزنامه علیه شوروی و سران نهضت ملی نفت شروع كردند. بعدازآن مأموریت خود را با انتشار كاریكاتورهای موهن از آیتالله كاشانی و دكتر مصدق، پخش شایعات متعدد، تلاش برای جدایی بین افراد جبهه ملی، حمله به مساجد و درگیری با روحانیون و... ادامه دادند. تفرقه انداختن و حكومت كردن ترفند همیشگی انگلیسیهاست! عملیات به خوبی پیش رفت. افراد مؤثر جبهه ملی همچون حسین مكی از آن جدا شدند. اختلاف بین دكتر مصدق و آیتالله كاشانی هم به اوج رسید. آیتالله كاشانی و دكتر مصدق در سیاست خارجی هم نظر بودند، اما در سیاست داخلی با هم اختلاف نظر داشتند.»»
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۷۶ صفحه
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۷۶ صفحه