بریدههایی از کتاب صلح کردند که جنگ بماند (جلد اول)
نویسنده:دیوید فرامکین
مترجم:داود حیدری، مفید علیزاده
انتشارات:انتشارات دنیای اقتصاد تابان
امتیاز:
۴.۲از ۲۹ رأی
۴٫۲
(۲۹)
وینستون چرچیل با شروع جنگ در مدت زمان کوتاهی، به قهرمان ملی بریتانیا تبدیل شد.
1984
اسکوئیت که تقریبا همانند همه میپنداشت جنگ ظرف مدت چند ماه به پایان خواهد رسید، جایگزینی برای کیچنر بهعنوان عامل و فرماندار بریتانیا در مصر انتخاب نکرد. او فکر میکرد که فیلدمارشال به زودی بر سر منصب خود بازخواهد گشت
fatemeh
میزان حاکمیت مذهب بر زندگی روزمره در خاورمیانه چیزی بود که توجه بازدیدکنندگان اروپایی قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم را به خود جلب کرد، زیرا قرنها بود که مذهب چنین نقشی را در اروپا ایفا نمیکرد. در واقع، مردم اروپا بیشتر برای مشاهده گذشته به خاورمیانه سفر میکردند. آنها برای دیدن اماکنی که در انجیل به آنها اشاره شده بود یا ویرانههای حفاریشده جهان باستان یا چادرنشینهایی که مانند عصر حضرت ابراهیم (ع) زندگی میکردند، به خاورمیانه میآمدند.
fatemeh
تصرف سرزمینهای دیگر تنها شیوهای بود که آنها برای کسب ثروت بیشتر بدان متوسل میشدند. در قرون شانزده و هفده که کشورگشاییها و پیروزیها به شکست و عقبنشینی انجامید، امپراتوری عثمانی نیز علت وجودی خود را از دست داد.
fatemeh
امپراتوری عثمانی از سواحل خلیج فارس تا رودخانه دانوب دامن گستراند و تنها در پشت دروازههای وین بود که ارتش این امپراتوری متوقف شد. زمانی که جمعیت بریتانیا شاید به ۴ میلیون نفر میرسید، این امپراتوری حدود ۳۰ تا ۵۰ میلیون نفر جمعیت داشت و بیش از ۲۰ ملیت مختلف را در بر میگرفت.
fatemeh
در سال ۱۹۱۳ - آخرین تاریخی که آمار مربوطه وجود داشته است- تنها یک درصد از یهودیان جهان پایبندی خود به صهیونیسم را اعلام کرده بودند.
Husayn Parvarde
سرهنگ هاوس در پیشگویی درباره نقشه تقسیم خاورمیانه اظهار داشت: «این اقدام بسیار نامطلوب است و من این موضوع را به بالفور گفتهام. آنها با این کار منطقه را بستری برای جنگهای آینده خواهند کرد.»
Husayn Parvarde
سیاستمداران از هر طیفی از اینکه مردم پتروگراد به چه آسانی دولت را ساقط کردند، شگفتزده شدند. به نوشته یکی از مورخان برجسته این وقایع، «احزاب انقلابی هیچ نقش مستقیمی در پیروزی انقلاب نداشتند. آنها انتظار آن را نداشتند ...».
Husayn Parvarde
افرادی که مسئولیت دولت، امور مالی و صنعتی روسیه را بر عهده داشتند نشان دادند که در مسیر فاجعهبار مشارکت روسیه در جنگ اروپا، منافع آنها از منافع توده مردم روسیه جداست.
Husayn Parvarde
پیامدهای اعمال محدودیت از سوی ترکیه در داردانل موجب شد که نبود حس میهنپرستی در برخی از عناصر طبقات حکومتی و ناتوانی در برخی دیگر از آنها پدیدار شود.
Husayn Parvarde
مشاهدات آنها به این حقیقت متناقض اشاره میکند که موفقیتهای نظامی روسیه در قفقاز چندان اهمیت نداشت و جنگ واقعی بهصورت مبارزهای برای بقای اقتصادی و اجتماعی در جریان بود.
Husayn Parvarde
تنها به آن علت از قافله پیشرفت عقب ماندهاند که قدرت سازماندهی ضعیفی دارند و از ظرفیت انجام کارهای گروهی برخوردار نیستند. گونههای حکومتی آنها ناقص و سست و متاثر از روحیه ناشکیبایی است ...
Husayn Parvarde
سرنوشت خاورمیانه بعد از دوره عثمانی در دست یک یا چند قدرت اروپایی قرار خواهد گرفت. در نتیجه، آن چیزی که رهبران بریتانیایی در سال ۱۹۱۴ به روشنی پیشبینی میکردند، وجود این نکته بود که ورود عثمانی به جنگ نخستین گام در مسیر بازتولید خاورمیانه - و در واقع ایجاد خاورمیانه نوین - خواهد بود.
Husayn Parvarde
سرنوشت خاورمیانه بعد از دوره عثمانی در دست یک یا چند قدرت اروپایی قرار خواهد گرفت.
Husayn Parvarde
هیچ انسانی نقشی به اهمیت و تعیینکنندگی - گاهی ناخواسته - وینستون چرچیل در پیدایش خاورمیانهای که امروز با آن زندگی میکنیم نداشته است.
Husayn Parvarde
خاورمیانه اگرچه برای دیپلماتها و سیاستمداران غربی قرن نوزدهم جولانگاهی بسیار مهم برای رقابت در «بازی بزرگ» تلقی میشد، ولی در سالهای نخست قرن بیستم که به نظر میرسید این رقابتها به پایان رسیدهاند، اهمیت خود را از دست داد و به حاشیه رانده شد. خاورمیانه به مردابی سیاسی تبدیل شده بود و چنین تصور میشد که قدرتهای اروپایی روزی کنترل این منطقه را به دست خواهند گرفت. ولی هیچ احساس فوریتی برای این امر احساس نمیشد.
Husayn Parvarde
این تصوری رایج به شمار میرفت که مردم اروپا همچنان و در خلال دوران طولانی و تا آنجا که چشم عقل توان دیدن آن را دارد، نقش برتر را در امور جهانی ایفا خواهند کرد. همچنین تصور این مساله معمول بود که مردم اروپا با انجام بخش اعظم آنچه که طبق باور بسیاری، ماموریت تاریخی غرب - در شکل دادن به سرنوشت سیاسی مردم جهان - تلقی میشد، در نهایت قادر به انجام این ماموریت خواهند بود. مهمترین حوزه در میان مناطقی که باید مورد توجه قرار میگرفت، منطقه خاورمیانه بود که از معدود مناطق باقی مانده بر روی سیاره به شمار میرفت که در تصور اروپاییان، هنوز از نظر اجتماعی، فرهنگی و سیاسی از نو ساخته نشده بود.
Husayn Parvarde
تمدن، که ریشههای آن به هزاران سال پیش و به درون نظامهای پادشاهی خاورمیانه که مدتها پیش با خاک یکسان شدند در نهایت به اوجگیری و برتری جهانی مردم اروپا، آرمانها و سبک زندگی آنها انجامیده است.
Husayn Parvarde
این دورهای بود که اروپاییها به واقع معتقد بودند ملیگرایی عرب و یهود میتوانند متحدان طبیعی یکدیگر باشند، زیرا فرانسویها و نه اعراب، دشمنان خطرناک جنبش صهیونیست به شمار میرفتند و نفت عامل مهمی در سیاست خاورمیانه محسوب نمیشد. ولی در سال ۱۹۲۲ گزینهها محدودتر و روند مسائل مشخصتر شد. خاورمیانه مسیری را شروع کرده بود که به جنگهای بیپایان (از جمله میان اسرائیل و همسایگانش و میان ستیزهجویان رقیب در لبنان) و اقدامات فزاینده تروریستی (هواپیماربایی، ترور و کشتارهای جمعی گاهوبیگاه) منتهی میشد و مشخصه زندگی بینالمللی دهههای ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ میلادی بود.
Husayn Parvarde
قدرتهای اروپایی در آن دوران معتقد بودند که میتوانند بنیادهای سیاسی موجود در آسیای مسلمان را تغییر دهند و در این تلاش خود، یک نظام حکومتی ساختگی را در خاورمیانه پیاده کردند که آن را به منطقهای متشکل از کشورهایی تبدیل کرد که حتی امروزه نیز نتوانستهاند به یک ملت تبدیل شوند.
Husayn Parvarde
حجم
۴۶۹٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۴۶۴ صفحه
حجم
۴۶۹٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۴۶۴ صفحه
قیمت:
۳۰,۰۰۰
تومان