بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب امیر گلها | صفحه ۱۱ | طاقچه
تصویر جلد کتاب امیر گلها

بریده‌هایی از کتاب امیر گلها

نویسنده:حسین سیدی
انتشارات:نشر معارف
امتیاز:
۴.۴از ۱۲ رأی
۴٫۴
(۱۲)
سفره‌ای را دوست داشت که در آن سبزی بود. (۷۷) می‌فرمود: دل‌های دین‌باوران، به سبزی تمایل دارد!(۷۸)
هدی✌
از رسول گرامی نقل می‌کرد: بر شما باد به خوردن روغن زیتون که ... عصب را محکم می‌کند، اخلاق را نیکو می‌سازد، دهان را خوشبو می‌گرداند و اندوه را می‌زداید.
هدی✌
روغن گاوی را دارو، (۶۹) بلکه شفا (۷۰) می‌دانست. (۷۱) مصرف آن را در تابستان بهتر از مصرفش در زمستان می‌دانست (۷۲) و می‌فرمود: چیزی همانند آن (از جهت مفید بودن) وارد معده نشده است. (۷۳)
هدی✌
فرمود: انار را با پی آن بخور که بیماری لثه و دندان‌ها را از بین می‌برد. التهاب‌های دهان را درمان می‌کند و جان را شاداب می‌سازد
هدی✌
خوراندن انار به بچه‌ها را باعث زودتر به حرف آمدن آنان می‌دانست.
هدی✌
می‌فرمود: هرگاه غذایت را تمام کردی، از خداوند به خاطر آن‌چه به تو داده است سپاسگزاری کن؛ آن هم با صدای بلند تا دیگران نیز او را بستایند و پاداش تو بسیار شود.
هدی✌
در آغاز و فرجام خوردن، خداوند را می‌ستود. (۳۵) می‌فرمود: کسی که می‌خواهد از غذا (خوردن) زیانی نبیند، تا گرسنه نشده چیزی نخورَد؛ چون می‌خورَد با نام خداوند آغاز کند؛ خوب بجود؛ و سیر نشده دست از غذا بکشد.
هدی✌
بسیار خندان بود. (۳۳) معاویه در دیداری که «قیس بن سعد» با وی داشت، امام را چنین توصیف می‌کند: خداوند اباالحسن را بیامرزد! خوش و خندان و بسیار شوخ طبع بود.
هدی✌
بر این باور بود: کسانی که بر اثر گناه می‌میرند، تعدادشان از افرادی که با اجل طبیعی می‌میرند، بیشتر است.
zahraa_mousaavii
مرگ نیکان، آسودگی روانشان است و مرگ تبهکاران ... آسودگی جهان.
zahraa_mousaavii
شش چیز در توبه (کامل) گِردهم می‌آیند: پشیمانی از گناهان گذشته، انجام واجبات ترک شده، پس دادن حقوق دیگران، حلالیت طلبیدن از مخالفان، تصمیم بر ترک گناه، به کارگیری پیکر در راه طاعت خداوندی همان گونه که آن را در راه گناه پرورش داده بود، و این که تلخی پیروی را به بدن بچشاند، آن طور که شیرینی گناه را به آن چشانده بود. (۲۶)
zahraa_mousaavii
انسانِ باایمان، هرگاه می‌نگرد، پند می‌گیرد؛ چون خاموش می‌شود، می‌اندیشد؛ هرگاه سخن می‌گوید، یاد خداوند می‌کند؛ احساس بی‌نیازی می‌کند، سپاس می‌گوید؛ چون ناگواری بدو رسد، (اگر آن مشکل راه‌حلی ندارد،) شکیبایی می‌ورزد؛ زود راضی می‌شود؛ دیر به خشم می‌آید؛ اندکی از سوی خداوند (نعمت) به او رسد، خرسند می‌شود؛ تصمیم می‌گیرد کارهای نیک بسیاری انجام دهد؛ به انجام بخشی از آن موفق می‌شود؛ و به خاطر کارهای خیر بسیاری که (موفق نشده) به آن‌ها عمل کند، حسرت می‌خورد.
zahraa_mousaavii
دین باور، هنگام آشوب‌ها آرامش دارد؛ زمان ناگواری‌ها، (بی‌شیون و مویه در آیین خود) استوار است؛ در گرفتاری، بسیار شکیباست؛ هنگام فراخی زندگی، بسیار سپاسگزار است؛ به دشمنان ستم نمی‌کند! دوستان را نمی‌آزارد؛ مردم از وی در آسایش‌اند؛ و خود (با برتر شمردن دیگران)، در رنج است. (۱۹)
zahraa_mousaavii
خرسند نمی‌شوم اگر از کار دنیا، سراسر، بی‌نیاز شوم، زیرا از بیکاری بیزارم.
zahraa_mousaavii
عده‌ای پیاده در پی‌اش می‌آمدند. به آن‌ها فرمود: «برگردید! صدای کفش‌ها پشت سر انسان‌ها، دل‌های نادان را (به خاطر احساس غرور) تباه می‌کند.»
zahraa_mousaavii
می‌فرمود: کسی که عفو و گذشت را نیک نداند، با گرفتن انتقام بدنام خواهد شد.
zahraa_mousaavii
کسی که شکیبایی (از مشکلات) نجاتش ندهد، بی‌تابی نابودش می‌کند. (۵۰۱) بر تو باد که بی‌تابی نکنی که (زنجیرهٔ) امیدت را پاره و کارت را سست می‌کند و اندوه در پی دارد. بدان خارج شدن (از مشکلات) در دو چیز است: اگر مشکل راه حلّی دارد، پس باید راه چاره را جست؛ و اگر راهی ندارد، پس باید شکیبایی ورزید.
zahraa_mousaavii
ساعتی برای گفت و گوی علمی نشستن، نزد خداوند محبوب‌تر است از هزار تشییع جنازهٔ شهید؛ و ساعتی برای گفت و گوی علمی نشستن، در نزد آفریدگار محبوب‌تر است از هزار شب زنده‌داری عبادی کسی که در هر شبی هزار رکعت نماز بخواند!
zahraa_mousaavii
از افراد می‌خواست: دانش راستین را هر که آورده است بپذیرند، و به سخن بنگرند نه به گوینده. (۴۰۸)
zahraa_mousaavii
کم خردترین انسان کسی است که گمان کند خردمندترین است. (۳۵۹)
zahraa_mousaavii

حجم

۱۶۸٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۳۲۰ صفحه

حجم

۱۶۸٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۳۲۰ صفحه

قیمت:
۴۵,۰۰۰
۲۲,۵۰۰
۵۰%
تومان