بریدههایی از کتاب مالک زمان
۴٫۱
(۱۷۶)
- فرزندانتان را با نام و تصاویر شهدا آشنا کنید.
معین کرمانی
در مسائل سیاسی، ولایت فقیه را بر سایر امور ترجیح دهید.
معین کرمانی
در رقابتها و مناظرات، دین و انقلاب را تضعیف نکنید.
معین کرمانی
مولای متقیان در نامهاش به مالک اشتر میفرماید:
فَإِنَّ الْعُمْرَانَ مُحْتَمِلٌ مَا حَمَّلْتَهُ وَ إِنَّمَا یؤْتَی خَرَابُ الْاءَرْضِ مِنْ إِعْوَازِ اءَهْلِهَا وَ إِنَّمَا یعْوِزُ اءَهْلُهَا لِإِشْرَافِ اءَنْفُسِ الْوُلاَهِ عَلَی الْجَمْعِ وَ سُوءِ ظَنِّهِمْ بِالْبَقَاءِ وَ قِلَّهِ انْتِفَاعِهِمْ بِالْعِبَرِ.
برای مملکت آباد آنچه را بخواهی مردم انجام میدهند و تحملش را دارند، علت خرابی بلاد تنگدستی مردم آن است و فقر و نداری آنان ناشی از زراندوزی والیان، بدگمانی به بقای حکومت و بهره نگرفتن از عبرتها و پندهاست.
معین کرمانی
به سردار گفتم: شما با این محبوبیتی که دارید چرا رئیس جمهور نمیشوید؟ تمام مردم ایران شما را دوست دارند و با رأی بالایی نفر اول میشوید.
سردار لبخندی محجوبانه زد و سرش را زیر انداخت، اندکی تامل کرد و گفت:
ببین، من نامزد گلولهها و خمپارههام؛ بگذار قدرت به دست اهلش برسد. من نامزد شهادت هستم ...
Chamran_lover
ابومحمد نامه را مقابلش گرفت و گفت: بسم الله الرحمن الرحیم. من سلیمانی هستم. امشب را در خانه شما استراحت کردم. اگر این نامه را دیدی به این شماره زنگ بزن تا هزینه این یک شب را برایت واریز کنم. من میان خودم به عنوان یک شیعه و شما به عنوان یک سنی تفاوتی نمیبینم زیرا هر دو پیرو رسول الله (ص) و اهل بیت: هستیم و عشق آنها را در سینه داریم و من الله التوفیق
Husain Gh
بسم الله الرحمن الرحیم. من سلیمانی هستم. امشب را در خانه شما استراحت کردم. اگر این نامه را دیدی به این شماره زنگ بزن تا هزینه این یک شب را برایت واریز کنم. من میان خودم به عنوان یک شیعه و شما به عنوان یک سنی تفاوتی نمیبینم زیرا هر دو پیرو رسول الله (ص) و اهل بیت: هستیم و عشق آنها را در سینه داریم و من الله التوفیق
Chamran_lover
به حاجی گفتم: آخر برای چه؟ نفسی عمیق کشید و گفت: ببین برادر، ما برای خدا میجنگیم، مسائل شخصی را وارد جنگ مکن. اگر با فکر انتقام به جنگ بیایی و کشته شوی جایت میان شهدا نیست. سعی کن نیت تو تنها برای خدا باشد.
Chamran_lover
مالک و سپاهش شمشیر زنان به سمت خیمهٔ معاویه میرفتند.
چند قدمی به خیمه نمانده بود که معاویه به سمت عمروعاص دوید و به او گفت: تو را به خدا فکری کن، اگر کاری نکنی تا چند دقیقه دیگر هر دوی ما به دست مالک کشته میشویم.
عمروعاص خندهای کرد و با دستانش اشاره به نیزههایی کرد که قرآن سرش نهاده شده بود! اوگفت تا چند دقیقه دیگر، جماعت سادهلوح را میبینی که به مالک دستور میدهند به عقب برگرد.
عارف
علی (ع) در نامه ۳۸ نهجالبلاغه درباره ویژگیهای مالک اشتر مینویسد: من بندهای از بندگان خدا را به سوی شما فرستادم که در روزهای وحشت نمیخوابد و در لحظههای ترس از دشمن روی نمیگرداند، برای بدکاران از شعلههای آتش تندتر است. او مالک پسر حارث مذحجی است.
عارف
امیرالمؤمنین (ع) در قسمتی از نامهاش به مالک میفرماید:
وَ اِیاک و الاِْعْجابَ بِنَفْسِک، وَ الثِّقَةَ بِما یعْجِبُک مِنْها، وَ حُبَّ الاِْطْراءِ، فَاِنَّ ذلِک مِنْ اَوْثَقِ فُرَصِ الشَّیطانِ فی نَفْسِهِ لِیمْحَقَ ما یکونُ مِنْ اِحْسانِ الْمُحْسِنینَ.
از خودپسندی و تکیه بر آنچه تو را آلوده به خودپسندی کند، و از علاقه به ستایش و تعریف مردم برحذر باش، زیرا این حالات از مطمئنترین فرصتهای شیطان در نظر اوست تا نیکی نیکوکاران را نابود کند.
امیرماکان جعفری
هرگاه از سلطه و قدرتی که در آن هستی در تو غروری پدید آمد به عظمت ملک خداوند بنگر که برتر از توست و بر کارهایی تواناست که تو را بر آنها توانایی نیست. این نگریستن غرور تو را تسکین میدهد و تندی را فرو میدهد و عقلی را که از تو گریخته به تو باز میگرداند.
امیرماکان جعفری
از آنها خطاها سر خواهد زد و علتهایی دارد، به عمد یا خطا لغزشهایی میکنند، پس از عفو و بخشایش خویش نصیبشان کن، همانگونه که دوست داری که خداوند نیز از عفو و بخشایش خود تو را نصیب دهد. زیرا تو برتر از آنها هستی. اما آنکه تو را بر آن سرزمین ولایت داده، برتر از توست و خداوند برتر از کسی است که تو را ولایت داده است.
امیرماکان جعفری
ولی هنوز یادم هست که میگفت: در مرام شیعه علی (ع) نیست که به مهمان خود آزاری برساند حتی اگر مهمان، پدرت را کشته باشد.
امیرماکان جعفری
به خاطر راضی نگه داشتن مردم، خدا را به خشم نیاور، زیرا خشنودی خدا جایگزین هر چیزی است، امّا هیچ چیز جایگزین خشنودی خدا نمیشود. راوی عباس قطبالدینی
امیرماکان جعفری
از من پرسید: جوان زندگی ات چطوره؟ با گرانی چه میکنی؟
نگاهی به او انداختم و گفتم: اگر شما که در ماشین من هستی سردار سلیمانی باشی من هیچ مشکلی در زندگی ندارم.
کاربر ۳۴۸۰۹۵۱
امیرالمؤمنین (ع) در نامهاش به مالک اشتر میفرماید: ثُمّ الصَقْ بِذَوِی المُرُوءاتِ و الأحسابِ، و أهلِ البُیوتاتِ الصالِحَةِ و السَّوابقِ الحَسَنَةِ، ثُمّ أهلِ النَّجدَةِ و الشَّجاعَةِ و السَّخاءِ و السَّماحَةِ، فإنّهُم جِماعٌ مِن الکرَمِ.
دیگر آن که با بزرگان معرفت و آنان که از خانوادههای شریف و شایسته هستند و پیشینههای نیکو دارند و سپس با کسانی که دلاور و شجاع و بخشنده و گشاده دستند همنشین باش که اینان معدن کرَم و بزرگواری هستند.
کاربر ۳۴۸۰۹۵۱
میرالمؤمنین (ع) در قسمتی از نامهاش به مالک میفرماید:
و اَلْزِم ِالحقَّ مَنْ لَزِمَه من القریب و البعید.
حق را در مورد هر کسی که شایسته است از دور یا نزدیک اجرا کن.
کاربر ۳۴۸۰۹۵۱
امیرالمؤمنین (ع) در قسمتی از نامهاش به مالک اشتر میفرماید:
اِیاک وَ الدِّماءَ وَ سَفْکها بِغَیرِ حِلِّها، فَاِنَّهُ لَیسَ شَیءٌ اَدْعی لِنِقْمَة، وَ لا اَعْظَمَ لِتَبِعَة، وَ لا اَحْری بِزَوالِ نِعْمَة وَ انْقِطاعِ مُدَّة مِنْ سَفْک الدِّماءِ بِغَیرِ ...
از ریختن خون به ناحق برحذر باش، زیرا چیزی در نزدیک ساختن انتقام حق و عظمت مجازات و از بین رفتن نعمت و پایان گرفتن زمان حکومت به مانند خون به ناحق ریختن نیست. خداوند در قیامت اول چیزی که بین مردم حکم میکند در رابطه با خونهایی است که به ناحق ریختهاند.
کاربر ۳۴۸۰۹۵۱
باید که بهترین مایه شادمانی والیان، برپا داشتن عدالت در بلاد باشد و پدید آمدن دوستی در میان افراد رعیت. و این دوستی پدید نیاید، مگر به سلامت دلهایشان.
کاربر ۳۴۸۰۹۵۱
حجم
۶۶۲٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۲۰ صفحه
حجم
۶۶۲٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۲۰ صفحه
قیمت:
۱۵,۰۰۰
تومان