بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب مینیمالیسم دیجیتال | صفحه ۲۶ | طاقچه
۳٫۸
(۱۵۸)
فرایند پاک‌سازی دیجیتال ۱. دوره‌ای سی‌روزه را درنظر می‌گیرید و در این دوره، از برخی فناوری‌ها دوری می‌کنید. ۲. در طول این سی روز، سرگرمی‌ها و فعالیت‌های آنلاینی را که برایتان مفید است، کشف می‌کنید. ۳. در پایان دوره، این فناوری‌ها را به زندگی‌تان بازمی‌گردانید. در عین حال، تعیین می‌کنید که هریک چه ارزشی را در زندگی‌تان به‌وجود می‌آورد و چطور باید از آن‌ها استفاده کنید تا بتوانید این ارزش را به حداکثر برسانید.
BookishFateme
با خلاص‌شدن از این طرز فکر، فناوری‌های جدید را به‌صورت ابزارهایی ساده می‌بینید که می‌توانید به‌صورت گزینشی از آن‌ها استفاده کنید. آن‌گاه می‌توانید اصل دوم مینیمالیسم را کاملاً بپذیرید و بهینه‌سازی را شروع کنید تا در نهایت، از مزایای افزایش منحنی بازدهی استفاده کنید. پیداکردن فناوری‌های جدیدی که مفید باشند، فقط اولین قدم برای بهبود زندگی شماست. دربارهٔ اینکه چگونه بهتر از آن‌ها استفاده کنید به آزمایش بپردازید. با این کار، تازه مزایای واقعی آن‌ها به‌دست می‌آید.
BookishFateme
راهکار جادوییِ تبدیل واحدهای اندازه‌گیری از پول به زمان، نوآوری مهمی بود که "فردریک گروسِ" فیلسوف آن را "اقتصاد جدید ثورو" می‌نامد. این نظریه بر اساس اصل بدیهیِ زیر بنا شده است؛ تفکری که ثورو در اوایل زندگی در والدن آن را مطرح کرد: "هزینهٔ هر چیز، میزانی از زندگی است که بلافاصله یا در بلندمدت باید برایش بپردازم."
BookishFateme
مینیمالیست‌های دیجیتال تعهدی کلی دارند: آن‌ها چگونگی استفاده از فناوری‌های جدید را تحت کنترل خود درمی‌آورند و این کار را به‌گونه‌ای هدفمند انجام می‌دهند و از این اقدام نیز بیشترین میزان رضایتمندی را به‌دست می‌آورند. این منبعِ رضایتْ مستقل از تصمیمات خاص آن‌هاست و یکی از بزرگ‌ترین دلایلی است که مینیمالیسم را برای طرفدارانش بسیار پرمعنا می‌کند.
BookishFateme
مینیمالیست‌های دیجیتال بر این باورند که تصمیم‌گیری دربارهٔ تکنولوژی‌های خاصی که از ارزش‌هایشان پشتیبانی می‌کند، تنها نخستین قدم است. برای بهره‌برداری کامل از مزایای بالقوهٔ آن‌ها، می‌بایست دربارهٔ چگونگی استفاده از این فناوری‌ها به‌دقت بیندیشند.
BookishFateme
به دلیل استفادهٔ بیش‌ازحد از دستگاه‌ها، برنامه‌ها و سرویس‌ها آشفتگی‌های فراوان و هزینه‌های منفی زیادی در وقت و توجه افراد ایجاد می‌شود. این امر می‌تواند مزایای کوچکی را که هریک از این اقلام به‌طور جداگانه فراهم می‌کند، از بین ببرد.
BookishFateme
این استدلال برای مینیمالیست‌های دیجیتال بی‌معناست؛ زیرا به عقیدهٔ آن‌ها، بهترین نوع زندگیِ دیجیتال از طریق بررسی دقیق ابزارها و با ارائهٔ مزایای گسترده و آشکارِ آن‌ها شکل می‌گیرد. فعالیت‌های کم‌ارزش وقت و توجه متمرکز آنان را از بین می‌برد و در نهایت بیش از آنکه مفید باشد، ضرر می‌رساند. مینیمالیست‌های دیجیتال هم مایل‌اند خیلی محتاطانه با آن‌ها برخورد کنند. به عبارت دیگر، ازدست‌دادن چیزهای کوچک برای مینیمالیست‌ها مهم نیست؛ آنچه آن‌ها را بیشتر نگران می‌کند، دست‌کم‌گرفتن چیزهای مهمی است که می‌دانند قطعاً موجب خلق زندگی بهتر می‌شود.
BookishFateme
مینیمالیست‌های دیجیتالی که این نگرش را دنبال می‌کنند دائماً در حال تجزیه‌وتحلیل هزینه_فایده هستند. اگر تکنولوژی جدید، با انتظاراتشان یکی نباشد یا مزایای کمی را عرضه کند، آن را نادیده می‌گیرند؛ حتی زمانی‌که این تکنولوژی جدید با این وعده به‌وجود آمده باشد که از ارزش‌های مینیمالیستی پشتیبانی کند، باز هم باید آزمایش سختی را پشت سر بگذارد: آیا این بهترین راهِ استفاده از فناوری برای حمایت از این ارزش است؟ اگر پاسخ منفی باشد، مینیمالیست تلاش می‌کند این تکنولوژی را بهینه کند یا گزینهٔ بهتری بیابد.
BookishFateme
مینیمالیسم دیجیتال این شیوه نگرشی دربارهٔ نحوهٔ استفاده از تکنولوژی است. بر این اساس، زمانی‌که آنلاین هستید، فقط روی تعداد کمی از فعالیت‌های بهینه و با دقت انتخاب‌شده تمرکز می‌کنید. این فعالیت‌ها فقط به موضوعاتی می‌پردازد که به نظر شما ارزشمند است و به این ترتیب، به‌راحتی از سایر فعالیت‌ها چشم‌پوشی می‌کنید.
BookishFateme
همان‌طور که سقراط برای "فدِروس" دربارهٔ ارابهٔ استعاری معروف افلاطون توضیح داد، روح ما را نیز می‌توان رانندهٔ ارابه‌ای درنظر گرفت که تلاش می‌کند دو اسب را مهار کند: یک اسب نمایندهٔ طبیعت برتر ماست و دیگری نمایندهٔ انگیزه‌های پست‌تر ما. هنگامی‌که به‌طور فزاینده‌ای استقلال خودمان را به دنیای دیجیتال تسلیم می‌کنیم، به اسب دوم انرژی می‌دهیم و کار رانندهٔ ارابه را برای هدایت آن، به‌طرزی فزاینده سخت‌تر می‌کنیم و این چیزی است که منجر به کاهش قدرت روح ما می‌شود.
BookishFateme
در دههٔ گذشته، انسانیت ما تحت‌تأثیر این ابزارها تغییر مسیر داده است و این واقعیتی است که نباید باعث تعجب شود. همان‌طور که دقیقاً توضیح دادم، ما در مسابقه‌ای نابرابر قرار گرفته‌ایم. در این روند، تکنولوژی‌هایی که به استقلال ما دست‌درازی کرده‌اند با دقت زیاد، ضعف‌هایی ریشه‌ای را در مغز ما طعمه قرار داده‌اند؛ درحالی‌که ما هنوز ساده‌لوحانه اعتقاد داریم آن‌ها فقط هدیه‌هایی سرگرم‌کننده‌اند که از طرف خدایان دوست‌داشتنی به ما ارزانی شده‌اند!
BookishFateme
طبق گفته‌های هریس، این شرکت‌ها برای بهبود ویژگی "تگ اتوماتیک" سرمایه‌گذاری زیادی انجام داده‌اند؛ اما نه به این دلیل که این ویژگی برای استفادهٔ مفید از شبکه‌های اجتماعی ضرورت دارد. در حقیقت، آن‌ها این سرمایه‌گذاری را انجام داده‌اند تا بخش‌های اعتیادآور تأیید اجتماعی برنامه‌هایشان را به‌طرز چشمگیری افزایش دهند!
BookishFateme
حال بیایید نیروی دومی را بررسی کنیم که سبب ترغیب اعتیاد رفتاری می‌شود: جلب تأیید اجتماع. همان‌طور که آدام آلتر می‌نویسد: "ما موجوداتی اجتماعی هستیم و به‌طور کامل نمی‌توانیم تفکر دیگران را دربارهٔ خودمان نادیده بگیریم." در دوران پارینه‌سنگی، مهم بود که روابط اجتماعی‌تان را با دیگر اعضای قبیلهٔ خود مدیریت کنید؛ زیرا بقای شما به این کار بستگی داشت؛ اما در قرن بیست‌ویکم، فناوری‌های جدید این محرک قوی را برای ایجاد یک اعتیاد رفتاری سودآور ربوده‌اند.
BookishFateme
در ادامه، او ارسال پست در رسانه‌های اجتماعی را نوعی "قمارکردن" توصیف می‌کند: آیا لایک (قلب یا ریتوییت) دریافت خواهید کرد یا هیچ بازخوردی دریافت نمی‌کنید؟ مورد اول، احساسی ایجاد می‌کند که یکی از مهندسان فیس‌بوک آن را "صدای جذاب یک خوشی کاذب" می‌نامد، درحالی‌که دومی، احساس بدی ایجاد می‌کند. در هر صورت، پیش‌بینی نتیجه سخت است؛ همان نکته‌ای که روان‌شناسی اعتیاد به ما می‌آموزد و به‌شکلی دیوانه‌وار، تمام فعالیت‌های مربوط به ارسال و چک‌کردن پست‌ها را برای ما جذاب می‌کند.
BookishFateme
دانشمندان بعد از آزمایش‌های معروف "غذا خوردن کبوتر" "مایکل زیلر" در دههٔ ۱۹۷۰ متوجه شدند پاداش‌هایی که نمی‌توان آن‌ها را پیش‌بینی کرد، بسیار جذاب‌تر از پاداش‌هایی است که بر اساس الگویی مشخص عرضه می‌شود. پیش‌بینی‌ناپذیر بودن باعث ترشح دوپامین بیشتر می‌شود که انتقال‌دهندهٔ عصبی مرکزی است و حس اشتیاق را در ما تنظیم می‌کند. در آزمایش اصلی زیلر، دکمه‌ای در لانهٔ کبوترها بود که غذای پیش‌بینی‌نشده‌ای را در لانه رها می‌کرد. همان‌طور که آدام آلتر اشاره می‌کند، چیزی مشابه این رفتارِ پایه در دکمه‌های بازخورد بیشتر پست‌های رسانه‌های اجتماعی هم وجود دارد که از وقتی فیس‌بوک آیکون "لایک" را در سال ۲۰۰۹ معرفی کرد، ایجاد شده است.
BookishFateme
پاداش مثبت متناوب و انگیزهٔ جلب تأیید اجتماع. مغز ما به‌شدت در قبال این نیروها حساس است. این موضوع بسیار مهمی است؛ زیرا بسیاری از برنامه‌ها و وب‌سایت‌هایی که مردم را مجبور به چک‌کردن گوشی‌های هوشمند و بازکردن مرورگرها می‌کنند، اغلب از این دام‌ها استفاده می‌نمایند. هدفشان هم این است که در برابر وسوسهٔ چک‌کردن آن‌ها نتوانید مقاومت کنید. برای درک این ادعا، به‌طور خلاصه، بیایید هر دو مورد را بررسی کنیم.
BookishFateme
"اعتیاد شرایطی است که در آن فرد از ماده‌ای استفاده می‌کند یا رفتاری انجام می‌دهد که با وجود عواقب زیان‌آورش، پاداش‌های آن انگیزه‌ای قانع‌کننده برای ادامهٔ این رفتار به‌صورت مداوم فراهم می‌کند."
BookishFateme

حجم

۲۴۹٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۲۴۰ صفحه

حجم

۲۴۹٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۲۴۰ صفحه

قیمت:
۴۹,۰۰۰
۱۴,۷۰۰
۷۰%
تومان
صفحه قبل۱
...
۲۵
۲۶
صفحه بعد