بریدههایی از کتاب آدم شدن چه مشکل! (خودسازی و تربیت نفس در کلام و آثار امام خمینی(ره))
۴٫۶
(۳۴)
«ألا بِذِکرِ اللّهِ تَطمَئِنُّ القُلُوب». گویی فرماید: توّجه توّجه! به ذکر او فرو رو، تا قلبت که سرگشته و حیرتزده از این سو به آن سو و از این شاخه به آن شاخه پرواز میکند، طمأنینه حاصل کند.
S_Jalali
ای عزیز! بکوش تا صاحب «عزم» و دارای اراده شوی، که خدای نخواسته اگر بیعزم از این دنیا هجرت کنی، انسان صوری بیمغزی هستی که در آن عالم به صورت انسان محشور نشوی،
mehdi
از اول هر قدمی که برای علم برمیدارید، همانقدر یک قدم هم برای تقوا بردارید، برای تهذیب نفس بردارید، برای اینکه هوای نفس را کم کنید بردارید.
mehdi
از خداوند تبارک و تعالی در خلوات بخواه که تو را در این مقصد همراهی فرماید. و رسول اکرم (صلّیاللّهعلیهوآله) و اهل بیت او را شفیع قرار ده که خداوند به تو توفیق عنایت فرماید و از تو دستگیری نماید در لغزشهایی که در پیش داری، زیرا که انسان در ایام حیات لغزشگاههای عمیقی دارد که ممکن است در آن واحد به پرتگاه هلاکت چنان افتد که دیگر نتواند از برای خود چاره بکند، بلکه در صدد چارهجویی هم بر نیاید، بلکه شاید شفاعت شافعین هم شامل حال او نشود؛ نعوذباللّه منها.
shariaty
ای عزیز! بکوش تا صاحب «عزم» و دارای اراده شوی، که خدای نخواسته اگر بیعزم از این دنیا هجرت کنی، انسان صوری بیمغزی هستی که در آن عالم به صورت انسان محشور نشوی، زیرا که آن عالم محل کشف باطن و ظهور سریره است. و جرئت بر معاصی کمکم انسان را بیعزم میکند، و این جوهر شریف را از انسان میرباید. استاد معظّم ما (دامظلّه) میفرمودند: بیشتر از هرچه، گوش کردن به تغنّیات سلب اراده و عزم از انسان میکند.
shariaty
بدان که هیچ راهی در معارف الهیه پیموده نمیشود مگر آنکه ابتدا کند انسان از ظاهر شریعت. و تا انسان متأدّب به آداب شریعت حقه نشود، هیچیک از اخلاق حسنه از برای او به حقیقت پیدا نشود، و ممکن نیست که نور معرفت الهی در قلب او جلوه کند و علم باطن و اسرار شریعت از برای او منکشف شود.
shariaty
عزمی که مناسب با این مقام است عبارت است از بناگذاری و تصمیم بر ترک معاصی، و فعل واجبات، و جبران آنچه از او فوت شده در ایام حیات، و بالاخره عزم بر اینکه ظاهر و صورت خود را انسان عقلی و شرعی نماید که شرع و عقل به حسب ظاهر حکم کنند که این شخص انسان است.
shariaty
تفکر در این مقام عبارت است از آنکه انسان لااقل در هر شب و روزی مقداری ـ وَلو کم هم باشد ـ فکر کند در اینکه آیا مولای او که او را در این دنیا آورده و تمام اسباب آسایش و راحتی را از برای او فراهم کرده، و بدن سالم و قوای صحیحه، که هر یک دارای منافعی است که عقل هرکس را حیران میکند، به او عنایت کرده، و این همه بسط بساط نعمت و رحمت کرده، و از طرفی هم این همه انبیاء فرستاده، و کتابها نازل کرده و راهنماییها نموده و دعوتها کرده، آیا وظیفهٔ ما با این مولای مالکالملوک چیست؟ آیا تمام این بساط فقط برای همین حیات حیوانی و اداره کردن شهوت است که با تمام حیوانات شریک هستیم، یا مقصود دیگری در کار است؟
shariaty
دو نفر که این عمل را میبینند یکی از اینها [که] با این [فاعل عمل] دشمن است، این عمل [او] را بد میبیند و یکی از آنها که با این دوست است، این عمل را خوب میبیند. عمل از یک آدم است، در یک وقت است، در یک محیط است، در یک شرایط است، همهٔ چیزهایش با هم مجتمع است، لکن برای آن گرفتاری که بیننده دارد، آن عدم آزادی که بیننده دارد و اسیر هوای نفس است، این عمل را عیناً خوب میبیند، اگر با آن آدم خوب باشد، و این عمل را عیناً بد میبیند، چنانچه با آن آدم بد باشد
mehdi
از حبّ نفس است که حبّ به جاه، حبّ به مقام، حبّ به مال و حب به همهٔ انگیزههای شهوانی پیدا میشود.
Ali paighami
اگر این علم و عمل ما نافع بود، در ما که سالهای سال است دنبال آن هستیم باید تأثیر واضحی کرده باشد و در اخلاق و اطوار ما تفاوتی حاصل شده باشد. چه شده است که علم و عمل چهل پنجاهسالهٔ ما در قلوب ما اثر ضد بخشیده و دلهای ما را از سنگ خارا سختتر کرده؟
mehdi
اگر این را بفهمد و باورش بیاید که هیچ نیست [و] هرچه هست او است، اگر «هیچ نیست» خودش را باورش بیاید «عرف ربّه»، پروردگارش را میشناسد.
erfan
تو خودخواهی اینقدر نداشته باش، تو ارادهٔ خود را تسلیم حق کن، ذات مقدس هم تو را مظهر ارادهٔ خود میفرماید. تو را متصرّف در امور خود قرار میدهد، مملکت ایجاد را در آخرت در تحت قدرت تو قرار میدهد.
erfan
[پس] از اول هر قدمی که برای علم برمیدارید، همانقدر یک قدم هم برای تقوا بردارید، برای تهذیب نفس بردارید، برای اینکه هوای نفس را کم کنید بردارید.
mehdi
در لسان انبیاء و در لسان اولیای خدا و در رأس آنها، قرآن کریم و رسول اکرم (صلّیاللّهعلیهوآله) ارزش به علم و تقوا است. میزان، ارزش این دو خاصه است: علم و تقوا توأماً.
mehdi
باطن صراط مستقیم در این جهان است. چه بسیار راه دقیق و ظلمانی است و چه مشکل است عبور از آن برای ما واماندگان.
mehdi
ما نیز تا در حجاب خودی هستیم و خودبین و خودخواه هستیم، شیطانی هستیم و از محضر رحمان مطرود؛ و چه مشکل است شکستن این بت بزرگ که مادر بتها است!
erfan
میدانی شیطان با پدربزرگ ما آدم (صفیاللّه) چه کرد؟ او را از جوار حق فرو کشید و پس از وسوسهٔ شیطان و نزدیکی به شجره ـ که شاید نفس باشد یا بعض مظاهر آن ـ فرمان «اهبِطُوا» رسید و منشأ همهٔ فسادها و عداوتها شد. آدم (علیهالسّلام) با دستگیری حقتعالی توبه کرد و خداوند او را صفی خود فرمود. من و تو نیز که مبتلای به شجرهٔ ابلیسیه هستیم باید توبه کنیم و از حق (جلّوعلا) در خلوت و جلوت بخواهیم با استغاثه، که دست گیرد به هر وسیله که خواهد و ما را نیز به توبه رساند، بلکه از اصطفاء آدمی بهرهای گیریم. و این نتواند بود مگر با مجاهدت و ترک شجرهٔ ابلیس با همهٔ شاخهها و اوراق و ریشههای آن، که در وجود ما منتشر و هر روز محکمتر و توسعهدارتر میشود.
گل نرگسـْ
«مادر بتها بتِ نفس شماست»، تا این بت بزرگ و شیطان قوی از میان برداشته نشود، راهی به سوی او (جلّوعلا) نیست، و هیهات که این بت شکسته و این شیطان رام گردد.
گل نرگسـْ
من به تو توصیه میکنم که اول قدم، بیرون آمدن از حجاب ضخیم انکار است که مانع هر رشد و هر قدم مثبت است. این قدم، کمال نیست لکن راهگشای به سوی کمال است. چنانچه «یَقظِه» را که در منازل سالکان، اول منزل محسوب شده است، از منازل نتوان شمرد، بلکه مقدمه و راهگشای منازل سالکین است.
گل نرگسـْ
حجم
۱۹۷٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۲۰۰ صفحه
حجم
۱۹۷٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۲۰۰ صفحه
قیمت:
۸,۰۰۰
تومان