بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب واقع نگری | صفحه ۳ | طاقچه
۳٫۸
(۱۱۲)
همهٔ غرایز غم‌انگیزتان را کنترل کنید. جهان بیش‌ازحد غم‌انگیز به‌نظر می‌رسد؛ کم‌تر به‌خاطر این مشکلات استرس داشته باشید و حواس‌تان بیش‌تر به مشکلات واقعی و راه‌حل آن‌ها باشد.
سهیل مقدم
رسانه بی‌طرف نیست و نمی‌تواند باشد؛ ما هم نباید چنین انتظاری از آن داشته باشیم.
سهیل مقدم
اگر دوست دارید بر پایهٔ یک مادهٔ شیمایی خطرناک، نتیجه بگیرید که تمام مواد شیمیایی خطرناک‌اند، آیا آماده‌اید بر پایهٔ بی‌خطربودن یک مادهٔ شیمیایی، نتیجه بگیرید همهٔ مواد شیمیایی بی‌خطرند؟
سهیل مقدم
برای این‌که این کرهٔ خاکی به ثبات مالی، صلح و منابع طبیعی حفاظت‌شده برسد، همهٔ جهان باید براساس درکی مشترک و واقعیت‌محور، همکاری و مشارکت کنند.
k.mehrabi
قورت‌دادن شمشیر همیشه نشان داده است که آن‌چه به‌ظاهر غیرممکن به‌نظر می‌رسد، ممکن است عملی باشد. این، انسان‌ها را ترغیب می‌کند به ورای بدیهیات بیندیشند.
پگاه فرهنگ مهر
درعین‌حال، وقتی با شواهد جدیدی روبه‌رو می‌شویم، همیشه باید آماده باشیم که پیش‌فرض‌های سابق خود را زیر سؤال ببریم و آن‌ها را دوباره ارزیابی کنیم و اشتباه‌مان را بپذیریم.
m.m.attarian
فعالان اجتماعی سعی کرده‌اند با گفتن این‌که همه‌چیز دارد بدتر می‌شود، آگاهی مردم را بالا ببرند. در عرصه‌هایی چون حقوق بشر، حفاظت از حیوانات، تحصیلات زنان، آگاهی‌رسانی اقلیمی، امدادرسانی پس از وقوع بلایای طبیعی و بسیاری زمینه‌های دیگر، این اتفاق افتاده و پیشرفت‌هایی حاصل شده است. این پیشرفت اغلب به‌لطف همین فعالان اجتماعی تحقق یافته است. اما شاید آن‌ها می‌توانستند به نتایج بهتری هم برسند؛ البته اگر چنین دیدگاه یگانه‌ای نداشتند، و اگر از پیشرفت‌شان آگاه‌تر بودند و می‌خواستند این موضوع را به گوش کسانی برسانند که خواهان همکاری با آن‌ها هستند.
Maang Mirzaei
تمایل غریزی شدیدی به تفکر دوتایی دارد و دلش می‌خواهد چیزها را به دو دسته‌ی متمایز تقسیم کند؛ طوری‌که چیزی جز شکافی خالی بین‌شان نباشد. ما عاشق دوتایی‌کردن چیزهاییم: خوب در برابر بد، قهرمان‌ها در برابر شرورها، کشور من در برابر سایر کشورها. تقسیم‌کردن جهان به دو قسمتِ مجزا کاری ساده و غریزی است. البته مشکل‌ساز نیز است؛ چراکه این نوع تقسیم‌بندی باعث تعارض می‌شود و ما این کار را همیشه بدون فکر انجام می‌دهیم.
جواد
معلوم است که بعضی جنبه‌های بسیار باارزش و مهمِ توسعه‌ی بشر را اصلاً نمی‌توان با اعداد، اندازه‌گیری کرد. می‌توانیم مبتلایان به بیماری را با اعداد تخمین بزنیم. می‌توانیم پیشرفت شرایط مادی زندگی را با اعداد اندازه‌گیری کنیم. اما هدف نهایی رشد اقتصادی عبارت است از آزادی فردی و فرهنگ، و این ارزش‌ها را به‌سختی می‌توان با اعداد نشان داد.
مهدیه
کشورهای پردرآمد و کشورهایی که درآمدشان متوسط است، درمجموع نودویک درصد جمعیت جهان را در خود جای داده‌اند؛ یعنی کسانی که بیش‌ترشان وارد بازارهای جهانی شده‌اند و درراستای زندگی‌ای خوب و راضی‌کننده، به پیشرفت‌های قابل‌توجهی رسیده‌اند. برای بشردوستان، این کشفی خوشحال‌کننده است، و برای تجارت جهانی، کشفی بسیار حیاتی و مهم. این یعنی پنج‌میلیارد مشتریِ بالقوه در جهان وجود دارد که در کشورهایی با درآمد متوسط، در حال بهبود وضعیت زندگی‌های‌شان هستند
فرامرز میرشکار
چرا تقسیم کشورها با دو برچسب «توسعه‌یافته» و «درحال‌توسعه» این‌قدر اشتباه است؟
فرامرز میرشکار
تا همین دویست سال پیش، هشتادوپنج درصد جمعیت جهان هنوز در سطح یک قرار داشتند، یعنی فقر مطلق.
Elahe Zamani
در دو سال گذشته
⠀⠀⠀
غریزهٔ ما می‌خواهد کسی را پیدا کنیم که مقصر بدانیم؛ اما به‌زحمت در آینه نگاه می‌کنیم.
نوید هارت
این‌که فکر کنیم دانسته‌های‌مان تاریخ انقضا ندارند و همین که چیزی را آموختیم، آن دانش همیشه برای‌مان کاربرد دارد و لازم نیست چیز تازه‌ای به آن اضافه کنیم، تفکر راحت‌طلبانه‌ای است. در علومی مانند ریاضیات، فیزیک و هنر، معمولاً این درست است. در این موارد، چیزهایی که ما در مدرسه یاد گرفتیم (۴=۲+۲) هنوز هم صحت دارد و به‌کارمان می‌آید. اما در علوم‌اجتماعی حتی پایه‌ای‌ترین و ساده‌ترین دانش‌ها هم به‌سرعت از رده خارج می‌شوند. مثل شیر و سبزیجات، باید مدام تازهٔ آن‌ها را نگه دارید؛ چراکه همه‌چیز در حال تغییر است.
نوید هارت
ارزش‌های منسوخی که این روزها در بسیاری از کشورهای آسیایی و آفریقایی دیده می‌شود، نه ارزش‌های آسیایی‌اند و نه ارزش‌های آفریقایی. نه ارزش‌های اسلامی‌اند و نه ارزش‌های شرقی. آن‌ها صرفاً ارزش‌های مردسالارانه‌ای هستند که شصت سال پیش در سوئد نیز وجود داشت و با پیشرفت‌های اقتصادی و اجتماعی، از بین می‌روند؛ همان‌طور که در سوئد از بین رفتند. این فرهنگ‌ها تغییرناپذیر نیستند.
نوید هارت
روند کاهش خشونت صرفاً دستاوردی مثل بقیهٔ دستاوردها نیست؛ بلکه زیباترین روند موجود است. گسترش صلح در دهه‌های گذشته است که تمام پیشرفت‌های دیگر را ممکن کرده است. اگر می‌خواهیم به اهداف عالی خود، مانند همکاری برای رسیدن به آینده‌ای پایدار برسیم، باید از این موهبت ظریف و شکننده مراقبت کنیم. بدون صلح جهانی باید تمام پیشرفت‌های دیگرِ جهان را فراموش کرد.
نوید هارت
خواهید توانست جهان‌بینی فوق‌دراماتیک‌تان را با جهان‌بینی واقعیت‌محور جایگزین کنید. خواهید توانست بدون این‌که از احساسات و دل‌تان کمک بگیرید، به درک درستی از جهان دست یابید.
فائزه قائمی
خطای دید در چشم‌های ما اتفاق نمی‌افتد؛ در مغزهای‌مان رخ می‌دهد.
Anahita
جهان را نمی‌توان بدون اعداد درک کرد و در مقابل، این درک تنها ازطریق اعداد به‌دست نمی‌آید. کشورها را نمی‌توان بدون حکومت اداره کرد؛ اما حکومت نیز نمی‌تواند تمام مشکلات را حل کند. نه بخش خصوصی همیشه پاسخ صحیح است و نه بخش دولتی. هیچ راه‌حل یگانه‌ای در جامعه‌ای خوب، نمی‌تواند هر جنبهٔ دیگری از توسعهٔ آن‌را پیش ببرد. پاسخ این سؤال، یا این یا آن نیست؛ هر دو مورد است و مسئله موردبه‌مورد فرق می‌کند
کاربر ۳۱۸۱۸۴۲

حجم

۱٫۹ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۲۸۹ صفحه

حجم

۱٫۹ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۲۸۹ صفحه

قیمت:
۷۰,۰۰۰
۲۱,۰۰۰
۷۰%
تومان