بریدههایی از کتاب شناخت اختلالات شخصیتی قبل و بعد از ازدواج
نویسنده:براد جانسون، کلی موری
مترجم:سیده فاطمه موسوی
انتشارات:انتشارات ما و شما
دستهبندی:
امتیاز:
۴.۱از ۴۳ رأی
۴٫۱
(۴۳)
تقویت رفتارهایی که مورد پسند ماست همیشه تأثیر گذارتر از نکوهش رفتارهای ناپسند است
ka'mya'b
حرمت نفس پایین و وابسته بودن ارتباط تنگاتنگی با هم دارند. اگر در روابط خود با دیگران عزت نفس بسیار کمی داشته باشیم، احساس نیاز به جلب رضایت دیگران در ما به مراتب بیشتر خواهد شد. حتی اگر لازمۀ ماندن در این رابطهها چشمپوشی از نیازها، آرزوها و حقوق خودمان باشد.
ka'mya'b
اگرچه نتیجۀ سالها تحقیق نشان میدهد تضادها میتوانند جذب یکدیگر شوند اما در نهایت با افرادی سازگاری بهتری پیدا میکنیم که از لحاظ شخصیتی با ما هماهنگ باشند.
ka'mya'b
کودکی که احساس طرد شدن میکند بسیار مستعد آسیبهای شخصیتی در دوران بزرگسالی است.
ka'mya'b
خواستن آنچه که نمیتوان داشت و جذب شدن به سمت چیزی که داشتنش تلاش زیادی را میطلبد، جزئی از طبیعت انسانهاست.
|قافیه باران|
در دنیای شخص پارانوئید ترس و عدم اعتماد به همه چیز و همه کس حرف اول را میزند. به نظر چنین شخصی حقیقتاً نمیتوان به کسی اعتماد کرد و همۀ انسانها نیات پلیدی در سر داشته و قصد ضربه زدن به او را دارند. میتوان گفت تنها یک قانون فکری در زندگی او حکمرانی میکند «به هیچ کس اعتماد نکن» قابلیت اعتماد کردن به دیگران در برهههایی از روند رشد این افراد نابود شده است.
ka'mya'b
زندگی کوتاهتر از آن است که بخواهیم بیشتر وقت خود را صرف غصه خوردن و دست و پنجه نرم کردن با مشکلات کنیم.
ka'mya'b
سخت است کسی را دوست داشته باشی که دائماً با همه سر جنگ و ناسازگاری دارد و شما را تهدید به اقامۀ دعوا کرده و از تاوان پس دادن برای گناهی که مرتکب نشدهاید میترساند در حقیقت نزدیکی عاطفی به شخصیت پارانوئید بسیار دشوار است. او محبت و اشتیاقش را به راحتی به شما نشان نمیدهد. خود را به هیچ رابطهای وابسته نمیکند و هیچگاه احساسی برخورد نمیکند.
ka'mya'b
اشخاص شکاک (که اصطلاح علمی آن پارانوئید است) میتوانند خطرناک باشند. اگر جسماً به ما صدمه نزنند، قادرند ضربههای روحی شدیدی به ما وارد کنند.
ka'mya'b
بسیاری از آسیبهای شخصیتی در تجربیات دوران کودکی افراد ریشه دارد که با سوء رفتارهایی از این قبیل مشخص میشوند؛ بیمهری و بیتوجهی والدین، تعارض، سوء استفادۀ احساسی و یا رفتارهای مشکل داری که توسط بزرگترها برای کودک الگو میشود.
ka'mya'b
ترجیح میدهند دوستان کمی داشته باشند تا اینکه در یک گروه اجتماعی بزرگ حضور پیدا کنند. آخر هفتهها مایل هستند در خانه بمانند و به تماشای تلویزیون مشغول شوند و این کار را به تفریح در بیرون از خانه و یا مهمانی رفتن ترجیح میدهند. آنها به دنبال پیشرفت کاری نیستند و علاقهای به حضور در پروژههای گروهی و یا انجمنهای مختلف اجتماعی ندارند. دوباره به این میرسیم که الگوی رفتاری شخصیت دوری گزین را دو اصل تشکیل میدهد: اتکا به خویشتن و انجام کارها به صورتی آهسته و به دور از نگاه انتقادآمیز دیگران.
کاربر ۱۹۵۲۵۴۸
وقتی آدمی برای مقبولیت و پذیرش خویشتن هیچگاه دنیای درونش را نمیبیند، به سختی قادر است مستقل از دیدگاه دیگران خودش را بشناسد؛
|قافیه باران|
فکر میکنم در رابطهام با ریچ هویتم را از دست داده بودم و فهمیدم باید حرمت نفس از دست رفتهام را دوباره بسازم
|قافیه باران|
در تجارب بالینی خود، متوجه میشویم که زوجین شیفتۀ کسانی میشوند که آنها را از خودشان (یا درست مانند خودشان) میدانند (یعنی چیزهایی در معشوقشان میبینند که یادآور شخصیت خودشان است).
ka'mya'b
«در هر رابطۀ عاشقانه دو طرف باید جایگاه واقعی خود را بشناسند»
کاربر ۱۹۵۲۵۴۸
وقتی به او متذکر میشوید که این رفتارها چه احساس بدی را در شما بوجود میآورد، انتظار داشته باشید که او نگاه متعجبی به خود گرفته و با ندامتی ساختگی چنین جملاتی را بیان کند؛ «آه خدای من، اصلاً فکر نمیکردم این طوری برداشت کنی. فراموش کرده بودم تو راجع به این قضیه چه قدر حساسی. من به هیچ وجه منظور بدی نداشتم، فقط تصور میکردم میتونم کمکی کرده باشم». اگرچه در نهایت متوجه تمام این دروغ ها و پشیمانی ساختگی اش خواهید شد
|قافیه باران|
«رفتاری که در ابتدا عاشقش میشویم همان است که در آخر با نفرت از آن یاد میکنیم».
Mina.Hp
رفتارگرای معروف بی. اف. اسکینر شهرتش را مرهون این کشف خود میباشد: تقویت رفتارهایی که مورد پسند ماست همیشه تأثیر گذارتر از نکوهش رفتارهای ناپسند است.
mahsa
شانه خالی کردن از زیر بار مشکلات و مسئولیت کارها را به دوش دیگری انداختن خصوصیت بارز شخصیت ضداجتماعی است
مشکات
برعکس افراد منزوی (که در فصلهای ابتدایی این کتاب مورد مطالعه قرار دادیم) شخصیتهای وحشت زده خواستار برقراری ارتباط هستند اما ترسی که همواره با آنهاست منجر میشود از مردم فاصله بگیرند.
کاربر ۱۹۵۲۵۴۸
حجم
۵۱۶٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۳۱۸ صفحه
حجم
۵۱۶٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۳۱۸ صفحه
قیمت:
۷۷,۰۰۰
۳۸,۵۰۰۵۰%
تومان