بریدههایی از کتاب هر برند یک قصه است
۳٫۴
(۴۶)
دربارهٔ مشکلات فلسفی خیلی راحت میتوانیم کلماتی مثل باید و نباید را به کار ببریم.
مهسا
مشکلات فلسفی
مشکلات فلسفی قصه در مورد چیزی حتی فراتر از خود قصه هستند؛ دنبال چرایی ماجرا هستند. چرا این قصه در کلیت حماسهٔ بشری مهم است؟
مهسا
نشان دادن محصولات در نقش گرهگشای مشکلات درونی و بیرونی ارزش ذهنی (و به نظر من ارزش واقعی) آنها را افزایش میدهد.
مهسا
مشتریها وقتی وارد استارباکس میشدند، حس خوبی داشتند. استارباکس ارزشی بیش از قهوه عرضه میکرد و حس چندبعدی بودن و شوق به زندگی را به آدمها منتقل میکرد.
مهسا
کارمکس مشکل بیرونی نیاز به ماشین را برطرف میکند، اما بهندرت دربارهٔ خود ماشینها تبلیغ میکند. آنها روی مشکلات درونی مشتری تمرکز میکنند و با اینکه به یکی از نامطمئنترین صنایع آمریکا وارد شدند، بازاری پانزده میلیاردی برای خود ساختهاند (۳).
مهسا
مثلاً اگر کسبوکارمان نقاشی ساختمان است، مشکل بیرونی مشتری ما احتمالاً این است که خانهٔ زشتی دارد. اما مشکل درونی احتمالاً به حس خجالتی ربط دارد که از داشتن زشتترین خانهٔ محله نشئت میگیرد. با دانستن این موضوع، بازاریابی ما میتواند پیشنهاد بدهد «رنگی که حسادت همسایههایتان را بر میانگیزد.»
مهسا
قصهها به ما یاد میدهند که میل درونی آدمها به رفع درماندگی در مقایسه با میل به حل مشکلات بیرونی، محرک قویتری است.
مهسا
تقریباً در همهٔ قصهها، قهرمان با یک سؤال مهم مواجه است: «از پس قضیه برمیآیم؟»
مهسا
محصولات و خدمات شما کدام منشأ اصلی کشمکش را شکست میدهند؟ دربارهٔ این شخصیت شرور قصه حرف بزنید.
مهسا
۳. شخصیت شرور فقط باید یکی باشد.
مهسا
۲. شخصیت شرور باید ملموس و قابل فهم باشد.
مهسا
۱. شخصیت شرور باید منشأ کشمکش باشد. مثلاً استیصال نمیتواند شخصیت شرور قصه باشد؛ استیصال حسی است که شخصیت شرور قصه درون ما ایجاد میکند. اما مالیاتِ زیاد نمونهٔ خوبی از شخصیت شرور است.
مهسا
مشکل، «قلاب» قصه است و اگر مشکل مشتریها را شناسایی نکنیم، قصهمان بیحسوحال خواهد شد. همینکه کشمکش قصه حل شود، مخاطبها دیگر توجه نمیکنند.
مهسا
اصل دوم استوریبرند: شرکتها میخواهند برای مشکلات بیرونی و روزمره راه حل بفروشند، اما مشتریها برای حل مشکلات و ضعفهای درونیشان پول خرج میکنند.
مهسا
بقا یعنی چه؟
منظور از بقا همان میل ریشهدار قدیمی ما به داشتن امنیت و سلامت، شادی و قدرت است.
مهسا
رؤیایی را انتخاب کنید که مربوط به بقای مشتری باشد
مهسا
مخاطب پیش از آنکه بداند قهرمان چه میخواهد، علاقهٔ چندانی به سرنوشت او ندارد. به خاطر همین است که فیلمنامهنویسان باید هدف شخصیت را تقریباً در نُه دقیقهٔ اولِ فیلم تعریف کنند.
مهسا
اصل اول استوریبرند: قهرمانِ قصه مشتری است، نه برند شما.
مهسا
پیامتان را شفاف بگویید تا مشتریها آن را بشنوند
مهسا
ابتدا برندنامهای بنویسید که کل برندتان را معرفی کند. بعد، برندنامهای برای بخشهای مختلف شرکت و سپس برندنامهای برای محصولِ هر بخش بسازید. اگر بخواهید، حتی میتوانید برای هر بخش از مجموعهٔ مشتریهای خود برندنامهای جداگانه بسازید. محدودیتی برای استفاده از برندنامهٔ استوریبرند وجود ندارد.
مهسا
حجم
۵۸۲٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۳۵ صفحه
حجم
۵۸۲٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۳۵ صفحه
قیمت:
۸۵,۰۰۰
۶۸,۰۰۰۲۰%
تومان