بریدههایی از کتاب چگونه یک نماز خوب بخوانیم؟
۴٫۶
(۱۸۹۹)
میدانید سرانجامِ کسانی که ادب ندارند و هر کاری دلشان بخواهد انجام میدهند، چه میشود؟ وضع این افراد به جایی میرسد که دیگر از هیچ چیزی لذت نمیبرند.
0_0
برای اینکه مؤدب بشوی، باید کمی به خودت ضدّ حال بزنی. اساس کار بر این است که نماز حال تو را بگیرد، پس تسلیم باش!»
0_0
به آنها یاد بدهید برای اینکه انسان رفتاری را انجام دهد، همیشه نباید پای دلش را وسط بکشد. به بچههای ما این را یاد بدهید که گفتن «دلم میخواهد» چقدر زشت است. مگر آدم هر کاری دلش میخواهد باید انجام دهد؟!
0_0
آن کسی با ادب است که در بدترین شرایط هم قشنگ برخورد میکند.
0_0
مؤمن خصلتش این گونه است که «بُشْرُهُ فِی وَجْهِهِ وَ حُزْنُهُ فِی قَلْبِه» یعنی غم و غصهاش در دلش است، و لبخند روی لبهایش است. چرا؟ چون ادب اقتضا میکند.
0_0
آدم مؤدب به حوصلۀ خودش نگاه نمیکند. آدم مؤدب خسته هم که باشد، جلوی بزرگتر پایش را دراز نمیکند. آدم مؤدب ناراحت هم که باشد، لبخندش را فراموش نمیکند. آدم مؤدب به خودش نگاه نمیکند، به دیگران نگاه میکند
0_0
میگویند هیچ کس خمیازۀ حضرت امام (ره) را ندید.
0_0
به محض اینکه عظمت خدا در دلمان نشست، چشمههای محبتش هم باز میشود.
0_0
بناست ما از خدا حساب ببریم، و یکی از مقدماتش این است که مو به مو احکام و آداب نماز را رعایت کنیم. اگر سرِ نماز نسبت به این مسأله توجه و مراقبت داشته باشیم، کمکم عظمت خدا در دلمان مینشیند.
0_0
گویا نماز چیزی جز القاء کبریائی خدا در دل انسان نیست.
0_0
گویا نماز چیزی جز القاء کبریائی خدا در دل انسان نیست.
0_0
گویا نماز چیزی جز القاء کبریائی خدا در دل انسان نیست.
0_0
احکام واجب نماز طوری طراحی شده است که با تکرار چندبارۀ آن در هر روز، دو مفهوم کلیدی، یعنی «بزرگی و عظمت خدا» و «حقارت انسان در برابر خدا» را به انسان القاء میکند.
0_0
کارکرد ساده اما بسیار مهم نماز رفع همین مانع یعنی تکبر انسان است.
0_0
همترین مانع برای برقراری ارتباط انسان با پروردگارش، تصور اشتباهی است که از خودش، نسبت به خدا دارد. مرکز این تصور اشتباه هم «خودبزرگبینی» انسان است
0_0
امیرالمؤمنین (ع) دربارۀ متقین میفرماید: «عَظُمَ الْخَالِقُ فِی أَنْفُسِهِمْ فَصَغُرَ مَا دُونَهُ فِی أَعْینِهِم؛ خدا در جانهایشان عظمت پیدا کرد، و به همین خاطر هر چیزی غیر از خدا، در چشمهایشان خرد و حقیر شد.»
0_0
طبیعتاً تکراری بودن نماز، لذتش را از بین میبرد. خدا خواسته است که تو در جریان سختیها و تلخیهای این امر تکراری، آدم شوی، رشد کنی و بالا بروی.
Hassan hamidi ghamar
عبادتی که هر روز، و روزی پنج مرتبه انسان باید انجام دهد، معلوم است که لازمه این عبادت اصلاً این نیست که حتماً سر آن عبادت، گریه کنیم. اگر لازم بود هر وقت که نماز میخوانی حتماً گریه کنی، خدا میفرمود «هر موقع حال داشتی نماز بخوان.» اما اتفاقاً خداوند متعال دستور نماز را به گونهای صادر کرده که حال ما را هم بگیرد! یعنی مواقعی که برای ما سخت هم هست مجبوریم نماز بخوانیم. لذا نماز خوب خواندن، برای امثال ما که در ابتدای راه هستیم، اصلاً به معنای لذت بردن از نماز نیست
Hassan hamidi ghamar
اگر خداوند میخواست، خودش میتوانست نماز را برای همۀ آدمها شیرین و لذتبخش قرار دهد تا همه جذب نماز شوند. امّا اتفاقاً خدا حال آدمها را با نماز گرفته است و البته این کار خدا هم مانند تمام کارهایش حکیمانه است.
Hassan hamidi ghamar
حاج آقا! چه جوری از نماز لذت ببرم؟
ـ بنا نیست تو از نماز لذت ببری، بناست تو خوب نماز بخوانی تا خدا از نماز تو لذت ببرد و خوشش بیاید. بعد که خوشش آمد، ممکن است انشاءالله با تو رفیق شود و تو را بغل بگیرد و کمکم همه چیز درست شود و لذت هم ببری.
Hassan hamidi ghamar
حجم
۱۲۸٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۲۲۰ صفحه
حجم
۱۲۸٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۲۲۰ صفحه
قیمت:
۲۷,۰۰۰
۱۳,۵۰۰۵۰%
تومان