بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب آنچه در مدرسه یاد نگرفته اید | صفحه ۶ | طاقچه
تصویر جلد کتاب آنچه در مدرسه یاد نگرفته اید

بریده‌هایی از کتاب آنچه در مدرسه یاد نگرفته اید

۴٫۶
(۴۰)
آرتور شوپنهاور، فیلسوف آلمانی قرن نوزدهم، می‌‌گوید هرکسی را که ملاقات می‌کنیم تقریباً یک احمق است و نباید بیش‌ازحد به او ارزش بدهیم و توجه کنیم. اگر این واقعیت را در ذهنمان داشته باشیم دیگر کورکورانه تحت تأثیر دیگران قرار نخواهیم گرفت و خودمان را اسیر آن‌ها نخواهیم
shahram naseri
سعی کرد نشان دهد که ما مردم عادی به لحاظ هوش و استعداد هیچ تفاوتی با طبقه نخبگان نداریم. او نوشت: «نوابغ به چیزهایی فکر می‌‌کنند که ما صرفاً فراموش کرده‌‌ایم به آن‌ها فکر کنیم.»
shahram naseri
ما انسان‌ها اغلب سعی داریم توجه خودمان را بیشتر معطوف به نگرانی‌‌ها و مشکلات مهم خودمان کنیم و ازاین‌رو سایر مسائل را فیلتر می‌‌کنیم. چنین کاری بسیار منطقی و معقول است. وقتی مجبور هستیم به روابط شخصی، شغل، امور مالی، سلامتی، بستگان نزدیک، فرزندانمان، تعطیلات پیش‌‌رو، دوستانمان و وضعیت خانواده‌مان فکر کنیم، دیگر زمان بسیار کمی برای تأمل در سایر موارد مانند تن صدای یک مشتری یا لباسی که همکارمان پوشیده باقی می‌‌ماند.
shahram naseri
بزرگسالِ خوب بودن مترادف با این است که مخالف خواسته‌های‌ خودمان عمل کنیم و با آن‌ها بجنگیم. صبور بودن را یاد می‌‌گیریم و در آن بسیار خوب عمل می‌‌کنیم. نسبت به خواسته‌هایمان احساس گناه پیدا می‌‌کنیم و به این دیدگاه می‌‌رسیم که اگر به دنبال نیاز‌‌های خودمان برویم ممکن است به دیگران آسیب برسانیم. ما فقط به دنبال آن هستیم که نظر مثبت و تائید والدین، معلمان، قانون‌‌گذاران، صاحب‌منصبان دولتی و شاید خدایان را جلب کنیم. تصور می‌کنیم هر آنچه که هم‌اکنون وجود دارد حقیقت محض است و حقیقت دیگری به‌جز آن‌ها وجود ندارد.
shahram naseri
علاوه‌براین، در مدرسه به ما می‌آموزند که می‌‌بایست به افراد دارای قدرت احترام بگذاریم و چرایی آن را نیز نپرسیم. آن‌ها از ما می‌خواهند که دست‌هایمان را بالا ببریم و منتظر بمانیم تا اجازه صحبت به ما داده شود. آن‌ها از ما می‌خواهند که برای انجام هر کاری، مدام از دیگران اجازه بگیریم. آن‌ها همه چیز را به ما می‌آموزند به‌غیراز دو مهارت اساسی که داشتن آن‌ها می‌تواند کیفیت زندگی بزرگسالی را تعیین کند: چگونه شغل مناسبی را برای خود انتخاب کنیم و چگونه روابط رضایت بخشی ایجاد نماییم.
shahram naseri
برنامه‌‌های آموزشی مدرسه در جهت راستی آزمایی پدیده‌‌های موجود در جهان هیچ کمکی به ما نمی‌‌کنند. برنامه‌‌های مدرسه شامل موضوعات محدودی هستند که فقط می‌خواهند درباره آن‌ها با ما صحبت کنند و تمام سعی خود را می‌‌کنند تا ما نسبت به این موضوعات هیچ شک و شبهه‌‌ای نداشته باشیم و آن‌ها را به‌عنوان واقعیت مطلق قبول کنیم. آن‌ها به ما می‌آموزند که مفاهیم ارائه شده را بپذیریم و بدون هیچ‌گونه دخل و تصرفی به کار بگیریم و عیناً نیز به دیگران منتقل نماییم.
shahram naseri
برنامه‌های آموزشی مدارس عموماً توسط افرادی طراحی می‌شوند که دغدغه و تجربه و مهارت لازم در حوزه‌‌های مختلف زندگی را ندارند. برنامه‌های آموزشی مدرسه انعکاسی از موضوعات و عوامل تعیین کننده مطرح در زندگی بزرگسالی نیستند.
shahram naseri
برای اینکه به ذهن خود احترامی که شایسته آن است را بگذاریم، شاید لازم باشد یاد بگیریم که کمتر به افکار دیگران احترام بگذاریم.
میم صاد
عاملی که بین ما و افراد نابغه تفاوت ایجاد می‌کند، ساختار مغز و کیفیت آموزش نیست، بلکه باوری است که فرد نسبت به توانایی‌های خود دارد.
میم صاد
می‌‌گوید هرکسی را که ملاقات می‌کنیم تقریباً یک احمق است و نباید بیش‌ازحد به او ارزش بدهیم و توجه کنیم. اگر این واقعیت را در ذهنمان داشته باشیم دیگر کورکورانه تحت تأثیر دیگران قرار نخواهیم گرفت و خودمان را اسیر آن‌ها نخواهیم کرد: یک موسیقیدان وقتی بداند که مخاطبینش کر هستند آیا از تشویق آن‌ها به خود خواهید بالید؟ شاید پس از مدت‌‌ها که فکر می‌‌کردیم نخبگان افرادی بسیار باهوش و خاص هستند، وقت آن رسیده که عدالت را اجرا کنیم و به این نتیجه برسیم که «آن‌ها» واقعاً چیزی بیشتر از ما نمی‌‌دانند و تفاوتی نیز با ما ندارند.
گراناز
اکثر ما استعداد فوق‌العاده‌ای در متنفر بودن از خود داریم. اگر با یک غریبه همان‌گونه رفتار کنیم که با خودمان رفتار می‌کنیم، امکان دارد به جرم خشونت دستگیر شویم.
Amir Arshiya
عواقب ترس و استرسی که این آزمون‌ها در افراد ایجاد می‌کنند تا ده‌ها سال بعد در وجود آن‌ها قابل احساس هستند.
گراناز
می‌‌توانیم به خواسته‌‌های خودمان برسیم. این جایزه ممکن است متعلق به کسی باشد که جرأت کند قدم به جلو بگذارد و آن را مطالبه کن
منم من
کنیم. ما دیگر عادت کرده‌‌ایم برعلیه چیزهایی که می‌خواهیم، چه معقول باشند و چه غیرمعقول، بجنگیم.
منم من
اغلب تصوری که ما از معنای آزادی داریم این است که یعنی آزاد باشیم به سفرهای طولانی برویم یا مجبور به کار کردن نباشیم. اما وقتی عمیق‌تر می‌شویم، آزادی واقعی به این معنی است که دیگر تابع انتظارات دیگران نباشیم.
Jomezade
عاملی که بین ما و افراد نابغه تفاوت ایجاد می‌کند، ساختار مغز و کیفیت آموزش نیست، بلکه باوری است که فرد نسبت به توانایی‌های خود دارد. در حقیقت، عامل متمایز کننده و همین‌طور محدود کننده عزت‌نفس پایین است.
احسان رضاپور
آن‌ها همه چیز را به ما می‌آموزند به‌غیراز دو مهارت اساسی که داشتن آن‌ها می‌تواند کیفیت زندگی بزرگسالی را تعیین کند: چگونه شغل مناسبی را برای خود انتخاب کنیم و چگونه روابط رضایت بخشی ایجاد نماییم.
Jomezade
هنر ابزاری است که به بهترین وجه ممکنه به ما یادآوری می‌کند که چقدر دنیا را کم ‌تجربه کرده‌ایم و متوجه ظرافت‌های آن نشده‌ایم.
fatemef8
اکثر ما استعداد فوق‌العاده‌ای در متنفر بودن از خود داریم. اگر با یک غریبه همان‌گونه رفتار کنیم که با خودمان رفتار می‌کنیم، امکان دارد به جرم خشونت دستگیر شویم.
teafa
بدون نیاز به پوشیدن ردای نارنجی رنگی که هندوها در مرحله سانیاسا می‌‌پوشند، می‌‌توانیم گهگاهی در زندگی سرمان را به سمت درون خود بچرخانیم و بر خودمان و نیازهایمان متمرکز شویم. می‌‌توانیم به اطرافیانمان بفهمانیم که ما تنبل، دیوانه یا بیکار نیستم، بلکه فعلاً می‌‌خواهیم از انجام کارهایی که از ما انتظار می‌رود خودداری کنیم و فقط برای خودمان وقت بگذاریم. ما برای این‌که خود را در محور توجه قرار دهیم باید از این ایده ظاهراً معقولانه اما سطحی و اشتباه دوری کنیم: دیگران را بیشتر در مرکز توجه خود قرار بده.
Amirhossein

حجم

۲۱۵٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۱۳۶ صفحه

حجم

۲۱۵٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۱۳۶ صفحه

قیمت:
۳۹,۰۰۰
۱۹,۵۰۰
۵۰%
تومان