بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب گزینه ب | صفحه ۷ | طاقچه
تصویر جلد کتاب گزینه ب

بریده‌هایی از کتاب گزینه ب

۴٫۱
(۶۰)
سلیگمن، بعد از دهه‌ها مطالعه در مورد نحوهٔ مقابلهٔ مردم با شکست‌ها، متوجه شد که سه عامل باعث می‌شوند بهبود راه به جایی نبرد: (۲) ۱.شخصی‌سازی: این باور که ما مقصریم. ۲.فراگیر بودن: این باور که اتفاق ناگوار تمام جنبه‌ها و حوزه‌های دیگر زندگی‌مان را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد. ۳.تداوم: اعتقاد به اینکه پس‌لرزه‌های این رویداد برای همیشه باقی خواهند ماند.
moji
۲.فراگیر بودن: این باور که اتفاق ناگوار تمام جنبه‌ها و حوزه‌های دیگر زندگی‌مان را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد. ۳.تداوم: اعتقاد به اینکه پس‌لرزه‌های این رویداد برای همیشه باقی خواهند ماند.
moji
ما به همان شکلی که اتفاقات منفی را پردازش می‌کنیم بذر تاب‌آوری را در وجودمان می‌کاریم. دکترِ روان‌شناس، مارتین سلیگمن، بعد از دهه‌ها مطالعه در مورد نحوهٔ مقابلهٔ مردم با شکست‌ها، متوجه شد که سه عامل باعث می‌شوند بهبود راه به جایی نبرد: (۲) ۱.شخصی‌سازی: این باور که ما مقصریم.
moji
خاخام نات ازری که مراسم تشییع پیکر دیو را انجام داده بود به من گفت: «سختی‌ها را بپذیر و آن را به نفع خودت به‌صورت مثبت تغییر بده.» توصیهٔ خیلی خوبی بود. سال‌ها قبل متوجه شده بودم زمانی که ناراحت یا غمگینم موضوعات فرعی باعث می‌شوند ناراحتی‌ام چند برابر شود. وقتی ناراحت بودم، از ناراحتی خودم و دیدن خودم در آن وضعیت هم ناراحت می‌شدم. سی. اس. لوئیس در مورد "سایهٔ بدبختی"(۱۸) مطالبی نوشته است. او می‌گوید: «سایهٔ بدبختی واقعیتی است که شما نه‌تنها رنج می‌برید، بلکه مجبورید در مورد واقعیتی که باعث رنجتان شده است نیز فکر کنید.»
moji
اولین اصل بودیسم این است که تمام زندگی با رنج و درد در هم تنیده است. پیری، بیماری و از دست دادن اجتناب‌ناپذیرند. زندگی لحظات شاد هم دارد اما با وجود تلاش‌های بی‌وقفه‌مان برای ماندگار کردن آن لحظات، یک روز همهٔ این لحظات هم از بین خواهند رفت
moji
برخورد و مقابله با غم و اندوه مثل کسب توانایی جسمی است؛ هر چه بیشتر ورزش و بیشتر تمرین کنید همین‌طور ضربان قلبتان بهبود یافته و بهتر خواهد شد و گاهی در طول این فعالیت جسمانی شدید، متوجه نیرو و قدرتی در خود می‌شوید که فکر می‌کردید آن را ندارید.
moji
تاب‌آوری از اعماق درون ما و از حمایت‌های بیرونی نشئت می‌گیرد. تاب‌آوری از قدردانی ما نسبت به خوبی‌های زندگی‌مان و پذیرفتن سختی‌ها نشئت می‌گیرد؛ از بررسی اینکه ما چگونه اندوهمان را پردازش می‌کنیم و پذیرش آن اندوه
moji
من نمی‌توانم آن‌ها را درک کنم. چطور می‌شود تو در وضعیتی دشوار و سخت باشی و آن‌ها هیچ سؤالی از تو نپرسند. این‌جور وقت‌ها، حس نامرئی بودن به من دست می‌دهد؛ انگار روبه‌روی کسی ایستاده‌ام یا از جلویش رد شده‌ام و او مرا ندیده و به حسابم نیاورده است. اگر کسی به وضعیتمان اهمیت ندهد، ممکن است با خودمان بگوییم: «چی شده؟ چه اتفاقی افتاده؟» اصولاً اگر مچ پایتان آسیب ببیند، هر کسی که جلوی راهتان سبز شود در مورد مچ پایتان خواهد پرسید، ولی اگر زندگی‌تان متلاشی شده باشد کسی سؤالی نمی‌پرسد.
moji
اجتناب از ابراز احساسات با محافظت از احساسات یکی نیست.
moji
اولین اصل بودیسم این است که تمام زندگی با رنج و درد در هم تنیده است
مهدی رفیعی
وقتی موج‌های اضطراب و نگرانی به زندگیم ضربه می‌زند چگونه درست نفس بکشم و کم نیاورم و می‌گفت تا شش شماره نفس بکش و بعد برای شش ثانیه نفست را نگه دار و بعد با شش شماره بازدم را انجام بده.
مهدی رفیعی
سلیگمن به این نتیجه رسیده بود کلماتی مانند «هرگز» و «همیشه» نشانه‌های تداوم و استمرار هستند. همانطور که من باید «متاسفم، معذرت می‌خواهم» را از دایره لغاتم خارج می‌کردم، سعی کردم کلمات «هرگز» و «همیشه» را هم حذف کنم و آنها را با «گاهی اوقات» و «اخیرا» جایگزین کنم.
مهدی رفیعی
این پیش‌بینی‌های ترسناکم مرا به یک نتیجه رساند. وقتی از موضوعی رنج می‌بریم به طور مداوم در موردش پیش‌بینی می‌کنیم. مطالعات «پیش‌بینی عاطفی» (یعنی پیش‌بینی چگونگی احساساتمان در آینده) نشانگر این است که ما در مورد تاثیراتِ رویدادهای منفی زندگی‌مان، اغراق می‌کنیم
مهدی رفیعی
دو نوع پاسخ عاطفی نسبت به درد و رنج دیگران وجود دارد: یکی «همدلی» که به ما انگیزه کمک کردن می‌دهد و دیگری «پریشانی» که ما را از این کار باز می‌دارد.
Samane Ashrafi
«می‌بینم، می‌بینم که درد می‌کشی و حال تو برایم مهم است».
Samane Ashrafi
یاد دوستی افتادم که سرطانش پیشرفته بود. یادم می‌آید او به من می‌گفت بدترین چیزی که مردم می‌توانند بگویند این است «همه چی درست می‌شه». او می‌گفت با خودم می‌گفتم «یعنی چی؟ چطور درست میشه؟ نمی فهمین که من ممکنه بمیرم؟!»
Samane Ashrafi
متوجه شدم برخورد و مقابله با غم و اندوه مثل کسب توانایی جسمی بود یعنی هر چه بیشتر ورزش کنی و بیشتر تمرین کنی همین طور ضربان قلبت بهبود یافته و بهتر خواهد شد و گاهی در طول این فعالیت جسمانی شدید متوجه نیرو و قدرتی در خود می‌شوید که فکر می‌کردید ندارید.
Samane Ashrafi
اولین اصل بودیسم این است که تمام زندگی با رنج و درد در هم تنیده است. پیری، بیماری و از دست دادن اجتناب‌ناپذیر است. در حالی که زندگی لحظات شاد هم دارد، با وجود تلاش‌های بی‌وقفه‌مان برای ماندگار کردن آن لحظات، یک روز همه این لحظات هم از بین خواهد رفت.
Samane Ashrafi
همانطور که بدن دارای سیستم ایمنی فیزیولوژیکی است، مغز نیز دارای یک سیستم ایمنی روانی است. زمانی که چیزی اشتباه پیش می‌رود، ما به طور غریزی زمام مکانیسم‌های دفاعی را به دست می‌گیریم.
Samane Ashrafi
دکتر روانشناس مارتین سلیگمان، بعد از دهه‌ها مطالعه در مورد اینکه چگونه مردم با شکست‌ها مقابله می‌کنند، متوجه شد که سه P باعث می‌شود ریکاوری و بازیابی راه به جایی نبرد: ۱)شخصی سازی (Personalization): این باور که ما مقصر هستیم. ۲) فراگیر بودن (Pervasiveness): این باور که اتفاق ناگوار تمام جنبه‌ها و حوزه‌های دیگر زندگی مان را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد. ۳)تداوم (Permanence): اعتقاد به این که پس لرزه‌های این رویداد برای همیشه باقی خواهد ماند.
راه روشن

حجم

۳۸۶٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۱

تعداد صفحه‌ها

۱۸۴ صفحه

حجم

۳۸۶٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۱

تعداد صفحه‌ها

۱۸۴ صفحه

قیمت:
۳۹,۰۰۰
۱۱,۷۰۰
۷۰%
تومان