- طاقچه
- تاریخ
- تاریخ اسلام
- کتاب عاشورا
- بریدهها
بریدههایی از کتاب عاشورا
۴٫۰
(۳۰)
خدایا! برکات زمین را از آنان دریغدار، و اجتماع آنان را پراکنده و متلاشی ساز و آنان را گروههای مختلف و متفاوتی قرار ده، و والیان آنها را هیچگاه از آنان راضی مگردان! که اینان ما را دعوت کردند تا به یاری ما برخیزند ولی اینک ستمکارانه به جنگ با ما برخاستند» .
Akbar Aghaii
«ای مردم! پیامبر خدا علیه السلام فرمودند: «هر کس سلطان ستمگری را ببیند که حرام خدا را حلال شمرده، پیمان الهی را شکسته و با سنّت رسول خدا مخالفت ورزیده، در میان بندگان خدا به ستم رفتار میکند؛ و او با زبان و کردارش با وی به مخالفت بر نخیزد، سزاوار است خداوند او را در جایگاه آن سلطان ستمگر (دوزخ) بیاندازد»
Akbar Aghaii
مقدمه حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی)
عاشورا حماسه بزرگ تاریخ
مراسم عزاداری عاشورای حسینی که هر سال باشکوهتر و فراگیرتر از سال قبل، در میان «اشک و آه» عاشقان مکتب سالار شهیدان برگزار میشود، نباید ما را از روح حماسی آن غافل سازد.
سه قلو ها
ابعاد مظلومیت اهلبیت: در آن روز چنان بود که گاه دشمن بیرحم نیز میگریست؛ از جمله در آنجا که زینب کبری علیها السلام خطاب به «عمربن سعد» فرمود:
«یا عُمَرَ بْنَ سَعْدٍ! أَیقْتَلُ اَبُوعَبْدِاللهِ وَ أَنْتَ تَنْظُرُ إِلَیهِ؛ ای عمر سعد! ابوعبدالله را میکشند وتو نظاره میکنی؟!»
در آن حال، اشک عمر سعد سرازیر شد و بر چهره زشت و ناپاک او فرو غلتید به گونهای که از شرم، صورت از زینب علیها السلام برگرداند.
sadeghi
در آغاز، عاشورا به صورت یک حماسه ظهور کرد؛ سپس فقط به صورت یک حادثه غمانگیز توأم با اشک و آه درآمد، و در قرن اخیر بار دیگر چهره آغازین خود را بازیافت، یعنی در میان سیل اشک و آه عاشقان مکتب حسینی، روح حماسی خود را نیز آشکار ساخت و تودههای مسلمین را به حرکت درآورد.
شعارهای انقلابی «هیهات منّا الذلّة» و «إنّ الحیاة عقیدة و جهاد» که برگرفته از تاریخ کربلا بود،
sadeghi
(گریه من) برای کینههایی است که در درون گروهی (نسبت به تو) وجود دارد، که آن را پس از من آشکار خواهند ساخت»
parisa amraee
هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق
ثبت است بر جریده عالم دوام ما
hanie
رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله درباره امام حسن و امام حسین علیهما السلام این جمله معروف رافرمود:
«اَلْحَسَنُ وَ الْحُسَینُ سَیدا شَبابِ أَهْلِ الْجَنَّةِ؛ حسن و حسین سرور جوانان بهشتند» .
فاطمه
این شعار که «مرگ با عزّت از زندگی ننگین بهتر است» از مهمترین پیامهای عاشورا است
Akbar Aghaii
امام حسین علیه السلام به دشمنان نزدیک شد و خطاب به آنان فرمود:
«یا وَیلَکمْ أَتَقْتُلُونِی عَلی سُنَّةٍ بَدَّلْتُها؟ أَمْ عَلی شَریعَةٍ غَیرْتُها، أَمْ عَلی جُرْمٍ فَعَلْتُهُ، أَمْ عَلی حَقٍّ تَرَکتُهُ؟؛ وای بر شما! چرا با من میجنگید؟ آیا سنّتی را تغییر دادهام؟ یا شریعتی را دگرگون ساختهام؟ یا جرمی مرتکب شدهام؟ و یا حقّی را ترک کردهام؟» .
گفتند: «إِنّا نَقْتُلُکَ بُغْضآ لاَِبِیکَ؛ بلکه به خاطر کینهای که از پدرت به دل داریم، با تو میجنگیم و تو را میکشیم»
Akbar Aghaii
امام باقر علیه السلام فرمود: «فَلَمْ یسْقُطْ مِنْ ذلِکَ الدَّمِ قَطْرَةٌ إِلَی الاَْرْضِ؛ از خون گلوی علی اصغر که امام آنها را به آسمان پاشید، قطرهای به زمین برنگشت!»
Akbar Aghaii
امام علیه السلام به خیمهها نزدیک شد و فرمود:
«ناوِلُونی عَلِیآ اِبْنی الطِّفْلَ حَتّی اُوَدِّعَهُ؛ فرزند خردسالم «علی» را به من بدهید تا با او وداع کنم» .
فرزندش را نزد وی آوردند. امام علیه السلام در حالی که طفلش را میبوسید، خطاب به او فرمود:
«وَیلٌ لِهؤُلاءِ الْقَوْمِ إِذا کانَ خَصْمُهُمْ جَدَّکَ؛ بدا به حال این گروه ستمگر آنگاه که جدّت رسول خدا صلی الله علیه و آله با آنان به مخاصمه برخیزد؟» . هنوز طفل در آغوش امام آرام نگرفته بود که حرملة بن کاهل اسدی، او را هدف قرار داد و تیری به سوی وی پرتاب کرد و گلوی او را درید، خون سرازیر شد، امام علیه السلام دستها را زیر گلوی آن طفل گرفت تا از خون پر شد؛ آنگاه خونها را به سوی آسمان پاشید و گفت:
«اَللّهُمَّ إِنْ حَبَسْتَ عَنَّا النَّصْرَ فَاجْعَلْ ذلِکَ لِما هُوَ خَیرٌ لَنا؛ بار الها! اگر در این دنیا ما (در ظاهر) بر این قوم پیروز نشدیم، بهتر از آن را روزی ما فرما»
Akbar Aghaii
هنگامی که عباس علیه السلام شهید شد امام حسین علیه السلام فرمود:
«اَلاْنَ إِنْکسَرَظَهْری وَقَلَّتْ حِیلَتی؛ اینک کمرم شکست و راه چاره بر من محدود شد»
Akbar Aghaii
ستم گران به دلخواه خود در امور کشور اسلام عمل میکنند. با هوسرانی، بدنامی و رسوایی به بار میآورند و همه اینها به خاطر آن است که به اشرار اقتدا نموده و بر خداوند جبّار جرأت کردند. در هر شهری خطیبی بر منبر دارند که به سودشان سخن میگوید، کشور در قبضه آنان است و دستشان در همه جا باز است. مردم در برابر آنان بردگانی هستند که نیروی دفاع از خود ندارند. برخی از اینها جبّار سرکش اند و بعضی با تمام نیرو بر مردم ناتوان سخت میگیرند، آنها فرمانروایی هستند که نه مبدء را میشناسند و نه معاد را!
شگفتا! ـ و چگونه در شگفت نباشم ـ در حالی که سرزمین اسلام در دست ظالمی دغل و باجگیری ستمگر و فرمانروایی بی رحم است.
Akbar Aghaii
(لُعِنَ الَّذِینَ کفَرُوا مِنْ بَنِی إِسْرَائِیلَ عَلَی لِسَانِ دَاوُودَ وَعِیسَی ابْنِ مَرْیمَ ذَلِکَ بِمَا عَصَوْا وَّکانُوا یعْتَدُونَ * کانُوا لاَ یتَنَاهَوْنَ عَنْ مُّنکرٍ فَعَلُوهُ لَبِئْسَ مَا کانُوا یفْعَلُونَ) .
«کافران بنیاسرائیل، بر زبان داود و عیسی بن مریم، لعن (و نفرین) شدند. این به خاطر آن بود که گناه کردند و تجاوز مینمودند. آنها از اعمال زشتی که انجام میدادند، یکدیگر را نهی نمیکردند؛ چه بدکاری انجام میدادند!»
Akbar Aghaii
ابن ابی الحدید معتزلی مینویسد: «به دستور معاویه خطبا در هر آبادی و بر فراز منبرها، علی علیه السلام را لعن میکردند و به او و خاندان پاکش ناسزا میگفتند»
Akbar Aghaii
«علی علیه السلام در میان همه مسلمانان نسبت به مشرکان شدیدتر و سختگیرتر بود و جمعی از فرزندان، پدران و خویشاوندان آنان را به هلاکت رساند و همین سبب کینه آنان نسبت به وی شد. این کینه در جان مشرکان قریش، پس از آنکه مسلمان شدند نیز وجود داشت... تا آنکه پس از رحلت پیامبر صلی الله علیه و آله، قریش، پیر و جوان و کودکان بنیهاشم را از دم شمشیر خود گذراندند و زنان آنان را به اسارت برده و آواره ساختند» .
parisa amraee
وقتی که امام حسین علیه السلام، روز عاشورا در برابر سپاه یزید قرار گرفت و فرمود: برای چه مرا میکشید؟ آیا حقّی را ترک کردهام؟ یا سنّتی را تغییر دادهام؟ جمعی پاسخ دادند: جنگ ما با تو به علّت بغض و کینهای است که از پدرت علی داریم؛ چرا که او در جنگ بدر و حنین اجداد ما را کشته است.
parisa amraee
خداوندا! من از تو برای پیروزی بر قریش کمک میجویم؛ چرا که آنان کسانی بودند که انواع توطئهها و نیرنگها را درباره پیامبرت در نظر داشتند، ولی از اجرای آن ناتوان ماندند و تو مانع اجرای مقاصد آنها شدی؛ سپس همه هیاهوها متوجّه من شد و توطئهها بر ضدّ من بسیج گردید. پروردگارا! حسن و حسین را حفظ فرما و تا زمانی که من زندهام امکان دستیابی و توطئه فاجران قریش را نسبت به آنان فراهم مساز و هنگامی که مرا از میان آنان برگرفتی، تو خود مراقب آنانی و تو بر هر چیز گواهی» .
parisa amraee
سوگند به آن کسی که دانه را شکافت و انسان را آفرید، آنان (معاویه و عمرو عاص و هم دستان آنان) اسلام را نپذیرفتند، بلکه در ظاهر تسلیم شده بودند و کفر را در سینه پنهان داشتند؛ امّا هنگامی که یاورانی بر ضدّ اسلام یافتند، آنچه را پنهان کرده بودند، آشکار ساختند» .
نقش امیرمؤمنان علی علیه السلام در شکست مشرکان قریش
parisa amraee
حجم
۶۷۹٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۶
تعداد صفحهها
۷۶۸ صفحه
حجم
۶۷۹٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۶
تعداد صفحهها
۷۶۸ صفحه
قیمت:
رایگان