بریدههایی از کتاب درباره معنی زندگی
نویسنده:ویل دورانت
مترجم:شهابالدین عباسی
انتشارات:بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه
دستهبندی:
امتیاز:
۳.۷از ۵۸۳ رأی
۳٫۷
(۵۸۳)
چه بسا حاشیهای باشد بر این سخن رِمی دو گورمون که «نکتهٔ وحشتناک در مورد حقیقت این است که انسان آن را بیابد.» پس از چند سال رضایتمندی تلخ یا سرخوشی فکری محض در برخورداری از این دادهها، عکسالعمل معمول به شما دست میدهد: فایدهٔ دانستن اینهمه واقعیات یأسآلود چیست؟ آیا اصلاً بهتر نبود چیزی نمیدانستیم تا اینکه بدانیم عالم میدان نبرد میان نیروهای بیرحم است؟ آیا هزار برابر بهتر نبود آدمی عمر کوتاه خود را در بیخبری از همهٔ اینها سپری میکرد به جای اینکه به دست معرفت، دلسرد و مأیوس شود؟ اجداد ما خوشبختتر از ما بودند. آدمی هرچه کمتر بداند، خوشبختتر است.
Fatima Golzar
بزرگترین اشتباه در تاریخ بشر، کشف حقیقت بود. کشف حقیقت ما را خوشبخت نکرد، چون حقیقت زیبا نیست. کشف حقیقت، ما را آزاد نکرد مگر از پندارهایی که تسلیمان میدادند و از قیدهایی که ما را حفظ میکردند. کشف حقیقت هر دلیلی برای وجود داشتن را از ما گرفته است به جز لذتهای لحظهای و امید ناچیز فردا را
Hadis
تحصیل، مثل شهری در حال گسترش، تفکیککننده است. آدم تحصیلکرده وقتی دورههای تحصیلی بالاتر را میگذراند متوجه میشود که همهٔ استادان دیگر هم آن دوره را گذراندهاند. کمکم با خودش فکر میکند که آیا در طول این مدت سرگشته نبوده، آیا چیزی میداند و به نتیجهٔ درستی رسیده. دلش میخواهد خط دیگری را در پیش میگرفت. با مردی جهاندیده و بلندنظر صحبت میکند، و احساس میکند گم شده است. به همین دلیل حدس میزنم به این حیرانی برسد و از خودش بپرسد بالاخره تحصیل واقعاً یعنی چه. چون هیچ چیزی احمقانهتر از حال و روز آدمی تحصیلکرده نیست اگر چیزی را که در آن تحصیل کرده از او جدا کنید...
forooghsoodani
غمانگیزترین منظره در تمدن ما نه فقر، بلکه خراب شدن بافت اخلاقی نسل است.
محمودی
«آدمها از همان زمان که به اینجا میآیند، باید رفتنشان از اینجا را تاب بیاورند.»
محمودی
اگر هیچکس معنی زندگی را پیدا نکرده، هیچکس هم ثابت نکرده که زندگی معنایی ندارد. آنچه احتمالاً بیمعنی است این سؤال است که آیا زندگی معنی دارد.
ویلهیارمور استفانسون
حلماء
هر چیز معنوی وقتی به فروش میرسد یا به نمایشی رنگ و وارنگ بدل میشود، میمیرد.
محمدرضا
ما همه اجزای یک کل هستیم، مثل سلولهایی در بدن زندگی؛ و مرگِ جزء، زندگی کل است؛ و اگرچه ما در مقام فرد از بین میرویم اما کل به واسطهٔ آنچه ما بودهایم و کردهایم، برای همیشه متفاوت میشود.
Hoda
دین امیدهای انسان را در جایی مستقر میکند که معرفت هرگز نمیتواند به آن دست پیدا کند: یعنی فراسوی قبر.
Astronaut
حقیقت زیبا نیست، زشت هم نیست. اصلاً چرا باید یکی از اینها باشد؟ حقیقت، حقیقت است، همانطور که عدد و رقم، عدد و رقم است
3pidm
خلاصه اینکه زندگی فقط از اینرو ارزش دارد که من عزم میکنم برای ارزشمند کردن آن تلاش کنم.
3pidm
همهچیز بارها و بارها کشف شده و از یاد رفته است.
mry_azd
در پایان، پی میبریم که در چشم سگها چیزی جز ورّاجهایی بیعقل نیستیم که با زبانمان صداهای زیادی درست میکنیم؛ و در چشم پشهها هم صرفاً مادهٔ غذایی هستیم!
mry_azd
من فکر میکنم اعتقاد به اینکه به دین نیاز است تا زندگی را شایستهٔ زیستن کند، یا در غمها مایهٔ تسلی خاطر شود اشتباه است، مگر در مورد کسانی که با دین بار آمدهاند و اگر در بزرگسالی آن را از دست بدهند متوجه نمیشوند کل تفکرشان با آن پرورش پیدا کرده.
fatemeh
هیچکس حق ندارد اعتقاد بورزد مگر آنکه شاگردی شک را کرده باشد،
Masoud Ramfar
هر چیز معنوی وقتی به فروش میرسد یا به نمایشی رنگ و وارنگ بدل میشود، میمیرد.
میکائیل
هیچکس حق ندارد اعتقاد بورزد مگر آنکه شاگردی شک را کرده باشد
Ahmad
هر چیز معنوی وقتی به فروش میرسد یا به نمایشی رنگ و وارنگ بدل میشود، میمیرد
mahdi6384
این امکان وجود دارد که کسی به کار دنیا بدبین باشد ولی با این حال، در زندگیاش آدم نسبتاً شاد و بشّاشی باشد.
zeynab
این، خانهها و خزانههای ما نیستند که خالیاند، «قلبهای» ماست که خالی است. دیگر، اعتقاد داشتن به عظمت و بزرگی پایدار انسان یا قائل شدن به معنایی برای زندگی که با مرگ از بین نرود، ناممکن به نظر میرسد. ما به دورانی از خستگی و دلمردگی قدم میگذاریم
خورشیدِ تاریک"
حجم
۴٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۱۴۹ صفحه
حجم
۴٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۱۴۹ صفحه
قیمت:
۸۲,۰۰۰
۴۱,۰۰۰۵۰%
تومان