بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب فلسفه تنهایی | صفحه ۳۰ | طاقچه
تصویر جلد کتاب فلسفه تنهایی

بریده‌هایی از کتاب فلسفه تنهایی

۳٫۲
(۱۴۵)
فصل چهارم: تنهایی و اعتماد تا زمانی که یک نفر هست که به او حس اعتماد و احترام داریم، هیچ‌کس تنها نیست.
FMG
افراد تنها در پی نوعی کمال‌گرایی اجتماعی هستند، و برای همین توقعاتشان از خودشان و دیگران در تعاملات اجتماعی بسیار بیشتر است
FMG
که هرچه میزان احساس تنهایی افراد بیشتر می‌شود افراد، در موقعیت‌های دشوار بیشتر در خودشان فرومی‌روند و کمتر در پی جلب کمک و حمایت عاطفی دیگران برمی‌آیند.
FMG
هیچ‌کس مسئولیتی درقبال احساس تنهایی‌اش ندارد، اما همه تنهایان درقبال مدیریت چنین احساسی مسئولند. بنابراین، هر کسی که احساس تنهایی می‌کند، تا حدودی، مسئول تنهایی و احساس تنهایی خویش است
FMG
احساساتی که ما درمورد امور و اشخاص مختلف داریم بسیار به‌ندرت از سر انتخابی فوری‌وفوتی هستند، بلکه به‌عکس حاصل ظرفیت‌های پرورش‌یافته پیشین ـچه ذاتی، چه اکتسابی ــ و سلسله‌ای از انتخاب‌هایی هستند که به‌مرور و در طول زمان شکل گرفته‌اند.
FMG
با آنکه خودش چنین فاصله‌ای را با دیگران ایجاد کرده است تشنه توجه است
FMG
این واقعیتی به رسمیت شناخته‌شده است که تنهایی مزمن و انفرادِ اجتماعی تجربی با احساس بی‌معنایی در زندگی مرتبط هستند
FMG
به نظر راسل رسیدن به این بینش که هریک تنی تنهاست، ارتباطی میان آدم‌ها پدید می‌آورد که خود همین ارتباط تا حدود زیادی می‌تواند تنهایی آدم‌ها را رفع کند
FMG
آنچه درباره تنهایی مهم است شمار افرادی نیست که دوروبر آدم هستند، بلکه احساسی است که فرد از رابطه‌اش با دیگران دارد.
FMG
صمیمی بودن اساسی‌ترین پلی است که می‌توان برای عبور از احساسمِ تنهایی، که همه عمر در معرضش هستیم، زد.
Ghasedaksheno podcast
اگر بخواهیم درباره تنهایی اجتماعی صحبت بکنیم قطعآ می‌توان گفت که فرد لیبرال موجودی اجتماعی است، اما درعین‌حال دلش می‌خواهد به انتخاب خودش با دیگران معاشرت کند. فرد لیبرالی آشکارا رگه‌هایی از خودشیفتگی دارد اما درعین‌حال نسبت به دیگران بی‌اعتنا هم نیست. (۴۵) کلا، فرد لیبرال شخصیتی است با تضادها و تناقض‌های درونی فراوان، اما درعین‌حال ظاهرآ توانایی مدیریت این تضادها و تناقض‌های درونی را هم دارد.
mahsa
همیشه می‌گویند زمان همه‌چیز را عوض می‌کند، اما عملا این خودِ ما هستیم که باید همه‌چیز را عوض کنیم. اندی وارهول
blueneda
در رمانِ کانادای ریچارد فورد آمده است: آنگونه که خوانده‌ام، تنهایی مثلِ ایستادن در صفی طویل است، در انتظارِ رسیدن به سرِ صف، جایی که به ما گفته‌اند چیزی خوب در انتظارِ ماست. مسئله فقط این است که این صف هیچ‌وقت حرکت نمی‌کند و همیشه عدّه‌ای می‌آیند و جلوی ما در صف می‌ایستند، و سرِ صف جایی که دلمان می‌خواهد آنجا باشیم همیشه از ما دور و دورتر می‌شود تا زمانی که به این باور می‌رسیم که در این صف قرار نیست اصلا چیزی به ما عرضه شود.
nedsalehani
هایدگر می‌گوید حال‌وهوای آدم مثل دستکش نیست که هروقت خواستی به‌دست کنی و هروقت خواستی از دست بیرون بیاوری.
mahsa
هایدگر می‌گوید این حرفِ چرندی است که عشق ما را کور می‌کند، بلکه به‌عکس، عشق ما را وامی‌دارد چیزهایی را ببینیم که وقتی عاشق نبودیم نمی‌توانستیم ببینیم.
mahsa
وقتی تابِ تحملِ خلوت و تنهایی را نداریم یعنی نمی‌توانیم با خودمان ارتباط برقرار کنیم و در ارتباط با خودمان به صلح و آرامش دست نمی‌یابیم. در فقدانِ چنین صلح و آرامشی به دنبالِ انصرافِ خاطر می‌رویم یعنی آن چیزهایی که بتوانند خاطرمان را از خودمان منصرف کنند. همانگونه که پاسکال می‌نویسد: ما به دنبالِ آن حالِ راحت و آرامش نیستیم که به ما فرصت می‌دهد به وضعِ ناخوشمان بیندیشیم؛ به خطرِ جنگ، به زحمتِ کار و مقام بلکه به دنبالِ جنب‌وجوش‌هایی هستیم که این فکرها را از ما دور و سرگرممان می‌کند. برای همین است که ما بیش از آنکه به دنبالِ شکار باشیم شکارگری را دوست داریم. برای همین است که آدم‌ها این‌همه شیفته سروصدا و جنب‌وجوش هستند؛ برای همین است که زندان وحشتناک‌ترین نوعِ مجازات است؛ برای همین است که لذّت بردن از خلوت وتنهایی درک‌ناشدنی است.
nedsalehani
بئابریت به این دلیل تنها مانده است که احساس تنهایی می‌کند نه اینکه احساس تنهایی می‌کند چون واقعآ تنهاست.
blueneda
بنابراین حریمِ خصوصی ضامنِ خلوتِ ما نیست ـخلوت نیازمندِ تلاش شخصی هم هست.
احسان
ممکن است حریمِ خصوصی ما چنان آکنده از مداخلاتِ مزمنِ دیگران، و ازجمله رسانه‌های جمعی، باشد که نه خلوت بدان راه بیابد نه حتی تنهایی.
احسان
می‌توان حریمی خصوصی را هم در نظر آورد که تا خِرخِره پر از دیگرانی مداخله‌گر باشد، خصوصآ اعضای خانواده که دائمآ خواستارِ توجه فرد هستند، به نحوی که فرد ناگزیر احساس می‌کند فقط در صورتی به خلوتِ خویش دست خواهد یافت که محیط خصوصی‌اش را ترک کند و قدم به محیط عمومی بگذارد.
احسان

حجم

۲۲۹٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۲۴۰ صفحه

حجم

۲۲۹٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۲۴۰ صفحه

قیمت:
۸۶,۰۰۰
۶۰,۲۰۰
۳۰%
تومان