بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب زنان و قدرت | صفحه ۲ | طاقچه
تصویر جلد کتاب زنان و قدرت

بریده‌هایی از کتاب زنان و قدرت

نویسنده:مری بی‌یرد
انتشارات:نشر نو
دسته‌بندی:
امتیاز:
۲.۹از ۱۶ رأی
۲٫۹
(۱۶)
در اکثر موارد، زن‌هایی که به تصویر کشیده می‌شوند از قدرت استفاده نمی‌کنند، سوءاستفاده می‌کنند. از طرق نامشروع به قدرت می‌رسند، که منجر می‌شود به هرج‌ومرج، به ازهم‌پاشیدگی کشور، به مرگ و ویرانی. دورگه‌های اهریمنی، که از منظر یونانی‌ها اصلاً زن نیستند.
Hosna.Thr
زندگی واقعی، زنان دوران باستان از حقوق سیاسی رسمی، و اندک استقلال اقتصادی یا اجتماعی برخوردار نبودند؛ در برخی شهرها، از جمله آتن، زنان "محترمِ" متأهلِ طبقهٔ ممتاز به‌ندرت بیرون از منزل دیده می‌شدند. اما نمایشنامه‌های آتنی به‌طور اخص، و تخیل یونانی به‌طور اعم، مجموعه‌ای از زنان فراموش‌نشدنی را به تخیلات ما پیشکش می‌کنند: مده‌آ، کلایتمنسترا، آنتیگونه و بسیاری دیگر.
Hosna.Thr
اما هرچه بیشتر به تهدیدها و توهین‌هایی که نثار زن‌ها می‌شود نگاه می‌کنم، انگار بیشتر با همان الگوهای قدیمی که داشتم درباره‌اش حرف می‌زدم جور درمی‌آید. نکتهٔ اول اینکه زن باشید فرق چندانی نمی‌کند کدام خط را دنبال کنید، اگر به خودتان جرأت بدهید و وارد قلمرو مرسوم مردان شوید، درهرصورت ناسزاها به سویتان می‌آید. به‌خاطر آنچه می‌گویید نیست، فقط به‌خاطر این است که می‌گویید.
Hosna.Thr
۹. جکی اوتلی در سال ۲۰۱۶ مدرک افتخاری دریافت کرد. وقتی در سال ۲۰۰۷ به‌عنوان مفسر ورزشی برنامه مسابقهٔ روز کارش را شروع کرد، سیل انتقادها به راه افتاد. یکی گفت: "توهینه به گزارش‌ها و تفسیرهای مسلط مردها." دیگری گفت: "من که کانال رو عوض می‌کنم."
Hosna.Thr
قضیه فقط صدا نیست: وقتی پای مردها در میان باشد می‌توانید چهره‌های ناصاف یا چروکیده‌ای را که حاکی از خردمندی پیرانه‌سر است اضافه کنید، اما قضیهٔ زن‌ها باشد "تاریخ مصرفشان" گذشته است.
Hosna.Thr
مسأله هنوز این است که وقتی شنونده‌ها به صدایی زنانه گوش می‌دهند، صدایی را نمی‌شنوند که دلالت بر اعتبار و اقتدار داشته باشد؛ یا به‌بیان دقیق‌تر یاد نگرفته‌اند اعتبار و اقتدار نهفته در آن را بشنوند؛ muthos (داستان حقیقی) را نمی‌شنوند.
Hosna.Thr
زنانی که بحثی را علنی مطرح کنند، از حقشان دفاع کنند، صریح و بی‌پرده سخن بگویند، می‌گویند چگونه زن‌هایی هستند؟ "گوشخراش"؛ نق می‌زنند و آه‌وناله می‌کنند.
Hosna.Thr
رنسام که درحقیقت صدای ورنا را از اجتماع به اختفا می‌برد، اصرار دارد که ورنا فقط با او سخن بگوید، می‌گوید: "کلام آرامش‌بخشت را فقط برای من نگه دار."
Hosna.Thr
به‌گفتهٔ صریح و روشن یک رسالهٔ علمی قدیمی، صدای بم نشانگر شجاعت مردانه و صدای زیر نشانگر بزدلی زنانه است. سایر نویسنده‌های ادبیات کلاسیک مصرانه معتقد بودند که صدا و زنگ صدای زنان همیشه تهدیدی است که نه‌فقط صدای خطیب مرد، بلکه ثبات اجتماعی و سیاسی، و سلامت کل کشور را بر هم می‌زند.
Hosna.Thr
ما اکنون با شکل بسیار مؤثرتر و جهت‌دارترِ محروم‌سازی زنان از سخنوری در اجتماع سروکار داریم، که بسیار بیشتر از آنچه خودمان معمولاً تصدیق می‌کنیم بر عرف، رسوم و پندارهایمان دربارهٔ صدای زنان تأثیر دارد.
Hosna.Thr
به‌بیان دیگر، زنان شاید در شرایط غیرعادی علناً از منافع گروهی‌شان دفاع کنند، اما به‌نمایندگی از مردان یا کل جامعه سخن نمی‌گویند. به‌طور کلی، همان‌طور که حکیمی در قرن دوم میلادی می‌گوید، "زن باید با همان نجابتی از آشکار کردن صدایش بر غریبه‌ها پرهیز کند که از کَندن رخت تنش پرهیز می‌کند".
Hosna.Thr
به‌بیان دیگر، زنان شاید در شرایط غیرعادی علناً از منافع گروهی‌شان دفاع کنند، اما به‌نمایندگی از مردان یا کل جامعه سخن نمی‌گویند.
Hosna.Thr
در دنیای ادبیات کلاسیک عمل شنیع سخن گفتن زنان در اجتماع فقط دو استثنای عمده دارد. مورد اول، زنانی هستند که اجازه دارند در مقام قربانی و شهید، معمولاً پیش از مواجهه با مرگ، بلند و آشکارا سخن بگویند. تصویری که از زنان آغاز دوران مسیحیت ترسیم شده زنانی هستند که ایمان خود را به صدای بلند اعلام می‌کنند و به کام شیر می‌روند؛
Hosna.Thr
بخشی از طنز داستان در این بود که زنان نمی‌توانستند در انظار عمومی درست صحبت کنند، یا به‌بیان دقیق‌تر، نمی‌توانستند کلام خصوصی و خفا را (که در این مورد بیشتر بر روابط جنسی متمرکز بود) با اسلوب بیان فاخر سیاست مردانه وفق دهند.
Hosna.Thr
اما اگر بخواهیم حقیقت امر را درک کنیم که زنان، حتی وقتی به سکوت واداشته نمی‌شوند، همچنان ناچارند بابت شنیدن شدن بهای بسیار گزافی بپردازند، -و بخواهیم در این رابطه کاری صورت دهیم- باید بپذیریم که قضیه کمی پیچیده‌تر و پشتش داستانی طولانی است.
Hosna.Thr
نمی‌شود زنان را به‌راحتی در ساختاری جا داد که از پیش مردانه تدوین شده است؛ باید ساختار را تغییر داد
شراره
نمی‌شود زنان را به‌راحتی در ساختاری جا داد که از پیش مردانه تدوین شده است؛ باید ساختار را تغییر داد
شراره
اگر زنان را کاملاً داخل ساختارهای قدرت نمی‌بینند، قطعاً قدرت را باید بازتعریف کنیم، نه زنان را.
شراره
قدرت را یک خصیصه بدانیم یا حتی یک فعل (قدرت دادن)، نه یک دارایی. آنچه در نظر دارم توانایی اثرگذاری است، توانایی ایجاد تغییر در دنیا، و حق اینکه جدی گرفته شوی، چه با هم چه فردی. این مفهوم از قدرت است که بسیاری از زنان احساس می‌کنند ندارند -و می‌خواهند داشته باشند.
فرشته
نمی‌شود زنان را به‌راحتی در ساختاری جا داد که از پیش مردانه تدوین شده است؛ باید ساختار را تغییر داد. این یعنی راجع به قدرت متفاوت فکر شود.
فرشته

حجم

۶۳۰٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۸۴ صفحه

حجم

۶۳۰٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۸۴ صفحه

قیمت:
۳۱,۰۰۰
۲۱,۷۰۰
۳۰%
تومان