بریدههایی از کتاب اصول و مهارتهای شادکامی مبتنی بر قرآن و روایات
۴٫۵
(۱۰)
در حدیثی از امام علی آمده است که برای جانهای شما، بهایی غیر از بهشت نیست، پس آن را جز به آن مفروشید.
fariba313
قال امیرالمؤمنین: مَا بَالُکمْ تَفْرَحُونَ بِالْیسِیرِ مِنَ الدُّنْیا تُدْرِکونَهُ وَ لَا یحْزُنُکمُ الْکثِیرُ مِنَ الْآخِرَةِ تُحْرَمُونَه.
شما را چه شده که با به دست آوردن متاعی اندک از دنیا شادمان میگردید و از متاع بسیار آخرت که از دست میدهید اندوهناک نمیشوید.
fariba313
عوامل نشاط و شادی نمیتواند بیرونی باشد بلکه درونی است. در نتیجه ممکن است کسی در اوج بلاهای متنوع و متفاوت قرار گیرد ولی خرسند، شاد و با نشاط باشد و بالعکس، میتواند در اوج دارایی و توانمندی، احساس خوب و ادراک خوشی نداشته باشد.
fariba313
شادمان بودن از فضل و رحمتی که از ناحیه خداست، شادمانی مطلوبی است زیرا از همه آنچه انسان به دست میآورد بهتر است.
Aref
و اگر بعد از شدّت و رنجی که به او رسیده، نعمتهایی به او بچشانیم، میگوید: «مشکلات از من برطرف شد، و دیگر باز نخواهد گشت!» و غرق شادی و غفلت و فخرفروشی میشود ...
Aref
خدا روزی را برای هر کس بخواهد (و شایسته بداند) وسیع، برای هر کس بخواهد (و مصلحت بداند،) تنگ قرار میدهد؛ ولی آنها [کافران] به زندگی دنیا، شاد (و خوشحال) شدند؛ در حالی که زندگی دنیا در برابر آخرت، متاع ناچیزی است!
fariba313
قال امیرالمؤمنین: عَلَیکمْ بِدَوَامِ الشُّکرِ وَ لُزُومِ الصَّبْرِ فَإِنَّهُمَا یزِیدَانِ النِّعْمَةَ وَ یزِیلَانِ الْمِحْنَة
برشما باد به دوام شکر و صبر، پس بدرستی که اینها نعمت را زیاد و محنت را زایل میکنند.
ایمان عامل رضایتمندی و جاودانگی
یار مهربان
قال امیرالمؤمنین: مَنْ طَلَبَ رِضَی النَّاسِ بِسَخَطِ اللَّهِ رَدَّ اللَّهُ حَامِدَهُ مِنَ النَّاسِ ذَامّا
هرکس خشنودی مردم را بر خشم خدا خواهد خداوند ستایشکننده او را نکوهشکننده او سازد.
fariba313
از افتادن غیر خود شاد مشو، زیرا نمیدانی روزگار با تو چه خواهد کرد.
Aref
یکی از مهمترین و البته چالشیترین مباحثی که در زمینه شادی و شادکامی وجود دارد بروز غیر ارادی آن است، زیرا به عنوان حالتی است که در اثر فرایندهای باوری و رفتاری انسان در او آشکار میشود و به تعبیری، هیجانی است که در اثر داشتن صفات، رفتارها و باورها از او ظاهر میشود.
Z So
مفهوم شادکامی در قرآن کریم نه تنها در ساحت فردی بلکه در ساحت اجتماعی نیز معنا میشود. در عین حال که انسان در بعد فردی خویش میتواند ادراک شادکامی داشته باشد، این ادراک از جامعه تاثیر پذیرفته و بر آن تاثیر میگذارد. از منظر قرآن جامعه خمود، جامعهای در «إصر» است که نمیتواند صلاح خویش را از فساد تشخیص دهد و در بند مستکبران گرفتار میشود و نیز نمیتواند به کارهای خیر رو آورد و فاقد نشاط معنوی است.
همچنین خداوند انسانها را از قرار گرفتن در وضعیتی که از تحرک و پویایی محروم میشوند و در قید و بندها خود را گرفتار میکنند و نمیتوانند با جدیت و دل خوشی پذیرای حق باشند، منع میکند و برای خروج آنها از این حالت پیامبرانش را به سویشان ارسال مینماید.
کاربر ۵۸۷۸۹۷۸
نشاط، شادی و شادکامی مختص به مؤمنین است و اگر دیگران از آن حظ و بهرهای دارند به دلیل ایمانی است که در وجودشان به صورت مخفی یا آشکار قرار گرفته است. سعی در خارج کردن افراد از حالت خمودی و افسردگی از وظایف اصلی مردان الهی و از رسالتهای خاص انبیای الهی است.
The early Reader
خداوند به انسان قدرت داده تا بتواند در برابر مشکلات و مصائب، مقاومت و پایداری داشته باشد و به همین دلیل عوامل نشاط و شادی نمیتواند بیرونی باشد بلکه درونی است. در نتیجه ممکن است کسی در اوج بلاهای متنوع و متفاوت قرار گیرد ولی خرسند، شاد و با نشاط باشد و بالعکس، میتواند در اوج دارایی و توانمندی، احساس خوب و ادراک خوشی نداشته باشد.
Mohammad Ali Zareian
کسی که سیر مراتب رشد خود را به خوبی سپری میکند میتواند با نشاط و شاد باشد و اگر کسی این سیر را به خوبی طی نکند، به افسردگی دچار میشود.
Mohammad Ali Zareian
یکی از مهمترین راههای شیطان برای سوق دادن انسانها به مسیر اشتباه تشویق و زینت دادن برخی از گناهان برای به دست آوردن حال خوب و شادی است.
سوق دادن به لذتهای زودگذر از یک سو و بزرگکردن مفهوم شادیای که از ناحیه دنیا طلبی برای فرد حاصل میشود اقدام دیگر شیاطین و دنیاطلبان برای اغوای نوع انسان است.
Mohammad Ali Zareian
بسیاری از انحرافاتی که در زندگی انسان به وجود میآید به بهانه رسیدن به خوشی و شادی است. شادی و نشاط حاصل از بسیاری از رفتارها و سبک زندگیها، حتی به ساعت هم نرسیده و بلافاصله به غم و اندوه تبدیل میشود.
تشخیص شادی حقیقی و تمایز آن از غیر حقیقی میتواند زندگی انسان را به سمت صلاح و رشد سوق دهد و از بسیاری بیراههها نجات دهد.
Mohammad Ali Zareian
نشاط، شادی و شادکامی مختص به مؤمنین است و اگر دیگران از آن حظ و بهرهای دارند به دلیل ایمانی است که در وجودشان به صورت مخفی یا آشکار قرار گرفته است. سعی در خارج کردن افراد از حالت خمودی و افسردگی از وظایف اصلی مردان الهی و از رسالتهای خاص انبیای الهی است.
الَّذینَ یتَّبِعُونَ الرَّسُولَ النَّبِی الْأُمِّی الَّذی یجِدُونَهُ مَکتُوباً عِنْدَهُمْ فِی التَّوْراةِ وَ الْإِنْجیلِ یأْمُرُهُمْ بِالْمَعْرُوفِ وَ ینْهاهُمْ عَنِ الْمُنْکرِ وَ یحِلُّ لَهُمُ الطَّیباتِ وَ یحَرِّمُ عَلَیهِمُ الْخَبائِثَ وَ یضَعُ عَنْهُمْ إِصْرَهُمْ وَ الْأَغْلالَ الَّتی کانَتْ عَلَیهِمْ فَالَّذینَ آمَنُوا بِهِ وَ عَزَّرُوهُ وَ نَصَرُوهُ وَ اتَّبَعُوا النُّورَ الَّذی أُنْزِلَ مَعَهُ أُولئِک هُمُ الْمُفْلِحُونَ
Mohammad Ali Zareian
سرسختی انسان در برابر دین، امری بسیار عجیب است، زیرا نتیجه این سرسختی چیزی جز تلخی و ناکامی نیست. همچنین نشناختن دین و درست عمل نکردن به آن نتیجهای جز ناکام بودن ندارد و بایستی برای حفظ و مراقبت از شادی و نشاط خویش به آنچه در دین امر شده، توجه نمود و با مداومت بر اعمال صالح ملتزم بود.
Mohammad Ali Zareian
ای کاش انسان میدانست که کمترین نتیجه دوری از خدا و دور شدن از احکام دین و برنامههای الهی، تلخی و ناکامی در زندگی بوده و تداوم آن به خسران، زیان ابدی، عذاب و دردهای همیشگی در آخرت تبدیل میشود و ای کاش انسان میدانست که ارسال همه انبیا و اولیای الهی به منظور انذار پیرامون همین مطلب است.
Mohammad Ali Zareian
در صورتی که برنامه زندگی انسان بر مدار حق تنظیم شود، قاعدتا باید روحیه شاد و با نشاطِ کودکی به تدریج شادتر و با نشاطتر شود و توان و ظرفیت فرد برای شادی و نشاط روز افزونتر گردد.
Mohammad Ali Zareian
حجم
۳٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۲۵۶ صفحه
حجم
۳٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۲۵۶ صفحه
قیمت:
۵۱,۰۰۰
تومان