بریدههایی از کتاب مانیفست یک فمینیست در پانزده پیشنهاد
نویسنده:چیماماندا انگوزی آدیشی
مترجم:فاطمه باغستانی
انتشارات:کتاب کوله پشتی
دستهبندی:
امتیاز:
۴.۲از ۴۱۲ رأی
۴٫۲
(۴۱۲)
اما حقیقتی تلخ وجود دارد: دنیای ما پر از مردان و زنانی است که زنان قدرتمند را دوست ندارند. انگار همگی شرطی شدهایم که قدرت را با مردانگی پیوند دهیم، بهطوریکه زن قدرتمند را یک پدیدهٔ غیرطبیعی بدانیم و وقتی میشنویم که زنی قدرتمند است، او را بازجویی میکنیم. میپرسیم: «آیا او متواضع است؟ آیا لبخند میزند؟ گستاخ نیست؟ به خانه و زندگیاش نیز میرسد؟» این سؤالها را هرگز در مورد مردهای قدرتمند نمیپرسیم و این نشان میدهد که اینهمه شگفتی و ناراحتی ربطی به قدرت داشتن آن زن ندارد، بلکه به زن بودن او وابسته است. همواره زنان قدرتمند را افراطیتر از مردان قدرتمند قضاوت میکنیم و این حاصل همان فمینیسمگرایی مشروط است.
mojgan
یکی از طرفداران فمینیسم مشروط یک بار به من گفت: «اینکه جامعه توقع دارد مرد از زن خواستگاری کند، نشانهٔ قدرت زن است، زیرا تنها کسی که باید بله بگوید تا ازدواجی صورت گیرد، اوست.» اجازه بده نظرم را راحت بگویم. از دیدگاه من قدرت دست کسی است که درخواستش را مطرح میکند. با تمام وجود برای دخترت دنیایی آرزو میکنم که در آن زنان و مردان هر دو امکان درخواست کردن داشته باشند؛ دنیایی که در آن ارتباط بین زن و مرد سرشار از آرامش و شادی باشد.
Samaneh
به او بیاموز که معیارها و استانداردهایش فقط مختص خودش هستند و به فرد دیگری تعلق ندارند. این تنها شکل فروتنی است: درک این حقیقت که تفاوت امری طبیعی است.
Hoda
«هرگز برای کار کردن از کسی عذرخواهی نکن. تو آنچه انجام میدهی دوست داری و دوست داشتنِ آنچه انجام میدهی، بزرگترین هدیه برای فرزندت است.»
zahra
مردانی هستند که فقط زمانی با زنها همدلی میکنند که آنها را جای خواهر، مادر یا دختر خود میگذارند و هرگز نمیتوانند زنان را بهعنوان انسانهایی با حقوق مساوی در نظر گیرند. به دخترت یاد بده که آنها را به چالش بکشد. آنان همان مردانی هستند که وقتی در مورد تجاوز صحبت میشود، میگویند: «اگر خواهر، همسر یا دختر خودش بود،...» اما اگر مردی قربانی رویدادی باشد دیگر نیازی نمیبینند او را برادر یا پسر خود فرض کنند تا با او همدل شوند.
بهار
به او نشان بده که نیازی ندارد همه دوستش داشته باشند. به او بگو که اگر کسی او را دوست نداشت، حتماً شخص دیگری پیدا میشود که او را دوست داشته باشد. به او بیاموز که یک شیء نیست که دوست داشته یا دوست نداشته شود، بلکه هویتی است که خود میتواند دوست داشته باشد یا دوست نداشته باشد. اگر شکایت کرد که چرا فلان خواستگار او را پس زده است، به او یادآوری کن که میتواند چنین افرادی را دوست نداشته باشد.
بهار
پس به جای اینکه به دخترت یاد بدهی که دوستداشتنی باشد، به او یاد بده که صادق و مهربان باشد. یاد بده که شجاع باشد؛ او را ترغیب کن که افکارش را به زبان بیاورد، حقایق وجودیاش را بیرون بریزد و وقتی اینگونه شد، او را مدح و ستایش کن.
بهار
«از تفاوتها برایش بگو.» تفاوتها را امری عادی برایش جلوه بده. به او یاد بده که هرگز ارزش را با تفاوت پیوند ندهد. به او یاد بده که ما همه انسان هستیم و قرار نیست مثل هم باشیم؛ زیرا تفاوت، حقیقت دنیای ماست و با آموزش تفاوتها، به او ابزار لازم برای لذت از زندگی در دنیایی متنوع و گوناگون را بده.
او باید بداند و بفهمد که انسانها مسیرهای متفاوتی را برمیگزینند و تا زمانی که این مسیرها به کسی صدمه نمیزنند، باید به آنها احترام گذاشت.
Homa Sh
این کافی نیست که به او بگویی دختری میخواهی که همهچیز را به تو بگوید؛ باید خودت کودکانه صحبت کردن را بیاموزی. منظورم این است که باید با او همکلام شوی و به زبان او حرف بزنی
Homa Sh
هرگز ظاهر دخترت را به اخلاق ربط نده. به جای آنکه انتخاب لباس را به اخلاق و منش او ربط بدهی، به سلیقه و جذابیت او مرتبط بدان. اگر در مورد لباسی که او انتخاب کرده است به توافق نرسیدید، هرگز مانند مادرت رفتار نکن و به او نگو که وقتی این لباس را بپوشی شبیه زنان بدکاره میشوی. کافی است بگویی این لباس، مانند آن یکی، تو را زیبا نمیکند. این لباس خیلی به تو نمیآید، یا بهسادگی، این لباس از نظر من زیبا نیست، اما هرگز نگو پوشیدن این لباس غیراخلاقی است.
Homa Sh
اگر دخترت از آرایش خوشش آمد، به او اجازه بده خودش را بیاراید. اگر مد را دوست داشت، به او اجازه بده لباسهای مد روز بپوشد، اما اگر هیچیک از این دو را دوست نداشت، چیزی به او تحمیل نکن. تصور نکن که پرورش عقاید فمینیستی در او به معنای پسزدن زنانگیهایش است. فمینیسم هیچ منافاتی با زنانگی ندارد، اما تعصبهای زنگریزانه چنین منافاتی را تزریق میکنند.
Homa Sh
همیشه به دخترها یاد میدهیم که دوستداشتنی باشند، خوب باشند و در یک کلام قلابی باشند، ولی به پسرها چنین چیزهایی را نمیآموزیم؛ این خطرناک است. بسیاری از متجاوزان جنسی روی همین مسئله تکیه میکنند. بسیاری از دختران ما پس از آنکه به آنها تجاوز میشود، ساکت میمانند، زیرا میخواهند خوب و دوستداشتنی باقی بمانند.
Homa Sh
دختران بهعنوان زنانی بزرگ میشوند که ذهن آنها از پیش درگیر ازدواج شده است. پسران بهعنوان مردانی بزرگ میشوند که اندیشهٔ ازدواج را در سر ندارند. همان زنان با همین مردان ازدواج میکنند. رابطه از همان روز اول نامتوازن است، زیرا یکی از آنها بیش از دیگری به این پیوند جدید اهمیت میدهد. حال آیا جای تعجب دارد که در بیشتر ازدواجها زنان بیش از مردان ایثار میکنند؟
Homa Sh
به او بگو: «شاید تو روغن هستهٔ خرما دوست داشته باشی، اما دیگران دوست نداشته باشند.»
او خواهد پرسید: «چرا؟»
به او بگو: «دلیلش مهم نیست. مهم این است که هر کس روش خودش را دارد.»
محمدحسین موسوی
این تنها شکل فروتنی است: درک این حقیقت که تفاوت امری طبیعی است.
به او یاد بده که برخی افراد به مسجد میروند و برخی به کلیسا و دیگران برای پرستش خداوند به مکانهایی دیگر و البته خیلیها هستند که خدا را نمیپرستند و این روش زندگی آنهاست.
محمدحسین موسوی
به او یاد بده که هرگز تجربهها و معیارهای خود را جهانی نکند. به او بیاموز که معیارها و استانداردهایش فقط مختص خودش هستند و به فرد دیگری تعلق ندارند.
محمدحسین موسوی
انسانها مسیرهای متفاوتی را برمیگزینند و تا زمانی که این مسیرها به کسی صدمه نمیزنند، باید به آنها احترام گذاشت.
محمدحسین موسوی
اینکه زنی ادعا کند فمینیست نیست، لزوماً فمینیسم را زیر سؤال نمیبرد و فقط به ما نشان میدهد که همانطور که تمام مردان ضدزن نیستند، تمام زنان نیز میتوانند فمینیسم نباشند.
محمدحسین موسوی
در یک رابطهٔ سالم، هر دو نفر اگر توان تأمین معاش داشته باشند، باید همکاری کنند.
محمدحسین موسوی
داشتن چنین نگرشی به این معناست که ایدههای آسیبزنندهٔ دیگری نیز در راهاند. به او یاد بده که در صورت نیاز، در تأمین معاش به همسرش کمک کند.
محمدحسین موسوی
حجم
۴۴٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۵۶ صفحه
حجم
۴۴٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۵۶ صفحه
قیمت:
۱۹,۵۰۰
۱۳,۶۵۰۳۰%
تومان