بریدههایی از کتاب نیمدانگ پیونگیانگ
۴٫۲
(۹۶۷)
ری سو یونگ با بیحوصلهگی جواب میدهد که:
ــ ما زودتر از شما وارد ان.پی.تی. شدیم. برای ما کلینتون نامهٔ تضمین نوشت و بعدتر بوش به مفاد آن عمل نکرد. دهم ژانویهٔ ۲۰۰۳ جنابِ کیم جونگ ایل رسماً گفتند که چارهای نداریم غیر از اینکه سلاح هستهای بسازیم. و ما تلاش کردیم و ساختیم. ۹ سال البته طول کشید. در آن مدت ۶ آزمایش هستهای انجام دادیم که آخرینش به مناسبت صدمین سال تولد رهبر کبیر، جناب کیم ایل سونگ بود. حالا داشتن بمبِ هیدروژنی هم چندان مسألهٔ مهمی نیست برای ما. مهم این است که قدرت اول هستهای جهان هستیم.
aMiN-1988
در طول این ده سال، اتومبیلِ سواری بیشتر شده است و البته هر دو متفقیم که اتومبیل سواری معنای شخصی ندارد و حزبیست. از آنسو به دلیل کارش توضیح میدهد که احتمالاً وضع تغذیه نیز بهتر شده است. (فراموش نکنیم که در دههٔ نود میلادی کرهٔ شمالی با یک قحطی وحشتناک روبهرو شده بود.)
aMiN-1988
موقع خداحافظی دژبان غولپیکر همراه به ما سلام نظامی میدهد و بعد دست تکتکمان را میفشارد. دستش خیلی بزرگ است و انصافاً من برای حفظ اعتبار ملی و آبروی حزب مؤتلفه فریاد نمیکشم.
aMiN-1988
رشد در ساخت سلاح هستهای مجموعاً به معنای توسعه نیست.
اولاً این رشد با تزریق غیراقتصادی پول صورت میگیرد. شما تصمیم میگیری به هر قیمتی به این تکنولوژی دست پیدا کنی. چون نمونهات بزرگ نیست، میتوانی به آن برسی. در عین حال چون بازار جهانی برای سلاح هستهای بزرگ نیست، قیمت آن روشن نیست. پس هر چه خرج کنی توجیه داری.
aMiN-1988
تصویر کرهٔ شمالی از ایران، کشوری تکحزبی است که مؤتلفه در آن همهکاره است و باقی احزاب هم ساخته شده است برای خالی نبودن عریضه. (در خود کرهٔ شمالی هم یکی دو حزب بدون فعالیت و ویترینی داریم!)
به همین دلیل مثلاً از مؤتلفه میخواهند تا ارتباطی با بخش بینالملل اعتدال و توسعهٔ ترکیه جور کنند و هیچ تصوری از این ندارند که روزی اعتدال و توسعه از صحنهٔ سیاسی ترکیه حذف شود. توضیح میدهند که سالها پیش اشتباه کردهاند و در ترکیه با فلان حزب چپ ارتباط گرفتهاند، حال آنکه همهکارهٔ اصلی اعتدال و توسعه بوده است، یعنی تصورشان فراگیری ساختار تکحزبی است برای همهٔ کشورهای دنیا!
aMiN-1988
جرأت ندارم بهش بگویم که حالا میفهمم تحریم و دیکتاتوری دو روی یک سکهاند. کشور تحریمشده ناچار به دامچالهٔ تکصدایی میافتد و تکصدایی شروعیست برای دیکتاتوری.
monajokar
توضیح میدهد که در شهر و روستا تفاوتهایی در مراسمِ ازدواج وجود دارد. مثلاً در روستا در محیطِ باز جشن عروسی گرفته میشود اما در شهر در رستوران. بعد از مراسمِ عقد میگوید که زوجِ جوان به مجسمهٔ رهبرانِ کبیر در شهر یا روستاشان ادای احترام میکنند و قول میدهند در سایهٔ تعالیم رهبران کبیر یک عمر با یکدیگر به وطن خدمت کنند.
hamtaf
تازه کود آوردهاند برای سبزیها. کودِ طبیعی. با سیدموسوی یک دسته سبزی را که شبیه به جعفری خودمان است مزمزه میکنیم. از کودها بخار بلند میشود... خانم یون توضیح میدهد که:
ــ اینها کود خوک است! همینجا پرورش میدهند...
سیدموسوی باقیماندهٔ جعفری را رو به دیوار از دهانش در میآورد.
رضا
در دلم میگویم تحریم باید انسانِ مقاوم بسازد نه انسانِ دروغگو اما میدانم که حرفم به شدت آرمانی است...
hamtaf
مثال معادلش این است که ایران به عوض برجام از رقمِ خرید تسلیحات امارات و عربستان و قطر از امریکاییها شتیل بگیرد که اگر ما نبودیم تو هرگز نمیتوانستی با آنها معامله کنی!
طبعاً چنین مذاکرهای نه ربطی به سلاح هستهای خواهد داشت، نه به غنیسازی و نه حتا به حقوق بشر.
hamtaf
علمِ به تغییرات در جامعهشناسی و انسانشناسی کشورها در نظرم بسیار مهم است و حتا شاید مهمتر از دیدن و تصویربرداری در لحظه. سیر وقایع و تغییراتِ امور مطمئناً نگاهِ دقیقتری به ناظر هدیه میدهد.
یک تصویر ثابت میتواند غلطانداز باشد، اگر چه حسی عمیقتر دارد، اما مقایسهٔ دو تصویر در طول زمان، بسیار راهگشاست اگر چه فرصتی به هیجانات و احساسات نمیدهد
hamtaf
بعد از دفاعِ من از کیروش توضیح میدهد که غریبنوازیِ ایرانی هم کمک میکند تا حرفِ مربیِ خارجی بیشتر دررو داشته باشد تا یک کارشناسِ ایرانی.
hamtaf
یادمست سالها پیش در دوسالانهٔ هنر مفهومی استانبول (کانسپچوآل آرت بیینال) دیده بودم که هنرمندی پستمدرن روی یک تابلوی بسیار بزرگ نوشته بود:
ــ هنر یعنی تاریخ و امضا...
همین. البته زیر تابلو هم امضا زده بود با تاریخ!
hamtaf
یکی از مشاوران حامد کرزی که اهلِ فرهنگ بود برای من نقل میکرد که محفلی باشکوه در بلخ قدیم برگزار شده بود برای بزرگداشت شعرای فارسیزبان. به سفیر ایران نیز سخنرانی اول را داده بودند به احترام ایران بزرگِ فرهنگی. سفیر رفته بود پشتِ سخنگاه و ایراد فرموده بود که اگر امروز امثال جناب رودکی حاضر بودند، هرگز وضعیت مواد مخدر اینگونه نمیشد!!
hamtaf
در کرهٔ شمالی البته قانون منع فعالیت مذهبی نداریم، چرا که کار از ریشه حل شده است و اصلاً مذهبی به جز ایدهٔ جوچه در آن به رسمیت شناخته نمیشود! میگویند عدهٔ کمی بودایی وجود دارند، اما هیچ اثری از آثار معبد در پیونگیانگ نیست.
hamtaf
مناطق جغرافیایی حتماً در نوعِ زیستنِ انسان تفاوت ایجاد میکنند. بوم کویری، قناعتپرور است و زیستبوم بندری، چندفرهنگی میآفریند
hamtaf
ل عاشق به پیغامی بسازد
خمارآلوده با جامی بسازد
مرا کیفیت چشم تو کافیست
ریاضت کش به بادامی بسازد
ثاقب
یادمست سال ۲۰۱۰ در عشقآباد ترکمنستان بودم. آنجا هم تقریباً هیچ سفری نمیتوانستیم برویم بدون یک محافظ مخصوص. از آنسو در شهرهایی غیر از عشقآباد هم ترددمان مثل همینجا بسیار حسابشده بود. مثلاً وقتی در مرو یا همان ماری امروزی خواستیم خرید کنیم، امنیتی یک پاساژ را رسماً برای ما چهار نویسنده خالی کرد تا برویم داخل. اول همهٔ مردم و خریداران را بیرون کردند و پشتبندش به فروشندهها گفتند شما هم بیرون بروید! ما وارد یک پاساژِ کاملاً خالی شدیم با مغازههای باز و چراغهای روشن. با شگفتی در یک مغازهٔ کاملاً خالی مثلاً یک زیرپیراهن نخی انتخاب کردیم و به امنیتی نگاه کردیم که حالا چه کار کنیم؟ گفت هر چه میخواهید خودتان بگذارید روی میز، بعداً خودشان بر میدارند...
آنجا هر وقت با مقام امنیتی هر جا میرفتیم مردم کنار میرفتند، اما به هر رو این نکتهٔ جالبی بود که اینجا کسی از جا بلند نشد تا به ما جا بدهد. احتمالاً تفاوتهایی در نظامهای بسته هست که ما سر در نمیآوریم.
Afsaneh Habibi
میدانم کرهٔ شمالی با رژیم اشغالگر قدس رابطهٔ سیاسی دارد و حتا شنیدهام که صورت خریدهای سوریه را زمانی در اختیار رژیم تلآویو میگذاشته است و دوسره پول درمیآورده است! به بچهها میگویم این غروبِ شب برجامِ اینهاست.
حامد
البته این افتخار به سنگِ یشم یعنی هنوز در ساخت و ساز ماندهاند؛ دورهٔ ماقبل صنعتی. بعدتر تازه نوبت این میشود که به دستگاهها و صنعت افتخار کنند. مثل ما که در دورهٔ صنعتی فروماندهایم. و روزی خواهد رسید که همه بفهمیم فقط باید راجع به روابط انسانها صحبت کنیم... این یعنی ورود به دورهٔ جدید... آنجا جایی است که باید کفشها را در آورد...
amir
حجم
۱٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۳۴۴ صفحه
حجم
۱٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۳۴۴ صفحه
قیمت:
۱۵۰,۰۰۰
۱۰۵,۰۰۰۳۰%
تومان