بریدههایی از کتاب نقد هنر
۴٫۲
(۶)
پَت استایر، نقاش و هنرمند مفهومی، دشواری و رازآلودگی هنر را با این عبارات میستاید: « جذابترین هنر گونهایست که نتوانید درکش کنید. همین عنصر است که چون پروانهای اسیرنشدنی، مرا بهسوی ناشناختههای جدید جذب میکند. »
niulion
هیچ تاریخ بیطرفی وجود ندارد: همهٔ رویدادهای مندرج در متنهای تاریخی، بر اساس داوری مورخ دربارهٔ اهمیت آن رویداد گزینش میشود.
niulion
جرج استاینر نقل میکند که « هر آنچه تخیل آدم بالغ را غنیتر کند و خودآگاه او را ژرفا بخشد و از این راه، تصورهای قالبی را به هم بریزد، امری بهغایت اخلاقیست. هنر بهصورت پیشینی، شایستهٔ این صفت است؛ هنر موجی زنده است که اجزاء احساسهای قراردادی را متلاشی و باز بر هم سوار میکند
saman mohammadian
درحقیقت، آنچیزی که در نقد چشم خوانده میشود، اغلب اصلا چشم نیست. گاهی این چشم درواقع بینیای برای بو کشیدن کیفیت اثر است. گاه این چشم دهانیست که تأثیر عینی را به کلام بر میگرداند
niulion
به گفتهٔ آر. جی. کالینگوود، هنرمند باید « احساسهای خام و ناتمام خود را به بیانی گویا و فصیح بدل کند. او در فرآیند خلق هنر و کالبد بخشیدن به احساسهایش رشد میکند و خود را بهتر میشناسد ».
Saeid Ghorbani
« از بودن در نقش همه، به ماندن در نقش خود بازگشتم. »
Saeid Ghorbani
اگر قصد دارید تنها یک نفر را تشویق کنید، این کار را خصوصی انجام دهید. هیچکسی دوست ندارد در حضور دیگران، دردانه قلمداد شود.
Saeid Ghorbani
مهارت در گفتگو یعنی توانایی در گوش دادن و توجه به صحبت دیگری برای تشویقش به ادامهٔ گفتگو.
Saeid Ghorbani
شوپنهاور به این نتیجه رسید که آدمها دوست دارند تصور کنند که زندگیشان معنا دارد و این ارادهٔ آنهاست که هدایتشان میکند.
Saeid Ghorbani
« ما با پدیدهٔ پرستش کورکورانه روبرو هستیم. »
Saeid Ghorbani
دنیای امروز بیشتر به هنرمند توجه دارد تا به هنر او
Saeid Ghorbani
هنر از نیستی پدیدار نمیشود.
Saeid Ghorbani
تفسیر ضرورتا سراسر صحیح نیست، اما معقول، قانعکننده، آگاهیبخش و آموزنده است.
Saeid Ghorbani
در پس هر حقیقت، تناقضی نهفته است.
Saeid Ghorbani
توصیف فرآیندِ جمعآوری دادههاست. توصیفِ چیزهایی که در اثر هنری به چشم میخورد، شروعی خوب است برای تفکر دربارهٔ آن اثر. در این اثر چه میبینم؟ این پرسش برای شروع کار مناسب است. هنگامی که چنین دادههایی را جمعآوری میکنیم، همهٔ جزئیات اهمیت مییابد، دادههایی چون جزئیات زندگی هنرمند، عنوان اثر، رسانه، اندازهٔ اثر، تاریخ خلق و محل نمایش همگی اهمیت دارند. در این مرحله، بهتر است هرچه میتوانیم، دادههای بیشتری جمع کنیم.
توصیف فرآیندیست برای گزارش دادهها. به هنگام توصیف اثر هنری، در عین جمعآوری دادهها، آنها را گزارش هم میکنیم.
Saeid Ghorbani
توصیف روح دارد. منتقد با سرزندگی و اشتیاق به کار توصیف میپردازد. توصیفهای منتقدان از آثار چیهولی را به یاد آورید: « گل سینههای پرزرقوبرق »، « شعلهسان و پیچوتابدار، همچون خوشهای از گلهای خیالی »، « حرکت خرامان فرمها به درون سالن نمایش ». منتقدان مینویسند تا خوانده شوند، پس ناگزیرند توجه مخاطب را جلب کنند و تخیلشان را برانگیزند. اگر آثار گالوب به چشمشان هراسانگیز میآید، میخواهند ما را در تجربهٔ راست شدن موی تن سهیم کنند: « صحنه کابوسی را میماند که ناگهان از میان رنگهای گنگ و تار بیرون زده و ما را از خواب ناز نیمهشب پرانده و عرق سرد بر پیشانیمان نشانده است. »
Saeid Ghorbani
مارسیا تاکر در مصاحبهای با هنرمند، از خود باترفیلد میپرسد که اسبهایش چه تفاوتی با اسبهای هنرمندان دیگر دارد: « کار من با کنایهای به سیاست آغاز شد؛ تقریبا تمام مجسمههای اسبی که دیده بودم یا شمایل مرکبهای نبرد بودند یا نریانهایی که جنگسالاران را به آوردگاه میبرند تا مردمان را هلاک کنند. میخواستم مادیانی مجسم کنم که در انتظار تولد فرزندش است... پس به روش خودم هنری خلق کردم که ضد جنگ است هنری که به جای تخریب، متوجه زایش و تیمار است. »
Saeid Ghorbani
تکهچسبانی تحول رابطهها، کنار و روی هم گذاشتن، چسباندن و جدا کردن است. این روش، گونهای زیباشناسیست که تعمدا آنچه هست یا باید باشد را از هم جدا میکند و با اشاره به آنچه میتواند باشد، ترتیبی جدید میسازد. تکهچسبانی کنار هم نهادن متناقضهاست. این رویکرد امکان خلق جناس و وارونگویی بصری را فراهم میکند. تکهچسبانی رسانهٔ شگفتیست که میتواند ما را از خواب جهل بیدار کند.
Saeid Ghorbani
« ما از هنر برای انتقال پیام استفاده نمیکنیم بلکه هنر ما خودش رساندن پیام است. »
Saeid Ghorbani
گاربر چهار تفاوت مهم را بر میشمارد؛ اول و مهمتر از همه، تفاوت جنسیت و جنس است: « جنس خصوصیتی زیستشناختیست که با آن متولد میشویم: یا مرد هستیم یا زن. اما جنسیت با جامعهپذیری تکوین مییابد. زنانگی و مردانگی خصوصیتهاییست که با جنسیت سروکار دارد، برای نمونه، پسران بر اساس الگوهای اجتماعی یاد میگیرند گریه نکنند، درحالیکه دختران فرا میگیرند احساسهای خود را عیان کنند و دیگران را تسکین دهند. » کانیدن مثالهایی برای این الگوها پیش رو میگذارد: « درحالیکه از مردان انتظار میرود در زمینهای مشخص مهارت کسب کنند، زنان ملزماند تا در زمینههای مختلف شایسته باشند. پسران استقلال، رقابت و مهارتهای سازمانی را فرا میگیرند، درحالیکه دختران بر رابطه و تعامل با دیگران متمرکز میشوند. »
Saeid Ghorbani
حجم
۱٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۴۴۰ صفحه
حجم
۱٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۴۴۰ صفحه
قیمت:
۶۹,۰۰۰
۳۴,۵۰۰۵۰%
تومان