بریدههایی از کتاب نیمه تاریک وجود
نویسنده:دبی فورد
مترجم:فرناز فرود
ویراستار:ریحانه فرهنگی
انتشارات:انتشارات کلک آزادگان
دستهبندی:
امتیاز:
۳.۹از ۵۳۹ رأی
۳٫۹
(۵۳۹)
نکتۀ مهم، چگونگی نگرش به آن است. این نکته مهم است که درک کنیم، همه چیز در جهان، در هر لحظه، همانگونه که باید روی میدهد. هیچ اشتباه و هیچ تصادفی در کار نیست؛ جهان هم بهشت است و هم دوزخ! هنگامی که درک کنیم نمیتوانیم یکی را بدون دیگری داشته باشیم، پذیرش جهان همان گونه که هست سادهتر میشود.
کاربر ۳۸۳۳۲۲۵
پذیرفتن ویژگی مثبتی که پیشتر طرد کردهاید، ترسناک است، زیرا بدین ترتیب مجبور میشوید تا تمامی بهانهها و داستانهایتان را کنار بگذارید و تمامی دلایلی را که موجب شدهاند تا به خواستههای خود در زندگی نرسید، رها کنید.
نسرین نیکبخت
تعبیری را که از یک واژه دارید دگرگون کنید، در این صورت نه تنها آن واژه بار منفیاش را از دست میدهد، بلکه نیروی شما را به خودتان بازمیگرداند.
نسرین نیکبخت
ما باید تعبیراتی را انتخاب کنیم که زندگیمان را به پیش ببرند، نه آنهایی که به ما احساس تنهایی و ناتوانی میدهند. من به این نتیجه رسیدهام که ابداع تعبیرات جدید سادهترین راه برای تبدیل موردی منفی به موردی مثبت است. تمامی رویدادهای دنیایمان، رویدادهایی خنثی هستند که به خودی خود باری ندارند، اما هر کدام از ما جهان را با عینکی متفاوت میبینیم و در نتیجه هر کداممان هر رویدادی را به گونهای متفاوت درک میکنیم. در واقع این نگرشها و تعبیرات ما از رویدادها هستند که بر احساساتمان تأثیر میگذارند، نه خود آن رویدادها!
نسرین نیکبخت
هنگامی که با خود قطع رابطه کنیم، ارتباط ما با الوهیت قطع میشود و چون به خودمان اعتماد نداریم؛
نسرین نیکبخت
دهند. اگر با خود دوست شوید، به چرخۀ مداوم از دست دادن خود و دیگران پایان میدهید و درک خواهید کرد که ما هیچگاه هیچکس را از دست نمیدهیم، بلکه فقط رابطههایمان تغییر شکل میدهند. ممکن است جسم کسی در کنار ما نباشد، اما همواره در درونمان حضور خواهد داشت.
نسرین نیکبخت
چون پیتر نمیتوانست ناتوانی خود را بپذیرد، همواره راه دشوارتر را انتخاب میکرد تا ثابت کند که بسیار قدرتمند است. او برای آن که قدرت خود را به دنیا نشان دهد، مجبور شده بود در زندگی برای خود ناکامیها، انتخابهای اشتباه و فرصتهای از دست رفتۀ فراوانی ایجاد کند. پدر پیتر گفت که اگر او این درسها را بیاموزد و ناتوانی خود را بپذیرد، میتواند زندگی راحتتری در پیش داشته باشد.
نسرین نیکبخت
احساس ضعف و ناتوانی تمایلی شدید در او به وجود آورده بود تا شخصیتی دوستداشتنی و پرتحرک برای خود ایجاد کند.
نسرین نیکبخت
هدیۀ «ناتوانی» برای او چه بوده است. بودا گفت که ناتوانی موجب شده است تا او احساس رحم و عطوفت و درکی عمیق نسبت به ناتوانیهای سایرین داشته باشد.
نسرین نیکبخت
چون هیچگاه از کثیف شدن و کثیف کردن نمیترسیدم، میتوانستم کارهای جدیدی را آزمایش کنم. نامرتب بودن، آزادی را برایم به ارمغان آورده بود.
نسرین نیکبخت
که با پخش موسیقی ملایم حدود نیم ساعت خود را رها کنید و همراه با آن به انجام حرکات موزون بپردازید. پس از آن بنشینید، چشمانتان را ببندید و تنفس خود را دنبال کنید.
نسرین نیکبخت
«راه حل در سایه نهفته است، سایه، راز تغییر و دگرگونی را در بر دارد، تحولی که میتواند در سطح سلولی اثر گذارد و «دی. ان. ای.» را تغییر دهد.»
کاربر ۲۱۷۳۷۹۴
ما رفتاری را که نمیپذیریم یا نمیتوانیم بپذیریم، در خود زندانی میکنیم و در نتیجه نمیتوانیم با همۀ وجودمان مرتبط باشیم.
نسرین نیکبخت
هنگامی که به آلیس به چشم یک پشتیبان نگاه کردم، رفته رفته آرام شد و ابراز خشمهای معقول جای طغیانهای غیرقابل کنترل را در من گرفت.
نسرین نیکبخت
برای نمونه اگر «نقنقو بودن» را به عنوان یکی از جنبههای نامطلوب خود در نظر بگیرم و آن را «نینی نقنقو» بنامم، کمخطرتر به نظر میرسد. به محض آن که نامی بر خصوصیات روانیام میگذارم، به طرز جالبی نسبت به آنها علاقهمند میشوم و در نتیجه میتوانم از آنها فاصله گرفته، واقعبینانه نگاهشان کنم. این رفتار به تدریج زندگی ما را از سلطۀ این ویژگیها بیرون میآورد.
نسرین نیکبخت
«ما نمیتوانیم بدون شناخت بد، خوب را بشناسیم، همانگونه که نمیتوانیم بدون نفرت، عشق را بشناسیم. اگر بتوانیم بدی یا نفرت را در وجود خودمان بپذیریم، دیگر نیازی نیست آن را به دیگران فرافکنی کنیم.»
نسرین نیکبخت
اگر عینک خود را از موقعیت «من در جهان هستم» به «من جهان هستم» تغییر دهید، درک خواهید کرد نه تنها اشکالی ندارد که همه چیز باشید، بلکه ضروریست.
نسرین نیکبخت
تملک سایه، تمایل طبیعی بدن به یکپارچگی را برآورده میکند. هنگامی که یکپارچه هستید، التیام یافتهاید. این تحول ناشی از تغییر نگرش و تغییر عینکیست که با آن به دنیا مینگریم و فقط چند ثانیه وقت میبرد. اگر از دیدگاه یک چکش به دنیا بنگریم، همه چیز شبیه به میخ به نظر میرسد، اما اگر از چکش به پیچ تبدیل شویم، همه چیز همچون مهره خواهد بود. همواره برداشت ما تحت تأثیر آن است که خود را چگونه میبینیم؛ چه چیز را خوب یا بد، درست یا غلط میدانیم و چه چیز را دوست داریم و یا دوست نداریم.
نسرین نیکبخت
در فلسفۀ ذن داستانی در مورد دو راهب نقل میشود که در مسیر رفتن به خانه کنار رودی پرخروش میرسند. آنجا زن جوانی را میبینند که نمیتواند از رود عبور کند. یکی از راهبها آن زن را بغل میکند تا از رود رد شود و در آن سو او را سالم بر زمین میگذارد. سپس آن دو به راه خود ادامه میدهند. پس از مدتی، راهبی که به تنهایی از رود گذشته بود، دیگر نمیتواند خودداری کند و به سرزنش برادرش پرداخته، میگوید: «میدانی که دست زدن به زنان خلاف قواعد و قوانین ماست. تو سوگند مقدسمان را زیر پا گذاشتی!» راهب دیگر در پاسخ میگوید: «برادر، من آن زن را در آن سوی رود رها کردم، آیا تو هنوز او را حمل میکنی؟!»
نسرین نیکبخت
به یاد داشته باشید که اگر بر رفتار ناپسند کسی متمرکز میشوید، به این دلیل است که خودتان همان ویژگی را دارید.
نسرین نیکبخت
حجم
۳۱۷٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۲۱۶ صفحه
حجم
۳۱۷٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۲۱۶ صفحه
قیمت:
۴۴,۰۰۰
۲۲,۰۰۰۵۰%
تومان