بریدههایی از کتاب درباره معنی زندگی
نویسنده:ویل دورانت
مترجم:شهابالدین عباسی
انتشارات:بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه
دستهبندی:
امتیاز:
۳.۷از ۵۸۳ رأی
۳٫۷
(۵۸۳)
آدم «سادهدل» حقیری که با رفقای خود همراهی میکند خیلی خوشبختتر از این متفکران انزواطلب است که از بازی زندگی کناره میگیرند و در این جدانشینی تباه میشوند.
Husayn Parvarde
فایدۀ دانستن اینهمه امور واقع یأسآلود چیست؟ آیا اصلاً بهتر نبود چیزی نمیدانستیم تا اینکه بدانیم عالم میدان نبرد میان نیروهای بیرحم است؟ آیا هزار برابر بهتر نبود آدمی عمر کوتاه خود را در بیخبری از همۀ اینها سپری میکرد به جای اینکه به دست معرفت، دلسرد و مأیوس شود یا شکنجه شود؟ اجداد ما خوشبختتر از ما بودند. آدمی هرچه کمتر بداند خوشبختتر است.
Husayn Parvarde
این زمینی که آنها فکر میکنند ارباب آناند چیزی جز تودهای گِل نیست، و استمرار نژادشان فقط لحظهای بسیار کوتاه در ابدیت است.
Qeziii
تلاش برای نیل به حقیقت و کمال، مرا سراپا نگه میدارد.
⬛ INFINITE ⬜
شاید اختراع اندیشه، یکی از خطاهای اصلی بشر بوده است. اندیشه، اول زیر پای اخلاق را، با کنار زدن پشتوانهها و حرمتهای فوقطبیعی آن، خالی میکند و آن را منفعتی اجتماعی جلوه میدهد که برای نجات مأموران پلیس طراحی شده است؛ و اخلاق بدون خدا همانقدر ضعیف است که قانون راهنمایی و رانندگی، وقتی پلیس پیاده است. اندیشه، بعد، جامعه را، با جدا کردن دختر و پسر از والدین، دور کردن مجازات از بیبندوباری جنسی، و آزاد کردن فرد از نژاد، تضعیف میکند. حالا فقط آدمهای نادان نوعشان را ادامه میدهند.
⬛ INFINITE ⬜
بزرگترین پرسش روزگار ما، نه کمونیسم در برابر فردگرایی است، و نه اروپا در برابر آمریکا و نه حتی شرق در برابر غرب؛ بزرگترین پرسش این است که آیا انسانها میتوانند زندگی بدون خدا را تاب بیاورند؟
⬛ INFINITE ⬜
این، وضعیتی است که علم و فلسفه برای ما به وجود آوردهاند. من، که سالهای بسیار عاشق فلسفه بودم، حالا به خودِ زندگی برمیگردم
⬛ INFINITE ⬜
اگر کودک خوشبختتر از بزرگسال است به این خاطر است که بدنِ بیشتر و روحِ کمتری دارد و میفهمد که طبیعت قبل از فلسفه میآید. او برای دستها و پاهای خود معنایی فراتر از فایدههای فراوان آنها نمیجوید.
نفیسه
هیچ چیزی احمقانهتر از حال و روز آدمی تحصیلکرده نیست اگر چیزی را که در آن تحصیل کرده از او جدا کنید.
parisa
هر چیز معنوی وقتی به فروش میرسد یا به نمایشی رنگ و وارنگ بدل میشود، میمیرد.
parisa
صرفاً جنگهای بزرگ نیستند که ما را در بدبینی فرومیبرند، چه برسد به افسردگی اقتصادی این سالهای اخیر. ما در اینجا با چیزی به مراتب عمیقتر از کاهش ثروتمان، یا حتی مرگ میلیونها انسان مواجهایم؛ این، خانهها و خزانههای ما نیستند که خالیاند، «قلبهای» ماست که خالی است.
parisa
ولتر زمانی گفته بود وقتهایی پیش میآمد که ممکن بود خودش را بکشد، اگر آنهمه کار سرش نریخته بود. باز توجه تو را به این واقعیت جلب میکنم که فقط آدمی که وقت آزاد زیادی دارد و کار زیادی نمیکند، به ناامیدی رو میآورد.
Mina.Hp
فکر میکنم خدا در درون من است، امری ناشناختنی و وصفناپذیر. این باعث میشود اعتقاد داشته باشم چیزی بیشتر از یک حیوان هستم، و اینکه زندگی این جهان نمیتواند پایان طبیعت معنوی ما باشد.
لیلی
پیشرفت، یک توهم است
امیرعلی
اگر هیچکس معنی زندگی را پیدا نکرده، هیچکس هم ثابت نکرده که زندگی معنایی ندارد. آنچه احتمالاً بیمعنی است این سؤال است که آیا زندگی معنی دارد.
کاربر ۱۱۱۳۵۹۲
هیچچیز جز شکست و مرگ، یقینی نیست- خوابی که انگار بیداریی در پی ندارد.
amid :)
ستارهشناسان به ما گفتهاند که کار و بار آدمی فقط لحظهای ناچیز در خط سیر یک ستاره است؛
amid :)
پیروزی بر خویشتن بزرگتر از فتح تمام جهان است
joe more
اینکه احساسات را نمیتوان بیان کرد ضرورتاً به این معنی نیست که آنها نادرستاند.
joe more
راز فساد سیاسی ما و مواد خام «ماشینهای» شهریمان، در همین تولید مثل بیقاعدۀ اراذل و اوباش نهفته است. دموکراسی از پا میافتد چون «همیشه اکثریتی از احمقها وجود دارد.»
Reza.golshan
حجم
۴٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۱۴۹ صفحه
حجم
۴٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۱۴۹ صفحه
قیمت:
۸۲,۰۰۰
۴۱,۰۰۰۵۰%
تومان