بریدههایی از کتاب مطهری و مسئلهی زن
۴٫۷
(۱۸)
مانند آنکه در کشوری با اکثریت سفیدپوست یک فرد سیاهپوست به حکومت برسد و در نتیجه ادعا شود با این انتخاب تبعیض نژادی علیه سیاهان خاتمه یافته است.
معصومه
انسان بودن زن موجب فراموشی زن بودن وی گردید.
معصومه
نیچه اندرز میدهد که «پیش زنان میروی، تازیانه را به یاد داشته باش»
معصومه
در سال ۵۶۸ میلادی برای رسیدگی به این مسئله که زن انسان است یا خیر کنفرانسی در فرانسه برگزار شد.
معصومه
ارسطو نیز معتقد است که زن چیزی نیست مگر مرد ناکام، خطای طبیعت و حاصل نقصی در آفرینش (گری، ۱۳۷۸: ۷ و ۴۵).
معصومه
نکتهٔ قابل تأمل در بررسی مراحل تطور حیات زن قطعیت ظلم به زنان است که به نظر میرسد، با توجه به عمومیت آن در میان ملل مختلف و طول دوره آن، مطلبی شایسته توجه و تدقیق است.
معصومه
ویل دورانت میگوید: «مطلب دیگر اینکه اول ما باید ببینیم هر وقت که بخواهیم تاریخ را تفسیر کنیم، باید قانون اصلی حیات را جنگ بدانیم».
Donya
هیچ زنی نباید مجاز باشد تا در خانه بماند و فرزندانش را بزرگ کند؛ جامعه باید بهطور کامل متفاوت شود؛ زنان نباید حق انتخاب داشته باشند. دقیقاً به این دلیل که در صورت داشتن حق انتخاب، بسیاری از آنها سرگرم همان کارهای پیشین میشوند
معصومه
نخستین پیششرط آزادی زنان این است که جنس مؤنث را به طور کامل به بخش صنایع دولتی برگردانیم
معصومه
فمینیستها برخلاف نظر فروید که معتقد است حس عدالتخواهٔ بهعنوان یک درک اخلاقی در مردان به حد کمال رشد میکند و زنان از آن بیبهرهاند، زنان را دارای اخلاقی تحت عنوان اخلاق مسئولیت، غمخواری، تیمارداری یا مراعات میدانند.
معصومه
در سال ۱۸۸۲ زنان انگلیسی توانستند صاحب حق مالکیت شده، پول حاصل از کار را برای خود نگاه دارند. جالب است که این قانون توسط کارخانهداران مجلس عوام انگلیس وضع شد تا مقدمهٔ جذب زنان به کارخانهها باشد
معصومه
نهضتی که در اروپا برای احقاق حقوق پامالشده زن صورت گرفت، به دلیل اینکه دیر به این فکر افتاده بودند، با دستپاچگی و عجله زیادی انجام گرفت. احساسات مهلت نداد که علم نظر خود را بگوید و راهنما قرار گیرد. از این رو تر و خشک با یکدیگر سوخت. این نهضت یک سلسله بدبختیها را از زن گرفت و حقوق زیادی به او داد و درهای بستهای به روی او باز کرد، اما در عوض، بدبختیها و بیچارگیهای دیگری برای خود زن و برای جامعه بشریت به وجود آورد.
معصومه
وجود عدالت و حقوق مسبوق به وجود هیچگونه قانون در عالم بشری نیست و بشر نمیتواند با وضع و تقنین قوانین ماهیت عدالت و حقوق انسانی بشر را دستخوش تغییر کند.
معصومه
مثال، لایحهٔ حقوق زنان در فرانسه بلافاصله پس از وقوع انقلاب فرانسه در سال ۱۷۸۹، تحویل پارلمان این کشور شد؛ با این حال این لایحه تصویب نشد. گفتنی است که خانم دوگوژ (Olympe de Gouges) تهیهکنندهٔ این لایحه، در سال ۱۷۹۳ با گیوتین اعدام شد.
معصومه
ماکس نوتکِ آلمانی کتابی با عنوان آیا زن انسان است؟ نوشته است و در آن میگوید: «زنان به خاطر مغز کوچکشان در حکم حلقه مفقودهای بین انسان و حیوان هستند و بایستی عنوان «نیمهانسان» را به آنها داد.
معصومه
وی تصریح میکند که زن فقط برای مرد وجود دارد. زن برای این خلق شده است که پسند مرد واقع شود و از وی اطاعت کند؛ این اقتضای طبیعت است (روسو، ۱۳۴۵: ۲۴۴).
معصومه
یهودیان قدیم برای تولد دختر برخلاف پسر، شمع روشن نمیکردند و مادری که دختر زاده را موظف به دو بار غسل میکردند. پسر که به عهد خود با یهوه میبالید، در نماز خود این عبارت را تکرار میکرد که «خدایا تو را سپاسگزارم که مرا کافر و زن نیافریدی» (Royden, ۱۹۱۷: ۴۵؛ به نقل از دورانت، ۱۳۶۹: ۱۴۹).
معصومه
حجم
۱۰۸٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۴۳ صفحه
حجم
۱۰۸٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۴۳ صفحه
قیمت:
۹,۰۰۰
تومان