بریدههایی از کتاب آموزش سیاسی جلد ۱
نویسنده:جواد قربانی آتانی، بهزاد رون
انتشارات:انتشارات دنیای اقتصاد تابان
دستهبندی:
امتیاز:
۴.۲از ۱۵ رأی
۴٫۲
(۱۵)
ارسطو مینویسد: «هدف جامعه سیاسی نه تنها زیستن، بلکه خوب زیستن است وگرنه بندگان و حتی جانوران میتوانستند گرد هم آیند و جامعه سیاسی برپا کنند».
Travis
ماکیاولی معتقد است که شهریار برای حفظ قدرت همیشه به زور متکی نباشد زیرا زور وسیله بیکفایت و پرخرجی برای حکومت است.
Travis
هابرماس علم تجربی را تنها یکی از سه وجه شناخت انسانی قرار داد. وجه دوم معرفت، تفهم و رابطه میان انسانهاست که با میانجیگری زبان انجام میشود. این وجه به وجه کنشی آرنت شباهت دارد. وجه سوم علایق آزادی خواهانه و انتقادی است.
Travis
به نظر ارسطو بالاترین فضایل میانهروی است، چنان که هر فضیلتی خود میانگین دو حد افراط و تفریط است.
Travis
دموکراسی واژهای است برگرفته از واژههای یونانی دموس به معنی مردم و کراسیا به معنی قدرت.
Travis
در مدل هگل هر یک از این مراحل واسطههایی دارند. واسطه مرحله اول، زبان است که باعث میشود تا انسان به مفاهیم آگاهی پیدا کند. واسطه مرحله دوم، کار است که باعث میشود افراد یا گروهها را با طبیعت سازگار سازد و فقط مرحله سوم است که ملت با خود ملت سازگاری پیدا میکند که واسطه آن نیز ثروت و داراییهایی است که افراد در جامعه به دست میآورند.
Travis
احزاب سیاسی به چهار دسته اصلی تقسیم میشوند:
۱- احزاب سیاسی راست دموکراتیک؛ مثل احزاب لیبرال، محافظهکار و دموکرات مسیحی
۲- احزاب سیاسی چپ دموکراتیک؛ مثل احزاب سوسیال دموکرات و کارگری.
۳- احزاب راست اقتدارطلب؛ مثل احزاب فاشیست و ناسیونالیست.
۴- احزاب چپ اقتدارطلب؛ مثل احزاب کمونیست.
Travis
آزادی و اخلاق دست به دست هم پیش میروند، یکی بدون دیگری ناممکن است.
Travis
اولین شاخص وجود آزادی در یک جامعه این است که عموم مردم آن امید به زندگی داشته باشند. دوم، احساس راحتی عموم مرد با سیستم دولتی و نخبگان است. سوم، وجود داشتن سطوح مختلف انتخاب برای عموم مردم است. چهارم، این است که دولت نباید تنها شکلدهنده فرهنگ اجتماعی باشد. پنجم، این است که اداره یک جامعه، هدایت یک جامعه، و نظارت بر یک جامعه از جانب نخبگان سیاسی، مبتنی بر یک نگرش جامعه شناختی باشد. ششم، اصل پاسخگویی است و آخرین شاخص اصل تفکر استقرایی است. در کل میتوان گفت، بحث آزادی یک نوع تربیت است.
Travis
ارسطو شاگرد افلاطون، سومین فیلسوف بزرگ یونان و معروف به معلم اول است. وی به مانند استادش مدرسهای را به نام «لوکهئوم» تاسیس کرد و در گذرگاههای باغ آن قدم زد و فلسفه آموخت، و از این رو مکتب او در یونان به «راهرویی» یا مشایی شهرت یافت.
Travis
سوسیالیستها خواهان دولت فربه و بزرگ هستند. دولت سوسیالیستی باید حوزههای کلان کشور را در اختیار داشته باشد. خصوصا اقتصاد و صنایع بزرگ
Travis
فرمانروا باید مراقب باشد که مورد تنفر قرار نگیرد، زیرا تنفر اساس پشتیبانی مردم را، که قدرت او متکی به آن است، ضعیف خواهد کرد.
Travis
احزاب مذهبی و سکولار حول بحران هویت، احزاب جمهوریخواه و سلطنتطلب حول بحران مشروعیت، احزاب محافظهکار و لیبرال حول بحران مشارکت و احزاب سوسیالیست و کمونیست حول بحران توزیع اقتصادی شکل گرفتند.
Travis
قدرت، فاسدکننده است، زیرا به فرمانروایان امکان میدهد که شهوات خود را به زیان فرمان بران ارضا کنند.
Travis
برتراند راسل، تا آنجا پیش میرود که برابری قدرت را مهمتر از برابری ثروت میداند، چرا که برابری قدرت را شرط آزادی بشر میداند.
بهار
به نظر آرنت انقلاب آمریکا نمونه آرمانی همه انقلابهای جهان است. انقلاب آمریکا آغازگر پدیده انقلاب در جهان به شمار میرود و نیز انقلاب آمریکا تنها انقلاب پیروز در تاریخ بشریت است.
Travis
در دیدگاه آنارشیستهای فردگرا، بیهمتایی خویشتن حتی از آزادی هم مهمتر جلوه میکند.
Travis
فاشیسم پس از به دست آوردن قدرت، نه تنها جنبشهای سوسیالیستی، کمونیستی و تا حدودی مذهبی را سرکوب کرد، بلکه نظام لیبرال - دموکراسی اروپایی را نیز بهعنوان افیون بینظمی از میان برداشت.
Travis
به جز لیبرال دموکراتها تقریبا تمامی آموزههای قرن بیستم از مارکسیسم تاثیر پذیرفتند.
Travis
سوسیالیسم با تحول در موضعگیری خود که سابقا بر گروههای کارگری متمرکز بود اینک متوجه جنبشهایی از قبیل محیط زیستگرایان، فمنیستها و حتی گروههای قومی شده است.
Travis
حجم
۷۶۲٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۷۵۲ صفحه
حجم
۷۶۲٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۷۵۲ صفحه
قیمت:
۳۰,۰۰۰
تومان