این آزمایشها نشان میدهند دادههای بزرگ قدرت آن را دارند که به جای حدس و گمان، خِرد جمعی و همبستگیهای مبهم، از علت و معلول واقعی بهره ببرند.
f.r
میلان کوندرا، نویسندهٔ زادهٔ چک، در کتاب بار هستی به این مسئله اشاره کرده است: «زندگی انسان تنها یک بار اتفاق میافتد و دلیل اینکه نمیدانیم کدام تصمیمات ما خوب و کدام بدند این است که در هر نوبت فقط میتوانیم یک تصمیم بگیریم؛ زندگی دوم، سوم یا چهارمی در کار نیست تا بتوانیم تصمیمات گوناگون را با هم مقایسه کنیم.»
f.r
زندگی که بازی کامپیوتری نیست؛ شما نمیتوانید آن را در وضعیتهای گوناگون بازی کنید تا به نتیجهٔ دلخواه برسید.
f.r
جونز و اولکن متوجه شدند که سوءقصدهای موفق تأثیری چشمگیر بر تاریخ جهان دارند و کشورها را به مسیرهایی کاملاً متفاوت میکشانند. ظهور سیاستمداران جدید موجب میشود کشورهای طرفدار صلح وارد جنگ شوند یا آنهایی که سرگرم جنگاند، وارد آتشبس شوند. سیاستمداران جدید میتوانند اقتصادهای موفق را دچار رکود کنند یا اقتصاد دچار مشکل را دوباره رونق دهند.
نتایج این آزمایش طبیعی دربارهٔ سوءقصدهای سیاسی موجب شد چند دهه دانش عمومی دربارهٔ عملکرد کشورها زیر سؤال برود. پیش از آن بسیاری از اقتصاددانان به این دیدگاه گرایش داشتند که سیاستمداران فقط مترسکاند و از سوی نیروهای خارجی کنترل میشوند؛ اما تحلیل جونز و اولکن از این آزمایش طبیعی نشان داد که چنین چیزی واقعیت ندارد.
f.r