بریدههایی از کتاب شاید نیاز داری با یک نفر حرف بزنی
۴٫۰
(۲۶۴)
هر رابطهای یک رقص است
Paeez Dokhtar
عدم قطعیت به معنای ازدستدادن امید نیست – به این معناست که امکان هر چیزی وجود دارد. نمیدانم بعداً چه اتفاقی میافتد – چقدر میتواند هیجانانگیز باشد! باید بفهمم که چطور بیشترین بهره را از زندگیای که دارم ببرم، بیماری باشد یا نه، شریک زندگی باشد یا نه، با وجود رژهٔ زمان.
معنیاش این میشود که باید نگاهی دقیقتر به چهارمین نگرانی غایی بیندازم: بیمعنایی.
Paeez Dokhtar
خودتخریبگری بهعنوان شکلی از کنترل. اگر زندگیام را خراب کنم، میتوانم مرگ خودم را مهندسی کنم، به جای اینکه بگذارم برایم اتفاق بیفتد. اگر در رابطهای محکوم به شکست بمانم، اگر به شغلم گند بزنم، اگر در ترس پنهان شوم بهجای اینکه با مشکل بدنم روبهرو شوم، میتوانم مرگی زنده بسازم – اما مرگی که من در موردش تصمیم میگیرم.
Paeez Dokhtar
«اجتناب کردن راه سادهای برای تحملکردن است بدون اینکه مجبور باشی تحمل کنی.»
Paeez Dokhtar
«انسان مدرن وقتی کارها را سریع انجام نمیدهد فکر میکند چیزی را – زمان را – از دست میدهد؛ اما نمیداند با زمانی که به دست میآورد چه کار کند جز کشتنش.»
Paeez Dokhtar
عصبانیت، احساس مورد مراجعهٔ اکثر مردم است چون جهتدهی شده به بیرون است – باعصبانیت دیگران را سرزنش کردن حسی شیرین و حقبهجانب دارد. اما اغلب این تنها نوک کوه یخ است و اگر زیر لایهٔ سطحی را نگاه کنید، احساسات غوطهور را میبینید که یا از آنها آگاه نبودهاید یا نمیخواستهاید نشان دهید: ترس، ناامیدی، حسد، تنهایی، ناامنی. و اگر بتوانید این احساسات عمیقتر را آنقدر طولانی تحمل کنید تا درکشان کنید و به چیزی که بهتان میگویند گوش دهید، نهتنها خشمتان را به شیوههایی خلاقانهتر کنترل خواهید کرد بلکه همیشه اینقدر عصبانی نخواهید شد.
Paeez Dokhtar
«دومین ویژگی روح بالغ مهربانی است. مهربانی بر باور بنیادین پذیرش خویشتن استوار است.» هدف ما در رواندرمانی رسیدن به همدردی با خود (آیا من انسانم؟) در مقبل عزتنفس (یک قضاوت: من خوبم یا بد؟) است.
Paeez Dokhtar
جوابِ سؤالِ نپرسیده همیشه نه است.
Paeez Dokhtar
سبکهای دلبستگی در اوایل کودکی بر اساس تعاملات ما با والدینمان شکل میگیرند. سبکهای دلبستگی مهماند چون در روابط بزرگسالان هم نقش بازی میکنند، بر انتخاب نوع شریک عاطفی (باثبات یا با ثبات کمتر) تأثیر میگذارند، بر اینکه چطور در طول یک رابطه رفتار میکنند (وابسته، بافاصله یا بیثبات) و روابطشان معمولاً چگونه تمام میشود (پر اشک و آه، دوستانه یا با انفجاری بزرگ). خبر خوب این است که سبکهای دلبستگی ناهنجار میتوانند در بزرگسالی اصلاح شوند – این درواقع بخش بزرگی از کار درمان است.
Paeez Dokhtar
«اگر ملکه بیضه داشت، شاه میشد.» اگر در زندگی خود با وسواس پیش بروید، اگر نفهمید که «کمالگرایی دشمن دستیافتن به چیزهای خوب است» ممکن است خود را از شادی محروم کنید.
Paeez Dokhtar
این کتاب میپرسد: «چطور میتوانیم تغییر کنیم؟» و پاسخ میدهد: «در رابطه داشتن با دیگران».
Paeez Dokhtar
چیزی دلپذیرتر از رهایی از رنج نیست، درعینحال هیچچیز ترسناکتر از محرومشدن از پناهگاه نیست.
کاربر ۱۵۵۹۶۴۹
چیزی دلپذیرتر از رهایی از رنج نیست، درعینحال هیچچیز ترسناکتر از محرومشدن از پناهگاه نیست.
-جیمز بالدوین
atiye
روانشناس برجستهٔ سوئیسی کارل یونگ گفته است:
«مردم هرکاری میکنند، مهم نیست چقدر پوچ و بیمعنی باشد، تا از مواجه شدن با روح خود اجتناب کنند.»
atiye
رابطهها در زندگی واقعاً پایان نمییابند، حتی اگر دیگر هرگز آن آدم را نبینی. هر کسی که به او نزدیک بودهای جایی در درونت زندگی میکند. عاشقهای قدیمیات، پدر و مادرت، دوستانت، آدمهایی که مردهاند و آنهایی که زندهاند (نمادین یا واقعی)، همگیشان خاطرات را تداعی میکنند، آگاهانه یا ناخودآگاه. اغلب نشان میدهند که رابطهات با دیگران و خودت چگونه است. گاهی توی سرت با آنها حرف میزنی؛ گاهی آنها توی خواب با تو حرف میزنند.
hamtaf
ما با خودمان بیشتر از هرکس دیگری در طول زندگی حرف میزنیم اما کلماتمان همیشه مهربانانه یا درست یا کمککننده نیستند، یا حتی محترمانه. بیشتر چیزی که به خودمان میگوییم هرگز به آدمهایی که دوستشان داریم یا به آنها اهمیت میدهیم مثل دوستان یا فرزندانمان، نمیگوییم. در درمان، یاد میگیریم که توجهی دقیق به صداهای توی سرمان داشته باشیم تا بتوانیم راهی بهتر برای ارتباط با خودمان یاد بگیریم.
hamtaf
مدام به این جملهٔ معروف فکر میکرد: «آنهایی که نمیتوانند کاری را انجام دهند، آن را آموزش میدهند.»
hamtaf
درمان کمک میکند بتوانیم با شیاطینی که به سراغمان میآیند، مقابله کنیم.
و حتماً به سراغمان میآیند چون همه شیاطینی دارند – بزرگ، کوچک، کهنه، تازه، ساکت، پرسروصدا، همهجور. این شیاطینِ مشترک شاهدانی بر این حقیقتاند که در نهایت چندان هم منزوی و تکافتاده نیستیم. و با این کشف است که میتوانیم رابطهای متفاوت با شیاطینمان بسازیم، رابطهای که در آن دیگر سعی نکنیم خود را با توجیه از صدای درونی ناراحتکنندهای کنار بکشیم یا احساساتمان را با انحرافهایی ساکت کنیم، مثل مصرف بیشازحد نوشیدنی یا غذا یا ساعات طولانی پرسهزدن در اینترنت (فعالیتی که همکارم آن را «مؤثرترین مسکّن کوتاهمدت بینیاز به نسخه» مینامد).
Zahra Sabeti
انسانها برای تکامل میجنگند، به دیوارههای پوستهشان فشار میآورند تا اینکه آرام (اما گاهی پرسر و صدا) و آهسته (اما گاهی ناگهانی) آن را بشکنند و راهی به بیرون بیابند.
Zahra Sabeti
مردم اغلب میگویند خواهان تغییرند، اما دقیقاً همانطور باقی میمانند.
Zahra Sabeti
حجم
۶۵۸٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۴۵۴ صفحه
حجم
۶۵۸٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۴۵۴ صفحه
قیمت:
۴۲,۰۰۰
۲۱,۰۰۰۵۰%
تومان