کتاب معرفی و شناسایی تصویری گونه های گیاهی و مروری از منظر گیاه پزشکی در فضای سبز مناطق گرمسیری
معرفی کتاب معرفی و شناسایی تصویری گونه های گیاهی و مروری از منظر گیاه پزشکی در فضای سبز مناطق گرمسیری
کتاب معرفی و شناسایی تصویری گونه های گیاهی و مروری از منظر گیاه پزشکی در فضای سبز مناطق گرمسیری نوشتهٔ نادیا حیدری باغبادرانی در انتشارات نوروزی چاپ شده است. فطرت انسان به گونهای آفریده شده است که تواناییهای بسیاری دارد و این تواناییها بدون ارتباط با زیباییهای طبیعی که در زندگی شهری که همان فضاهای سبز است به افسردگی و خمودی میگراید و بالطبع در پرتو بهرهمندی از فضای سبز خلاقیتهای انسان شکوفا میگردد و انسان راه تکامل را در زندگی خود میپیماید. اصطلاح فضای سبز ، به وسیله برخی از دست اندر کاران برای مفهوم پوشش گیاهی شهر ها به کار گرفته شده است که دارای کارکردهای مهم برای شهرها از جمله تعدیل دما و تلطیف هوا و زیباآفرینی است.
درباره کتاب معرفی و شناسایی تصویری گونه های گیاهی و مروری از منظر گیاه پزشکی در فضای سبز مناطق گرمسیری
در این کتاب به معرفی گونههای گیاهی موجود در کوی بوستان سازمان آب و برق خوزستان به صورت اطلسی مصور، به تفکیک نوع گونه گیاهی در قالب دوبخش، بخش اول شامل فصلهای درختان، درختچهها، گیاهان بوتهای و پوششی با ذکر نام فارسی، نام علمی و خانواده گیاهان و بخش دوم شامل مروری تصویری از منظر گیاهپزشکی در فضای سبز مناطق گرمسیری در قالب دو فصل عوامل زنده خسارتزا روی گیاهان (آفات و بیماریهای گیاهی با ذکر نام علمی بیماری گیاهی ، آفات و تصاویر علایم خسارت و میزبانهای مشاهده شده با ارائه راهکارهای تخصصی در کنترل) و عوامل غیر زنده خسارتزا روی گیاهان (اثرات رطوبتی خاک، عوامل کمبود عناصر غذایی(تغذیه گیاهی و انواع کودها)، اثرات گرما و سرمازدگی، شوری خاک، اثرات آلایندههای هوا و استفادهٔ نامناسب از علفکشها و سموم پرداخته شده است که قابل استفاده در فضای سبز و اماکن سایر مناطق با اقلیم مشابه و مناطق گرمسیری است.
کتاب معرفی و شناسایی تصویری گونه های گیاهی و مروری از منظر گیاه پزشکی در فضای سبز مناطق گرمسیری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای مهندسین کشاورزی، طراحان فضای سبز و سایر فعالین در حوزههای مشابه مفید خواهد بود.
بخشی از کتاب معرفی و شناسایی تصویری گونه های گیاهی و مروری از منظر گیاه پزشکی در فضای سبز مناطق گرمسیری
امروزه نقش و اهمیت فضاهای باز و سبز در محیط زیست و کیفیت زندگی مجتمعهای زیستی به طور چشمگیری رو به افزایش است. به همین جهت، در اکثر کشورها، فضای باز و سبز جزء لاینفک تصمیمات برنامهریزی کاربری زمین به شمار میآیند. به طور کلی بازده فضاهای سبز شهری در سه گروه بازدهی اکولوژیک و محیط زیستی، بازدهی کالبدی – شهرسازی و بازدهی اجتماعی – روانی قابل تقسیمبندی است. در بررسی اثرات روانی – اجتماعی فضای سبز باید گفت که انسان، در هر شرایطی روزانه به چند ساعت فضای ساکت و آرام نیاز دارد که فضای سبز میتواند این فضا را تأمین نماید. همچنین از مهمترین اثرهای فضای سبز در شهرها، کارکرد زیست محیطی آنهاست که شهرها را به عنوان محیط زیست جامعه انسانی معنی دار کرده است و با آثار سوء گسترش صنعت و کاربردی نادرست فناوری مقابله کرده، سبب افزایش کیفیت زیستی شهرها میشود. همچنین به عنوان یکی از مباحث مهم و کاربردی در دیگر کشورها تبدیل شده است به طوری که هر ساله مساحت زیادی از زمینهای شهری آنها به این کاربری بسیار مهم اختصاص داده میشود. منظور از بازدهی اکولوژیکی نیز زیباسازی بخشهای شهری، کاهش دمای محیط، تولید اکسیژن افزایش نفوذپذیری خاک در مقابل انواع بارش و مانند اینها میباشد شهر ها به عنوان کانون های تمرکز فعالیت و زندگی انسانها برای اینکه بتوانند پایداری خود را تنظیم کنند چاره ای جز پذیرش ساختار و کارکردی متاثر از سیستم های طبیعی ندارند. در این میان فضاهای سبز شهری به عنوان جزء ضروری و لایفنک پیکره یگانه شهر ها در متابولیسم آنها نقش اساسی را دارا است که کمبود آنها می توانند اختلالات جدی در حیات شهرها به وجود آورد. نتایج پژوهش ها نشان می دهد که فضاهای سبز شهری دارای بازدهی اجتماعی و اکولوزیکی هستند که مهمترین اثر فضای سبز در شهرها ، کارکردهای محیط زیستی ، یا بازدهی اکولوژیکی آنهاست که شهرها را برای زیست مساعد میسازد و با آثار مخرب گسترش صنعت و حمل و نقل مقابله می کند و موجب ارتقای کیفی در زندگی شهروندان می شود . اهمیت فضاهای سبز شهری تا بدان حد است که امروزه وجود این کاربری به عنوان یکی از شاخص های توسعهیافتگی جوامع به حساب میآید.
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۸۸ صفحه
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۸۸ صفحه