بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب قدرت فیلم | صفحه ۵ | طاقچه
تصویر جلد کتاب قدرت فیلم

بریده‌هایی از کتاب قدرت فیلم

نویسنده:هاوارد سوبر
انتشارات:نشر بیدگل
امتیاز:
۳.۱از ۱۴ رأی
۳٫۱
(۱۴)
اگر صحنهٔ اول به‌شدت دراماتیک باشد، این توقع پیش می‌آید که فیلم تا آخر حتی دراماتیک‌تر از اینها هم بشود که البته اگر  نشود، سرخوردگی پیش می‌آورد.
allWhite
فیلم‌هایی که بخت پیدا می‌کنند تا به محبوبیت برسند و در نهایت، در  یادها بمانند از ژانر خود فراتر می‌روند، مرزهای آن را پشت سر می‌گذارند، و بیش از صرفاً مجموعه‌ای از عناصر قالبی ژانر می‌شوند.
allWhite
این‌طور  بود که راز بازیگریِ درجه‌یکِ سینما فاش شد: نه کنش، که واکنشْ حساب است؛ واکنش عاطفیِ تماشاگران نه فقط به آنچه از پرده برمی‌آید، که به آنچه به پرده برمی‌گردانند.
allWhite
بازیگریِ درجه‌یکِ تئاترْ بازیگریِ درجه‌یک سینما نمی‌شود.
allWhite
بعضی در صنعت سینما می‌گویند ایده زیاد و ارزان است، ولی این حرف را همیشه کسی می‌زند که هرگز ایده‌ای نداشته
allWhite
در عصر مدرن، هزاران نظریه در توضیح آنکه انگیزهٔ آدم‌ها از انجام شرارت چیست موجود است، اما فقط معدود افرادی توضیح می‌دهند چرا آدم‌ها خوبی می‌کنند.
allWhite
در فیلم‌های وسترن، قهرمان در آغاز، از سمت راستِ پرده سر می‌رسد و در آخر، از سمت چپِ آن خارج می‌شود و کل سهمش از این دنیا درون بقچه‌ای است که همان اول فیلم، پشت زینش می‌بینیم.
allWhite
۱) اینکه چطور فیلم‌ساز بتواند علاقهٔ تماشاگر را به فیلمی که با یک نقطهٔ اوج آغاز کرده حفظ کند؟ ۲) و بعد اینکه چطور فیلم‌ساز اصلاً می‌تواند کارهای دیگری انجام دهد؟ راه‌حل اولی، بنابر سنت، ساختارِ «بن‌مایه و گردانه‌ها» یا همان تم و واریاسیون بوده است؛ یعنی همان مضمون اول را که یگانه‌مضمون یا بن‌مایه نیز هست، هر بار به شیوه‌هایی به‌ظاهر بدیع‌تر و چشمگیرتر ارائه کند. دومی راه‌حل ندارد.
allWhite
نهایتاً همهٔ فیلم‌ها اکسپرسیونیستی‌اند.
allWhite
اغلب آشوب است که دشمن است، نه شرّ و بدی. بی‌نظمی و آشوب شرایطی هستند که قهرمان علیه‌شان به مبارزه برمی‌خیزد؛ اتحاد، سازمان، و تجمیع شرایطی‌اند که قهرمان می‌کوشد آنها را ایجاد کند
allWhite
هیچ‌کس هیچ‌وقت به قهرمان نمی‌گوید: «به شمشیرت اعتماد کن.» درحالی‌که تماشای شمشیر تاباندنِ قهرمان تماشایی است و او هم از اسلحه‌اش، طی تمامِ فیلم، استادانه کار می‌کشد، دست‌آخر مهم نیست چه سلاحی حمل می‌کند؛ چیزی که درون خود حمل می‌کند مهم است.
allWhite
بیشتر مواقع، تبهکار آرمانی جز خودش ندارد؛ در حقیقت، میلِ کاملاً خودخواهانه‌اش به تحمیل قدرت بر دیگران است که تبهکارش می‌سازد.
allWhite
شخصیت اصلیِ همشهری کین به‌هیچ‌وجه تغییر  نمی‌کند؛ هنگام مرگ همانی است که در آغاز فیلم بوده؛ موجودی کج‌خلق، تنها، و نابالغ. شرایطش قطعاً تغییر کرده است، ولی شخصیتش هیچ. آنچه بیش و پیش از هر چیز، در طول فیلم تغییر می‌کند، درک مخاطب از کِین است. همین شاید به‌یادماندنی‌ترینِ تغییرها باشد.
allWhite
پس زدن مرحله‌ای از فرایندی است که یونگی‌ها به آن «فردیت‌یابی» می‌گویند تبدیل شدن به بودِ خودآیین خودتان. این هم مثل سرپیچی، از ویژگی‌های عمومیِ قهرمان‌هاست.
allWhite

حجم

۴۴۳٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۴۶۹ صفحه

حجم

۴۴۳٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۴۶۹ صفحه

قیمت:
۱۶۴,۰۰۰
۱۱۴,۸۰۰
۳۰%
تومان
صفحه قبل۱
...
۴
۵
صفحه بعد