بریدههایی از کتاب شنود
۴٫۵
(۱۴۴۴)
در بررسی اعمال، جملهای دیدم که برایم جالب بود. نوشته شده بود: «جان در مقابل جان» به من فهماندند که تو در مسجد و هیئت، جان بسیاری از افراد را از اینکه آلوده به فساد و گمراهی و مواد بشوند نجات دادی، ما هم جان تو را از حوادث و گرفتاریها حفظ کردیم.
مهدی
قرآن کریم میفرماید: «لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسانَ فِی کبَدٍ. همانا انسان را در سختیها آفریدیم.» واقعیت این است که دنیا محل سختیها و بلاهاست. (البته این بلاها، دارای هدف و معنا هستند، اگر بیهدف بودند، آزار دهنده میشدند) ما انتظارمان از زندگی، راحتی و آسایش است و چون به آن نمیرسیم، ناراحت میشویم.
سیّدعلی
ماهیت این موجودات چندان روشن نیست ولی از آیات و روایات میتوان برخی از مشخصات این موجود دست یافت، از جمله:
۱ ـ از آتش آفریده شده و خلق آن پیش از خلق انسان است. ۲ ـ جن نیز مانند انسان مکلف و مسئول است. ۳ ـ دستهای از آنها مؤمن و گروهی کافر، عدهای از آنها نیککردار و برخی از آنها زشتکردارند. ۴ ـ بعضی از آنها مرد و پارهای دیگر زن هستند و تولید نسل نیز میکنند. ۵ ـ آنها زندگی میکنند و میمیرند.۶ ـ دارای شعور و ارادهاند و میتوانند با سرعت حرکت کنند. مانند قصه حضرت سلیمان و تخت بلقیس. ۷ ـ مسخّر انسان میگردند. ۸ ـ در روایات آمده آنها یا مسلمان شیعه و یا کافر هستند و جن مؤمن برای ائمه خدمت میکند و...
سیّدعلی
امام صادق (ع) فرمود: زیارت امام حسین (ع) را ترک نکن و به دوستان و یارانت نیز همین را سفارش کن! تا خدا عمرت را دراز و روزی و رزقت را زیاد کند و خدا تو را با سعادت زنده دارد و نمیری مگر شهید. (وسائل الشیعه، ج ۱۰، ص ۳۳۵)
سیّدعلی
حمران میگوید: هنگامی که از سفر زیارت امام حسین (ع) برگشتم، امام باقر به دیدارم آمد و فرمود: ای حمران! به تو مژده میدهم که هر کس قبور شهیدان آل محمد (ص) را زیارت کند و مرادش از این کار رضایت خدا و تقرب به پیامبر (ص) باشد، از گناهانش بیرون میآید چون روزی که مادرش او را زاد. (امالی شیخ طوسی، ج ۲، ص ۲۸)
سیّدعلی
امام صادق (ع) فرمود: هر کس دوست دارد روز قیامت، بر سر سفرههای نور بنشیند باید از زائران امام حسین (ع) باشد. (وسائل الشیعه، ج ۱۰، ص ۳۳۰)
سیّدعلی
امام صادق (ع) فرمود: به راستی که خدا کربلا را حرم امن و با برکت قرار داد پیش از آنکه مکه را حرم قرار دهد. (کامل الزیارات، ص ۲۶۷ بحار، ج ۹۸، ص ۱۱۰)
سیّدعلی
امام سجاد (ع) فرمود: زمین کربلا، در روز رستاخیز، چون مرواریدی میدرخشد و ندا در میدهد که من زمین مقدس خدایم، زمین پاک و مبارکی که پیشوای شهیدان و سالار جوانان بهشت را در بر گرفته است. (کامل الزیارات، ص ۲۶۸)
سیّدعلی
از راوی کتاب در مورد ماهیت منازلی که نورانی بوده و بوی گل از آنها به مشام میرسید سؤال کردم. گفتند: در این خانهها به واسطه ذکر و یاد خدا و اهلبیت: این بوی عطر و نورانیت احساس میشد. اهل این منازل مقید به انجام دستورات الهی بودند. اما برخلاف آنها، منازلی که غرق در آلودگی بودند، با خداوند و اهلبیت: هیچگونه ارتباطی نداشتنه و غرق در دنیا بودند.
سیّدعلی
سوءاستفاده از بیتالمال، یکی از مهمترین خط قرمزهایی است که اهلبیت بیان کردهاند. در حدیثی نقل میکنند: پنج کساند که من و هر پیامبر مستجابالدعوه، آنان را لعنت کرده است: «... کسی که (بیتالمال) و اموال عمومی را، به خود منحصر سازد و (استفاده) آن را (آنگونه که خود میخواهد) حلال شمارد.»
کافی، ج ۲، ص ۲۹۳ امام باقر (ع) از رسول اکرم (ص)
سیّدعلی
از امام صادق (ع) نقل شده است: هیچ انسانی نیست، مگر اینکه در هنگام مرگ شیطان، یکی از مأمورین خود را نزد او حاضر میکند تا وی را وسوسه کند و در دینش به شک اندازد و او را به کفر بکشاند. این وسوسه ادامه دارد تا اینکه روح از بدن او خارج شود؛ اگر محتضر از مؤمنان حقیقی باشد، شیطان نمیتواند بر او غالب شود و دین و ایمانش را بگیرد. پس هرگاه یکی از شما بر بالین شخصی از کسان خود رفتید که مرگش فرا رسیده است، شهادتین را به او تلقین کنید تا شیطان به او دست نیابد. (بحار الانوار، ج ۶، ص ۱۹۵)
سیّدعلی
از امام صادق (ع) نقل شده است: هیچ انسانی نیست، مگر اینکه در هنگام مرگ شیطان، یکی از مأمورین خود را نزد او حاضر میکند تا وی را وسوسه کند و در دینش به شک اندازد و او را به کفر بکشاند. این وسوسه ادامه دارد تا اینکه روح از بدن او خارج شود؛
سیّدعلی
وقتی انسان در حال احتضار قرار میگیرد، شیطان با یاران خود بر بالین او حاضر میشوند و تلاش میکنند تا با روشهای مختلف «ایمان» او را گرفته و آن را از چنگش بیرون آورند و این سختترین حالت برای هر محتضری است.
سیّدعلی
در روایت است که حضرت عزرائیل بر ابراهیم خلیلالله وارد شد. حضرت ابراهیم (ع) وقتی او را دید پرسید: آیا الان مرا دعوت میکنی که به اختیار آن طرف بیایم، یا زمان اختیار گذشته؟ حضرت عزرائیل گفتند: به اختیار خود شما است که بیایید یا نیایید. حضرت ابراهیم چیزی گفت که حضرت عزرائیل را به فکر وادار کرد: خدا دوست من است، آیا دیدهای که یک دوستی مرگ را به دوست خود هدیه بدهد؟ از خداوند متعال خطاب به حضرت عزرائیل رسید که به او بگو: آیا دیدهای که دوستی از دیدار دوست خود بدش بیاید؟
سیّدعلی
به قول شهید رجایی؛ در جهنم جایی هست که گناه ۳۶ میلیون انسان را برای ما (مسئولین) مینویسند.
سیّدعلی
این را بدانید؛ در کشوری که داعیهدار و منتظر ظهور امام زمان (عج) است، اگر کسی خیانت نماید، عذاب سختی خواهد داشت، چرا که اعتقادات مردم را سُست خواهد کرد.
سیّدعلی
در آن وادی کسی ما را بازخواست نمیکند، این خود ما هستیم که همه چیز را میبینیم و خودمان قاضی هستیم. اینکه به نماز و روزه گرفتن و انجام واجبات، دلمان را خوش کنیم خیلی خوشخیالی است.
سیّدعلی
من معنای «ان الله سریع الحساب» را لمس کردم. از طرفی تحمل تمام این سختیها برای من بسیار ساده بود، چرا که میدانستم خداوند میبیند، همان خدایی که آنچه دیدنی و نادیدنی بود را برایم نمایان ساخت، همان خدایی که زمان جان دادن و شهادتم را به من نشان داد.
سیّدعلی
با خداوند هر طور باشید، او نیز با شما همانگونه است. من در زندگیام و در مقابل خداوند، هیچگاه حسابگر نبودم که بگویم چه دادهای و چه ندادی و چقدر عبادت کنم.
من سعی میکنم آنچه در توان دارم برای خدا انجام دهم. خیلی اهل حساب و کتاب با خداوند نبودم، خدا هم به چشم بر هم زدنی کارم را رسیدگی کرد و تمام شد.
سیّدعلی
وقتی ما میخواهیم به سفری مثل مشهد برویم، ابتدا مقدمات سفر مثل وسیله، محل اقامت، وسایل و هزینه لازم و... را آماده میکنیم که در طی سفر با مشکلات روبهرو نشویم.
اگر این سفر ما کمی طولانیتر باشد، وسایل بیشتری باید با خود ببریم. از ماهها قبل روی این سفر طولانی فکر میکنیم که در مقصد با مشکلی مواجه نشویم.
حالا میخواهیم به سفر بدون بازگشت آخرت برویم، هیچکس هم نمیداند که این سفر کی آغاز میشود، یعنی هر لحظه باید وسایل و مایحتاج خود را آماده نگه داریم. چقدر برای این سفر آماده ایم؟!
سیّدعلی
حجم
۱۰۱٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۹۶ صفحه
حجم
۱۰۱٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۹۶ صفحه
قیمت:
۱۲,۰۰۰
۶,۰۰۰۵۰%
تومان