بریدههایی از کتاب سه شنبه ها با موری
۴٫۲
(۴۳۱)
«پیش از اینکه بمیری، خود و دیگران را ببخش.»
Mahsa Bi
«زود جا نزن، بیش از حد هم لفتش نده.»
Mahsa Bi
«در شروع زندگی که نوزاد هستیم، برای بقای زندگی خود به دیگران نیاز داریم. درسته؟ و در پایان زندگی، وقتی به حال و روز من میرسی، باز هم برای بقای خود، محتاج دیگران میشیم. درسته؟»
و در ادامه حرفش را زیر لب ادامه داد: «حالا یه راز؟ بین این دو مرحله بازهم به دیگران احتیاج داریم؟»
Mahsa Bi
کنی. روی مردم سرمایهگذاری کن تا برای کسانی که دوستشون داری و از کسانی که تو رو دوست دارند جامعهٔ کوچکی بسازی.»
Mahsa Bi
«بذار دربارهٔ فرهنگ توضیحی بدم. منظورم این نیست که به همهٔ قوانین جامعه بیاعتنایی کنی. مثلاً قرار نیست که در کوچه و خیابون برهنه بگردم. منظورم این نیست که از چراغ قرمز رد بشم. اینها مسائل جزئی هستند که میتونیم اونا رو رعایت کنیم. اما مسائل بزرگتر یعنی این که چطور فکر کنی و چه ارزشهایی رو انتخاب کنی، اینها چیزهایی هستند که خودت باید انتخاب کنی. نمیتونی به کسی و حتی جامعه اجازه بدی که چنین کاری برات انجام بده.
Mahsa Bi
موری معتقد بود که تمام انسانها از ذات خوبی برخوردارند، با این حال میدانست که ممکن است به چه چیزهایی تبدیل شوند.
موری چند ساعت بعد گفت: «آدمها تنها وقتی تهدید بشن بدجنس میشوند، و این کاریه که فرهنگ با ما میکنه. کاری که اقتصاد با ما میکنه. حتی کسانی هم که شغل خوبی دارن هم در فرهنگ ما تهدید میشوند، چون نگران از دست دادن کارشان هستند. و وقتی تهدید بشن، تنها به مصالح خودشون فکر میکنن. پول براشون حکم همه چیز رو پیدا میکنه. این بخشی از فرهنگ ماست.»
Mahsa Bi
پرسیدم: «قاعدهای هست که از روی اون بتوانیم بفهمیم ازدواجی موفق میشود یا نه؟»
موری لبخندی زد. «میچ، به این سادگی هم که تو فکر میکنی نیست. ای کاش ازدواج هم مثل سر کار رفتن، برای خودش قانونی داشت، اونوقت فهمیدنش آسونتر میشد. میچ با اینحال به نظرم میرسه مطالبی هست که میتوان به اونها اشاره کرد: اگه به همسرت احترام نگذاری، به دردسر میافتی. اگه ندونی چطور باهاش به سازش و تفاهم برسی، با مشکل روبهرو میشی. اگه نتونی آشکارا دربارهٔ روابطت با او حرف بزنی، مشکل پیدا میکنی. و بالاخره داشتن ارزشهای مشترک هم اهمیت داره، اگه ارزشهای مشترک نداشته باشید، با مشکل روبهرو میشوید. ارزشهایتان باید مشترک باشد. میدونی مهمترین این ارزشها چیه میچ؟»
- «چیه؟»
- «اعتقاد به اهمیت ازدواجت.»
Mahsa Bi
در جنگلهای بارانی آمریکای جنوبی، قبیلهای به نام دسانا وجود دارد که افرادش دنیا را انرژی ثابتی تصور میکنند که میان تمام مخلوقات جاری است. بنابراین هر تولدی باید مرگی را به همراه داشته باشد و هر مرگی، تولدی در پی دارد. این گونه انرژی دنیا دست نخورده باقی میماند.
Mahsa Bi
«هرشب که میخوابم، میمیرم. و صبح روز بعد وقتی بیدار میشوم، دوباره متولد میشوم.»
مهاتما گاندی
Mahsa Bi
«چرا فکر میکنی برای من تا این اندازه مهمه که مسائل دیگران رو بشنوم؟ آیا اینهمه درد و رنجی که دارم کافی نیست؟ البته که درد و رنجی که میکشم کم نیست، اما وقتی خودم رو با مشکلات دیگران شریک میکنم، احساس زنده بودن میکنم. حسی که با داشتن ماشین و خونه ندارمش.
Mahsa Bi
«میچ، اگه میخوای برای اشخاص در ردههای بالاتر تظاهر به داشتن کنی بهتره فراموش کنی، آنها به هر صورت به تو به دیده حقارت نگاه میکنند. برای افراد واقع در ردههای پایین هم تظاهر به بزرگی نکن. تنها به حالت غبطه میخورند. جاه و مقام تو رو به جایی نمیرساند. تنها با دلی با دریچههای گشوده هم جریان بقیه میشوی.»
Mahsa Bi
خودت رو وقف جامعهٔ اطرافت بکن. وقتت را صرف کاری کن که به زندگیت معنا و هدف بده.
Mahsa Bi
میدونی رضایت واقعی تو چیه؟»
- «تو چیه؟»
-«این که دیگران رو در داشتههات شریک کنی.»
«برام عجیبه...»
- «منظورم پول نیست میچ. منظورم زمانیه که در اختیار داری. منظورم توجه است، منظورم گفتن قصه است. اون قدرها سخت نیست.
Mahsa Bi
یادت هست که دربارهٔ دل کندن و رها کردن حرف زدیم؟ رها کن. به خودت بگو این غبطه است. میخوام ازش فاصله بگیرم، و بعد ازش دور شو.»
Mahsa Bi
پیر شدن فقط فرسوده شدن نیست، بلکه رشد کردن هم هست.
Mahsa Bi
داد. «میدونی بوداییها چی میگن؟ اونا میگن که به چیزی دل نبندیم، چون همه چیز موقتیه.»
گفتم: «اما مگه شما نمیگفتی که زندگی رو تجربه کنیم؟ همهٔ احساسات خوب و بد.»
- «بله.»
- «پس اگه از تجربهها و حسها دل بکنیم، چطور میتونیم زندگی رو تجربه کنیم؟»
- «میچ، تو اینطوری فکر میکنی. اما دل کندن و انقطاع به این معنی نیست که نگذاری تجربهای به درونت نفوذ کنه. بلکه بر عکس، اجازه میدی تا عمیقاً به درونت نفوذ پیدا کنه. فقط اینطوریه که به دل کندن میرسی.»
Mahsa Bi
«میدونی بوداییها چی میگن؟ اونا میگن که به چیزی دل نبندیم، چون همه چیز موقتیه.»
Mahsa Bi
ما بیش از اندازه با دنیای مادیات سر و کار داریم و این ما رو راضی نمیکنه. روابط عاطفی با دنیای اطرافمون رو فقط برای منافع خودمون میخواهیم.»
Mahsa Bi
به نظر من نوارها، مانند عکسها، و ویدیوها، تلاشی مذبوحانه برای به سرقت بردن چیزی از چمدان مرگ هستند.
Mahsa Bi
«عشق، تنها کار، عقلانی، و منطقی، است.»
Mahsa Bi
حجم
۱۱۴٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۶۷ صفحه
حجم
۱۱۴٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۶۷ صفحه
قیمت:
۳۶,۰۰۰
۱۸,۰۰۰۵۰%
تومان