بریدههایی از کتاب رؤیاهای فلسفی یک روانکاو: کتابی درباره روانکاوی قهرمان درون
۳٫۹
(۱۳۲)
برای آن کس که در حال غرق شدن است موعظه نکنید، دست نزنید، هورا نکشید، سرزنش نکنید و توقع نداشته باشید کسی که کنترل از کف داده است با منطق شما و کمکِ زبانی از کنار آب، به خود آید و خود را برهاند
usofzadeh.ir
گاهی چشم دوختن به منابع رنج و به آغوش آنها رفتن بسیار ارجحیّت دارد به دوری کردن از آنها
usofzadeh.ir
عدالت خود با من گفت که انسانها برابر نیستند
usofzadeh.ir
خوراک خوب، از مهمترین لازمههای پرورش قهرمان ِخوب است.
usofzadeh.ir
من شاید دستاویزی در مسیر سیل باشم اما چوب زیر بغل هرگز
usofzadeh.ir
در بهترین حالت مسکنها و آرام کنندههای کودکانه و توأم با انکار تبدیل به بهترین وسیلهها در درمانهای سطحی امروزی شدهاند.
farnaz Pursmaily
اگر بخواهیم سرزنش را به عنوان یک عنصر درونی بنگریم که در همه حال ما را دنبال میکند و هر اندیشه و رفتار ما را با ریزبینی تحلیل میکند و بلافاصله حکم صادر میکند، به راحتی در خواهیم یافت که مانع اول برای هر پیروزی و هر اوج گرفتنی احساس گزنده سرزنش خویشتن است.
لیاخوف
برای خود و برای چون خودی بنویسید که در خلوت از جام سخنان شما جانش گرم شود و در همان خلوت و پنهانی این خوشی را پایان دهد و بار دیگر که به سمت شما آمد، نوشته شما را همچون گپی با خویشتن دریابد و آن را چون سایه خنکی در آفتاب مرداد ماه ببیند، جایی برای آرمیدن و اندیشیدن و خرسند شدن.
سایه خیال
دنیا را بیشتر افرادی در سکوت و به دور از جنجال جوامع آکادمیک به پیش میرانند. تنها جانهای بزرگ اند که تابِ تنهایی و اندیشیدن با خود را دارند و بر شهوت دنباله روی و اطاعت غلبه میکنند.
احسان رضاپور
ما باید بتوانیم کتابهایی را بخوانیم که جنین ذهنی ما را به خوبی تغذیه کنند و کمک کنند تا ایدههای ذهنی ما پرورش یابند و این مستلزم آن است که به ازاء هر ساعت مطالعه، چندین ساعت اندیشه و خلوت کنیم تا مبادا ذهنمان، تالار گفتمان افکار دیگران شود و نتواند هیچ فکری از برای خود داشته باشد و اندیشهای نو و از آنِ خود بیافریند.
احسان رضاپور
تو باید جنگجو باشی اما نه برای هر ستیزی. آن کلام درخشان را خوب به یاد بیاور که «تو جنگجوی جنگهای بهتری» . پس خود را سرباز پیاده هر جنگ کوچکی نباید قرار دهی. تو را جنگها و ستیزهایی در پیش است که باید یکه سوار و سپهسالار آن جنگها باشی، ستیزی ارزش شمشیر کشیدن دارد که برای قهرمان درونت و شرارتش و شرافتش و آرزوهای سترگش باشد.
کاربر
اکثریت در بیشتر اوقات از آنِ ابلهان است و البته پرهیاهوترین شان.
کاربر
به یکباره خود را مغلوب شده و آرزوهای درخشان خردمندانه قهرمان درونت را بی ربط به جهان و انسانها میبینی
کاربر ۶۳۳۵۹۳
«هراسها مانند ستارگان اند» ؛ در صبحگاه هم وجود دارند فقط خورشید آگاهی اجازه رؤیت آنها را نمیدهد و شب با خاموش شدن این نور، میتوانیم هراسهایمان را روشن و در بالای سرمان ببینیم.
سارا
در رابطه عاشقانه باید محتاط باشی که قهرمان درونت قربانی احساسات گذرا نشود، چون در آینده انتقام سختی از آن رابطه خواهد گرفت و خواهد گفت «این رابطه نگذاشت من همانی شوم که باید میشدم.»
min min
قهرمان تو باید سکوت و گوش فرا دادن را قبل از هیاهو آموخته باشد. آن کس که تنها برای دیده شدن دیگری و تحسین شدن مینویسد و خلق میکند در این خطر بزرگ قرار دارد که سلیقه عوام را برتر از سلیقه قهرمان خود و جانهای بزرگ دریابد و این کج سلیقگی باعث استفاده ابزاری از اندیشیدن و آفرینش، برای جلب توجه و نوازش میشود و این همان عوام زدگی است.
min min
هرگاه هیاهو را در رفتار گروهی از خیرخواهان دیدهام نیک دانستهام که رفتار آنان بیشتر نفرت را در دیگران میپرورد و جای کمی برای آن چه خیرخواهی خوانده میشود باقی میگذارد.
fifi
در هر درمان روانشناختی باید به این نکته توجه ویژه کرد که کاستن از رنج بیمار به هر روشی نمیتواند راه مناسبی برای درمان باشد. باید با درمانجو اتمام حجت کرد که کسی نمیتواند راه را برایت مشخص کند، چون آن راه دیگر راه تو نخواهد بود. من تنها میتوانم همسفر تو و همراهت در مسیر کشف سرزمین ناشناخته درونت باشم و تو را در مسیر یافتن راههای خودت همراهی کنم و تنهایت نگذارم، اما این تو هستی که باید انتخاب کنی و اتفاقا باید به تنهایی هم این کار را بکنی.
fifi
قهرمان درون تو برترین ارزشش نباید پاکدامنی و پرهیزکاری، بلکه باید راستی باشد و تو باید نیک بدانی که برتری راستی بر پرهیزکاری، همان مغاک بزرگ است که همگان به آسانی از آن نخواهند گذشت
fifi
فرار از ناامیدی و تلاش افسار گسیخته برای نگه داشتن امیدهای واهی است که بشریت را به زانو در خواهد آورد. به عبارت دیگر امید پتانسیل آن را دارد که همان واپسین بلا باشد. اگر ما بخواهیم بدیهیترین نتیجه رویارویی با مسلّمات هستی مانند مرگ و انزوا را در ذهن خود واپس رانی کنیم و به سرکوبش بپردازیم، زیربنای ذهنی خود را بر روی هراس بنا کردهایم و از آن پس مانند دروغی که دروغهای دیگر را به دنبال میآورد، مجبوریم واپس زدگی را ادامه داده و تا سطح روزمره زندگی مان هم به آن آلوده شویم. آن وقت کار بسیار سخت است که بازگردیم و دلیل این همه ناخرسندی را در اعماق ناخودآگاه ذهنمان بیابیم.
محمدرضا
حجم
۷۷٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۱۰۱ صفحه
حجم
۷۷٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۱۰۱ صفحه
قیمت:
۱۲,۰۰۰
۶,۰۰۰۵۰%
تومان