نظرات کاربران درباره کتاب از نی نامه
۳٫۴
(۵)
Hemmat
هو
من نمیگویم که آن عالیجناب/
هست پیغمبر ، ولی دارد کتاب /
مثنویِّ. معنویِّ. مولوی /
هست قرآن در زبان « پهلوی » /
( شیخ بهایی )
.
( ۱
سخن گفتن در باره ی جناب «خاوندگار مولانا» کار چندان ساده ای نیست .
او مانند کوهی است که هرچه به دامنه ی آن نزدیکتر میشوی بیشتر عظمت آن نمودار شده و سطوت آنرا مشاهده و احساس می کنی و بی دلیل نیست که بسیاری از بزرگان علم و دین و عرفان در جهان اسلام و غیر آن را مجذوب خویش گردانیده است !
هرکس پای در وادی « مثنوی » او نهاد و سَری در آن کشید ، در آنجا متوقف شد و رحل اقامت گُزید که :
« مثنوی را معنوی بینی و بس ».
به گفته ی مولوی پژوه بزرگ پروفسور بانو ماری شیمل ، مثنوی حضرت مولانا مانند اقیانوس بیکرانی است که چون شنا کردن در آن ممکن نیست باید در ساحل امن آن نشست و در عظمت و بیکرانگی آن نگریست و مستغرق شد . که این کتاب جلوه ای از کتاب الله است !
مثنوی جناب مولانا آغاز و انجام ندارد ، با هیچ مدح و ستایشی آغاز نمی شود ؛
خطاب او به انسان از « انسان » یا « نی » است که نماد و نمود « عالم صغیر» است !
محور آن انسان و سعادت او و بیان رنج ها و ناله هایی است
که او از جدایی از نیستان و فراق یار در این دنیا سر می دهد اما امیدوار به وصال و دیدار یار است و برای همین است که نه تنها از مرگ نمی هراسد بلکه « مرگ » برای او زنده شدن و جاودان گشتن است .
.
( ۲
این کتاب ، گزیده و شرح گونه ای از کتاب مستطاب مثنوی است که بوسیله زنده یاد سرکار خانم دکتر « قمر آریان » همسر استاد فرزانه و دانشمند نام آشنای تاریخ و ادبیات ایران روانشاد زرینکوب تدوین و تصنیف شده است ..
دکتر قمر دارای دکترای ادبیات است که مدرک دکترای خود را در سال ۱۳۳۷ با نوشتن رساله ی ارزشمند « چهره ی مسیح در ادب فارسی » و زیر نظر و راهنمای دکتر زرینکوب اخذ نمود .
دکتر قمر اگرچه خود دانش آموخته ی ادبیات فارسی از دانشگاه تهران در دهه ی ۳۰ تا ۴۰ بود و محضر اساتید بزرگ و نام آوری چون فروزانفر ، همایی ، دهخدا ، خانلری ، بهار و .... درک نموده بود اما در سایه ی عظمت استاد فرزانه زرینکوب نشست و جز چند کار محدود از جمله « قصص زنان در قرآن » ، « چهره ی مسیح در ادب فارسی » و « نی نامه » و همکاری با دایرةالمعارف بزرگ اسلامی ، دل به یک شاگردی ۴۰ ساله در محضر همسر دانشمند خود سپرد و خوش کرد و از آن لذت برد.
.
.( ۳
کتاب « نی نامه » که بیشتر برخوردار از راهنمایی های استاد زرینکوب و بهره و تاثیر از کتاب ارزشمند و دو جلدی « سرّنی » استاد است از ۲ بخش تشکیل شده است : الف ) گزیده ی کتاب مثنوی مولانا که که تقریبا سه چهارم کل کتاب تا صفحه ۳۳۰ کتاب را شامل می شود .
ب ) ترجمه و شرح کتاب که بیشتر به سبک کتاب « شرح مثنوی شریف » استاد بی بدیل بدیع الزمان فروزانفر و تکمله آن بوسیله استاد فرزانه سید جعفر شهیدی (ره) و شرح و ترجمه ی کتاب مثنوی استاد « عبدالباقی گولپینارلی » شارح کتاب مثنوی و غزلیات حافظ ، استاد ادبیات فارسی اهل ترکیه است که بقیه کتاب را که بیش از یکصد صفحه است را در بر می گیرد .
نویسنده گاهی به توضیح یک واژه ی اصلی و کلیدی پرداخته و گاهی نیز بیتی را شرح نموده یا به دشواری ها ، صناعات ، تلمیحات ، آیات و احادیث داستان یا بیت می پردازد.
بطور کلی کتاب موجز و بسیار ارزشمندی است .
.
همت نوری
۹۹/۱/۱۴
KOUROSH
کاش عزیزان - ناشر محترم و طاقچه ی گرامی همت کرده و نسخه های pdf یا EPUB دیگر آثار ارزشمند مجموعه ی " از ادبِ فارسی " را - به ویژه کتاب هایِ دامنی از گل و در آرزویِ خوبی و زیبایی - برای مخاطبانِ مشتاق فراهم کنند.
حجم
۱٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۷۵
تعداد صفحهها
۴۴۴ صفحه
حجم
۱٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۷۵
تعداد صفحهها
۴۴۴ صفحه
قیمت:
۱۰۰,۰۰۰
۳۰,۰۰۰۷۰%
تومانصفحه قبل
۱
صفحه بعد