بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب آسیب شناسی روانی زندگی روزمره | صفحه ۲ | طاقچه
تصویر جلد کتاب آسیب شناسی روانی زندگی روزمره

بریده‌هایی از کتاب آسیب شناسی روانی زندگی روزمره

انتشارات:انتشارات جامی
امتیاز:
۲.۶از ۱۴ رأی
۲٫۶
(۱۴)
فروید می‌گوید: «حقیقت انسان به آن چه اظهار می‌دارد نیست بلکه حقیقت او نهفته در آن چیزی است که از اظهار آن عاجز است، بنابراین اگر خواستی او را بشناسی نه به گفته‌هایش بلکه به ناگفته‌هایش گوش کن».
M.T
به نظر من پذیرفتن فراموشی خاطرات کودکی و غیاب خاطرات مربوط به اولین سال‌های زندگی به منزله یک اتفاق معمولی و عادی کار اشتباهی است. لازم است با این پدیده همانند یک معمای شگفت‌انگیز مواجه شویم. ما فراموش می‌کنیم که حتی یک کودک چهار ساله می‌تواند فعالیت فکری عظیمی داشته و دارای احساسات بسیار پیچیده‌ای باشد؛ و شاید نکته شگفت‌آورتر این باشد که همه این فرایندهای روانی رد پا و آثار کمی در حافظه به جا می‌گذارند، بویژه از این رو که دلایل و شواهد کافی ما را مجاب می‌سازد که تمامی این تأثرات و خاطرات فراموش‌شده دوران کودکی تأثیرات تعیین‌کننده‌ای در مراحل آتی زندگی فرد دارند.
1984
چه اندازه از خاطرات ما در زمره خاطرات پنهانگر هستند؟ این خاطرات پنهانگر چه نقشی در انواع متفاوت فرایندهای ذهنی روان رنجور ایفا می‌کنند؟ اینها سؤالات بیشماری هستند که من نتوانستم در مقاله فوق‌الذکر درباره آنها مطالعه عمیقی داشته باشم و در اینجا نیز قصد پرداختن به آنها را ندارم. تنها هدفم نشان دادن شباهتی است که میان فراموشی اسامی خاص همراه با خاطرات کاذب و شکل‌گیری خاطرات پنهانگر وجود دارد. در نگاه نخست، تفاوت‌های بین این دو پدیده بارزتر از شباهت‌هایشان است.
1984
فروید می‌گوید: «حقیقت انسان به آن چه اظهار می‌دارد نیست بلکه حقیقت او نهفته در آن چیزی است که از اظهار آن عاجز است، بنابراین اگر خواستی او را بشناسی نه به گفته‌هایش بلکه به ناگفته‌هایش گوش کن».
1984
بر خلاف کنش پریشی‌ها که از اعمال ارادی آدمی بهره‌برداری کرده و بواسطه آنها و همچنین با مختل کردن آنها خواسته‌های ناخودآگاه را جامه عمل می‌پوشانند، اعمال نشانگر به خودی خود هیچ هدفی ندارند و تنها مانند یک نشانه، رازی از ناخودآگاه را فاش می‌سازند.
1984
منظور فروید از کنش پریشی همان اشتباهاتی است که خواه بیماران روان رنجور و خواه افراد بهنجار و سالم در زندگی روزمره مرتکب می‌شوند؛ از جمله می‌توان فراموشی‌ها (برای مثال فراموشی موقت و زودگذر اسامی خاص)، لغزش‌های زبان، خطاهای خواندن و نوشتن، اعمال ناشیانه، گم کردن و شکستن اشیا را نام برد، یعنی تمام آن اعمالی که ما معمولا دلیلی روانی برای آنها قائل نمی‌شویم و خیلی ساده آنها را نتیجه حواس پرتی و شانس و اتفاق می‌دانیم. در کنار این اعمال کنش‌های دیگری نیز وجود دارند که اعمال تصادفی و نشانگر نامیده می‌شوند. مانند ور رفتن با ریش، خط خطی کردن با مداد، به صدا درآوردن سکه‌های داخل جیب و بازی با انگشت‌ها یا با لباس و غیره.
1984

حجم

۳۵۳٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۳۲۰ صفحه

حجم

۳۵۳٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۳۲۰ صفحه

قیمت:
۶۵,۰۰۰
۴۵,۵۰۰
۳۰%
تومان
صفحه قبل۱
۲
صفحه بعد