بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب بازی موقعیت | صفحه ۲ | طاقچه
تصویر جلد کتاب بازی موقعیت

بریده‌هایی از کتاب بازی موقعیت

انتشارات:نشر مون
امتیاز:
۳.۵از ۱۷ رأی
۳٫۵
(۱۷)
حیوانات قدرت دیگران را بر اساس ظاهرشان قضاوت می‌کنند. مغز پستانداریِ ما همیشه ظاهر دیگران را قضاوت می‌کند و بنابراین تصور می‌کنیم آن‌ها هم ما را قضاوت می‌کنند.
reza
با سه گام ساده می‌توان این کار را انجام داد: میل پستاندارانه به اعتبار اجتماعی را بپذیریم. گام‌های کوچکی که مایهٔ افتخارمان باشند طراحی کنیم و برداریم. گام‌های جدید را تکرار کنیم تا مسیر عصبی جدیدی ساخته شود.
ARASH
حس پوچی از دستاوردهایتان حاصل می‌شود، نه از فقدان دستاورد.
AliGharian
اقداماتی انجام دهید که به آن‌ها افتخار می‌کنید؛ آن‌وقت سروتونین جاری می‌شود.
AliGharian
حواس‌پرتی به این دلیل فراگیر است که نتیجه می‌دهد. البته اگر درنده‌ای واقعی در کمین بود، این کارها فایده نداشت، اما وقتی خطرها خیالی‌اند، با منحرف کردن ذهن می‌توان به آسودگی‌خاطر رسید.
AliGharian
معلمی که به دانش‌آموزش کمک می‌کند، لذت می‌برد از این حس که اندوختهٔ دانشش زنده می‌ماند. انسان‌ها هرم می‌ساختند، سمفونی می‌نوشتند و تکنولوژی می‌ساختند، چون خلق چیزی ماندگار باعث فروکش کردن احساس خطر می‌شود. موقعیت می‌تواند میراثمان را تقویت کند، پس به خلاصی از کورتیزول هم کمک می‌کند.
AliGharian
ترس از فناپذیری زمانی فروکش می‌کند که چیزی ایجاد کنیم که بعد از مرگمان باقی می‌ماند. در بخش اعظم تاریخ بشر، آن چیز همان فرزند بوده.
AliGharian
اگر در موقعیتی دیدگاهمان با دیدگاه گروه یکی نباشد، ممکن است از گروه اخراج شویم و آن‌وقت مغز پستانداری‌مان این موضوع را تهدیدی حیاتی به شمار می‌آورد. پس روی واقعیت‌هایی تمرکز می‌کنیم که با دیدگاه گروه همخوانی دارند و واقعیت‌های نقض را نادیده می‌گیریم.
AliGharian
گریه تنها مهارت مادرزادی ماست.
AliGharian
قشر مغزی بزرگمان برای پیش‌بینی طراحی شده. در بهار محصولات کشاورزی می‌کاریم، چون رفع گرسنگی در پاییز را پیش‌بینی می‌کنیم. برای بچه‌هایمان ازخودگذشتگی می‌کنیم، چون بقای نسلمان را پیش‌بینی می‌کنیم. کورتیزول امروز را تحمل می‌کنیم، چون سروتونین فردا را پیش‌بینی می‌کنیم.
AliGharian
اگر قرار است دانش‌آموزان مهارت‌های ارزشمندی کسب کنند، باید یاد بگیرند پس از هر بار شکست، دست از تلاش برندارند. اگر یاد گرفته باشند هر مشکلی را بی‌عدالتی به شمار بیاورند، قادر به چنین کاری نخواهند بود. وقتی کسی لذت یادگیری را تجربه کند، مشتاق می‌شود بیشتر بیاموزد.
AliGharian
فکرِ به دست آوردن آبرو پس از خودکشی چنان پاداش بزرگی است که بر فکر مرگ غلبه می‌کند. منطقاً با عقل جور درنمی‌آید، اما وقتی فکر خودکشی احساس فرودستی را از بین ببرد، از منظر مغز پستانداری باعث تقویت بقاست.
AliGharian
شاید وقتی به یاد فردی قلدر می‌افتید، خشگمین شوید و جانانه از فرد توسری‌خور حمایت کنید. اما وقتی توسری‌خور غالب می‌شود، او هم مثل پیشینیانش رفتار می‌کند. پس به‌جای تن دادن به مفاهیم سادهٔ خوب‌ها و بدها، بهتر است به این فکر کنیم که برتری‌جویی اجتماعی چه نتایج مفیدی در بر دارد.
AliGharian
وقتی حیوانات شکاری در کمین باشند، پستانداران با هم پیوند می‌یابند؛ وقتی هم که به حمایت اجتماعی دست پیدا کنیم، مغز با اُکسی‌توسین به ما پاداش می‌دهد. سروتونین زمانی اضافه می‌شود که اتحاد شما قوی‌تر از اتحاد آن‌ها باشد.
AliGharian
داشتن «خانوادهٔ خوب» بدون هیچ زحمتی موقعیتی اجتماعی در اختیارمان می‌گذارد. امروزه معمولاً این ذهنیت را به سخره می‌گیرند، اما اگر با خودمان صادق باشیم، وقتی می‌شنویم کسی با فرد مشهوری نسبت خانوادگی دارد گوش‌هایمان تیز می‌شود.
AliGharian
مغزی که در راستای بقا تکامل یافته چرا باید به مهارت‌هایی افتخار کند که برای بقا بد هستند؟ چون تأیید اجتماعی مزیتی است برای ادامهٔ حیات. اگر داشتن مهارت ناسالمی در گذشته باعث تأیید از سوی دیگران شده باشد، مغزمان انتظار دارد با تکرار همان مهارت ناسالم دوباره احساس خوشایند را تجربه کنیم.
AliGharian
مغز پستاندار طوری تکامل یافته که تمنای ترشح مجدد سروتونین را داشته باشد. خیال می‌کنیم اگر به آن برسیم، همیشه شاد خواهیم بود، اما سروتونین به‌سرعت می‌سوزد. انتخاب طبیعی مغزی طراحی کرده که ما را باانگیزه نگه دارد.
AliGharian
مدل بیماری این توهم را به وجود می‌آورد که دیگران همیشه از سروتونین بهره‌مندند. گویا «کله‌گنده‌ها» راحت آن را به دست می‌آورند، اما در حق ما بی‌انصافی شده. این تصور غلط است. هیچ شاهراهی به‌سوی سروتونین وجود ندارد.
AliGharian
وقتی تلاش برای چیرگی اجتماعی به در بسته می‌خورد، کورتیزول باعث می‌شود این حالت را تهدیدی برای ادامهٔ حیات بدانیم.
AliGharian
آنچه ما انسان‌ها را از حیوانات دیگر متمایز می‌کند قشر مغزی بزرگمان است که زبان و هوشیاری نسبت به آینده را در اختیارمان می‌گذارد. مغز حیوانی نمی‌تواند زبان را پردازش کند یا به آینده بیندیشد. به همین دلیل است که مغز حیوانی درونمان نمی‌تواند درست بگوید چرا احساس خوب یا بدی داریم؛ و باز به همین دلیل است که به تبعات بعدی کارهایی که امروز حس خوبی در ما به وجود می‌آورند اهمیت نمی‌دهد.
AliGharian

حجم

۲۱۳٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۲۴۰ صفحه

حجم

۲۱۳٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۲۴۰ صفحه

قیمت:
۱۱۵,۰۰۰
۵۷,۵۰۰
۵۰%
تومان
صفحه قبل۱
۲
صفحه بعد